Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός άνδρα όταν μεθάει;

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός άνδρα όταν μεθάει;

Η επιστήμη λέει πως αυτή είναι η στιγμή που θα σταματήσεις να κοιτάς τις γυναίκες στο πρόσωπο και θα αρχίσεις να «τσεκάρεις» το σώμα τους

Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Νεμπράσκα – Λίνκολν, οι πολλές μπύρες, ή τα κοκτέιλ, ή τα ουίσκι ή οι τεκίλες (δεν έχει σημασία), οδηγούν τους άνδρες στο να επικεντρώνονται περισσότερο στις καμπύλες της γυναίκας.

Η μέθη μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Το να πιείς ένα σκωτσέζικo malt με τους φίλους σου μπορεί να σου κάνει το ιδανικό κεφάλι και να έχεις ένα τέλειο βράδυ, ενώ πάρα πολλά σφηνάκια με λευκή τεκίλα στο μπαρ μπορεί να σε οδηγήσει σ' ένα δυσάρεστο πρωϊνό, με αρκετούς άγνωστους αριθμούς στο τηλέφωνό σου και μια αίσθηση απουσίας της αξιοπρέπειας σου.

Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το πολύ αλκοόλ μπορεί να σου φορέσει τα λεγόμενα «γυαλιά μπύρας» με τα οποία όλες οι γυναίκες στο μπαρ θα σου φαίνονται πανέμορφες και ενδιαφέρουσες και σέξι και άνετες και τέλος πάντων ό,τι πρέπει για να τις πάρεις μαζί σου και γιατί όχι; Να τις γνωρίσεις και στη μάνα σου. 

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός άνδρα όταν μεθάει;

Σύμφωνα με μια μελέτη, το φαινόμενο των «γυαλιών μπύρας» μπορεί όμως να είναι και πιο πραγματικό απ' όσο νομίζεις. Δηλαδή, ένας μεθυσμένος άνδρας δεν επικεντρώνεται απαραίτητα στις γυναίκες που διαφορετικά δεν θα κοιτούσε, όμως αρχίζει πλέον να ελέγχει το σώμα της (και όχι πια το πρόσωπό της). Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως αν η γυναίκα θεωρηθεί από τον άνδρα ως «εχθρική» ή «αταίριαστη», τόσο πιο πολύ θα την κοιτάζει στο σώμα.

Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Νεμπράσκα – Λίνκολν ανέλυσαν μια ομάδα 49 ανδρών, ηλικίας μεταξύ 21 και 27 ετών. Μερικοί από τους συμμετέχοντες έπιναν ένα μείγμα από χυμό πορτοκαλιού και αλκοολούχο σιτάρι, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο...δηλητηρίασης, ενώ κάποιοι άλλοι έπιναν ένα μείγμα «ψευδοφαρμάκου» που μύριζε σαν ποτό, αλλά δεν περιείχε αλκοόλ.

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός άνδρα όταν μεθάει;

Έπειτα οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εξοπλισμό παρακολούθησης οφθαλμών για να προσδιορίσουν εάν οι άνδρες εστίαζαν το βλέμμα τους στα πρόσωπα, στο στήθος ή στη μέση 80 διαφορετικών γυναικών (που είχαν προηγουμένως βαθμολογηθεί για την ελκυστικότητα, τη φιλικότητα και την ευφυΐα τους).

Τα αποτελέσματα; Οι μεθυσμένοι συμμετέχοντες ξόδεψαν πολύ περισσότερο χρόνο ελέγχοντας τα μέρη του σώματος μιας γυναίκας, σε αντίθεση με το πρόσωπό της στο οποίο εστίαζαν οι νηφάλιοι ομόλογοι τους. Και πέρα από αυτό όμως, όταν οι γυναίκες δεν θεωρούνταν φιλικές ή ευφυείς, οι μεθυσμένοι ξοδεύανε περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας τα σεξουαλικά σημεία του σώματος.

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός άνδρα όταν μεθάει;

Οι ερευνητές τόνισαν, ωστόσο, ότι οι απαντήσεις των συμμετεχόντων δεν βασίστηκαν στις ενέργειες, ή τα πραγματικά χαρακτηριστικά των γυναικών, αλλά απλώς στην αντίληψή των ανδρών. «Πρέπει να είμαστε σαφείς», λέει ο Abbey Riemer, ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, «όλα αυτά συμβαίνουν στο μυαλό των ανδρών».


Φωτογραφίες: Tianna Gregory