Μήπως να κάνεις τη σχέση σου λίγο πιο open;

Μήπως να κάνεις τη σχέση σου λίγο πιο open;

Μην είσαι τόσο γρήγορος στο να κρίνεις τα πολυγαμικά ζευγάρια. Η σχέση τους ίσως να είναι εξίσου σταθερή με τη δική σου

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ύστερα από μερικές δοκιμές και ολίγους πειραματισμούς, θα πρέπει να παντρευτούμε με κάποια και να μην ξανακοιτάξουμε καμία άλλη μέχρι να...πεθάνουμε. Αυτό θεωρούμε πως είναι απαραίτητο στοιχείο ώστε να έχουμε μία ευτυχισμένη σχέση εμπιστοσύνης.

Και σίγουρα αυτό λειτουργεί για αρκετούς ανθρώπους, υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που επιλέγουν να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι. Και με τον όρο «ανοιχτό μυαλό», εννοούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανοιχτές σχέσεις. Το ενδιαφέρον ωστόσο βρίσκεται στο ότι αυτά τα ζευγάρια δεν μαστίζονται ούτε από ζήλια κι ούτε και από δυσπιστία. Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι άνθρωποι σε ανοικτές σχέσεις είναι εξίσου ικανοποιημένοι με τους συντρόφους τους, ακριβώς όπως και τα μονογαμικά ζευγάρια.

Μήπως να κάνεις τη σχέση σου λίγο πιο open;

Στην εν λόγω μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν ένα δείγμα περίπου 2.000 ανθρώπων, ηλικίας άνω των 25 ετών, ζητώντας τους να αξιολογήσουν τη σχέση τους με βάση ιδιότητες όπως η ικανοποίηση, η δέσμευση, η εμπιστοσύνη, η ζήλια και η παθιασμένη αγάπη.

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μια μονογαμική σχέση είναι το χρυσό πρότυπο για υψηλά επίπεδα εκπλήρωσης σε αυτά τα συστατικά της σχέσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των μονογαμικών και των συναινετικών μη – μονογαμικών ζευγαριών, όσον αφορά την ικανοποίηση και την παθιασμένη αγάπη. Μια μικρή διαφορά εμφανίστηκε ωστόσο στις κατηγορίες της ζήλιας και της εμπιστοσύνης, οι οποίες βαθμολογήθηκαν με υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας μεταξύ των μονογαμικών ζευγαριών.

Μήπως να κάνεις τη σχέση σου λίγο πιο open;

«Συνολικά, τα αποτελέσματα για μονογαμικούς και συναινετικούς μη – μονογαμικούς συμμετέχοντες, ήταν τα ίδια, υποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο όφελος από το ένα στυλ σχέσης έναντι του άλλου», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Terri Conley, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας και γυναικείων σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Michigan.