Πώς να τονώσεις τη σεξουαλική σου αυτοπεποίθηση

Πώς να τονώσεις τη σεξουαλική σου αυτοπεποίθηση

5 απλοί τρόποι για να ενισχύσεις την απόδοση σου στα σεντόνια

Η σεξουαλική αυτοπεποίθηση βασίζεται στο να γνωρίζεις την αξία σου, τις ικανότητές σου και πόσα απ' αυτά μπορείς να πάρεις μαζί σου στο υπνοδωμάτιο. Αυτό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι το κλειδί για μια μεγαλειώδη σεξουαλική ζωή. 

Ωστόσο αυτή μπορεί εύκολα να σπάσει εάν έχεις υποστεί μια «τραυματική» εμπειρία, αν έχεις για παράδειγμα βιώσει κάτι συναισθηματικά οδυνηρό στο παρελθόν ή έχεις μείνει λίγο παραπάνω χρόνο έξω από την...πράξη. Να ξέρεις πως μπορεί κι αυτό εύκολα να αλλάξει, αφού το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη αυτοπειθαρχία.

Ανέπνευσε 
Φαίνεται προφανές, αλλά δεν είναι. Όταν πανικοβαλλόμαστε, αρχίζουμε να αναπνέουμε γρήγορα και δεν εισάγουμε αρκετό αέρα στους πνεύμονές μας. Αυτό διαιωνίζει τον πανικό και τις εκτός ελέγχου αντιδράσεις. Ανέπνευσε βαθιά λοιπόν και ανέκτησε τον έλεγχο. Ο έλεγχος της αναπνοής σου θα σου δίνει χρόνο να επιβραδύνεις τα πάντα και να δώσεις την ευκαιρία στο σώμα σου, αλλά και στο μυαλό σου να χαλαρώσει.

Πώς να τονώσεις τη σεξουαλική σου αυτοπεποίθηση

Σταμάτα τη μαντεία και την καταστροφολογία
Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, είσαι αναμφίβολα κάποιος που έχει εμπειρία στις σχέσεις. Κάποιες από τις συντρόφους σου μπορεί να ήταν καταπληκτικές, μερικές ίσως ήταν φοβερές και μερικές άλλες ίσως να ήταν λίγο βαρετές. Αλλά το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και πρέπει πάντα να παραμένει εκεί. Αν είσαι αναστατωμένος επειδή κάποια έφυγε, άλλαξε τη νοοτροπία σου και απλά ευχαρίστησε την, επειδή δεν ήταν η σωστή γυναίκα για εσένα.

Ξεφορτώσου την αμφιβολία
Σοβαρά τώρα, το να αμφιβάλλεις για στις ικανότητες σου είναι σαν να κάνεις bullying στον εαυτό σου. Θα σε ισοπεδώσει, αλλά μόνο αν την αφήσεις. Όταν σε εκφοβίζει με αρνητικότητα, σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να την αντιμετωπίσεις. Αν είχες απέναντι σου ένα υπαρκτό πρόσωπο που έκανε το ίδιο, θα τον άφηνες να σε μειώνει έτσι ή θα του έριχνες δυο φάπες; Αντιμετώπισε λοιπόν αυτή την εσωτερική αμφιβολία ακριβώς όπως θα έκανες και με οποιονδήποτε άλλον bully.

Πώς να τονώσεις τη σεξουαλική σου αυτοπεποίθηση

Ο φόβος είναι απλώς μια κάλπικη ένδειξη που μοιάζει πραγματική
Ο φόβος δεν είναι μόνο στο κεφάλι σου, είναι επίσης κι ένας δολοφόνος του πάθους. Αν είσαι φοβισμένος, κάνε στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις. Τι φοβάμαι; Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Γιατί δεν αισθάνομαι βέβαιος; Στη συνέχεια (κι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό) προκάλεσε μόνος σου την κόλαση που γεννιέται απ' αυτές τις σκέψεις και άρχισε να αναζητάς τα στοιχεία που έχεις ήδη, για να διαψεύσεις την αρνητικότητα. Θα είσαι σε θέση να βρεις την απόδειξη ότι υπήρξαν στιγμές που ήσουν σίγουρος και αισθανόσουν σαν αραβικό μαύρο stallion. Θυμήσου ότι η αυτοπεποίθηση είναι ένα συναίσθημα που δημιουργείται από μια σκέψη, συνεπώς έλεγξε τις σκέψεις σου και άλλαξε το πώς αισθάνεσαι. Από εσένα εξαρτάται.

Να γνωρίζεις την αξία σου
Δεν νομίζεις πως είναι καιρός να αρχίσεις να βάζεις πλάτη στον εαυτό σου; Δεν είναι ο καιρός να αρχίσεις να επιλέξεις να αρέσεις στον εαυτό σου και να δεις όλα τα υπέροχα πράγματα που σε κάνουν αυτό που είσαι; Όταν γνωρίζουμε πραγματικά την αξία μας, είμαστε αβίαστα και σεξουαλικά σίγουροι. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που παίρνεις μόνο από τον εαυτό σου, δεν είναι κάτι που χρειάζεσαι κάποιον άλλο για να την επικυρώσει. Όταν γνωρίζουμε πραγματικά την αξία μας, σταματάμε να κάνουμε εκπτώσεις στους ανθρώπους που είναι γύρω μας. Ξεκίνα λοιπόν να είσαι συμπαθητικός στον εαυτό σου και θα βρεις περισσότερους ανθρώπους πρόθυμους να σου φερθούν καλά.


All Photos: Jessica Ashley