Η διακριτική γοητεία των ultra thin ρολογιών

Η διακριτική γοητεία των ultra thin ρολογιών

Ως γνωστόν, ουκ εν τω πολλώ το ευ...

Η κατηγορία των ultra thin ρολογιών ασκεί τη δική της γοητεία σε όλους τους άντρες παγκοσμίως, κι όχι τυχαία: αποτελείται από μοντέλα εξαιρετικής αισθητικής, που μπορούν να ομορφύνουν το κάθε χέρι, και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το να επιλέξεις μόνο πέντε, από την τεράστια λίστα προτάσεων που έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς πάρα πολλοί οίκοι (και με πολύ υψηλές αξιώσεις χαρακτηριστικών και μηχανικών καινοτομιών μάλιστα), είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Ακόμη πιο δύσκολο βέβαια, θα είναι να επιλέξετε μόνο ένα, από την πεντάδα φετινών μίνιμαλ και ρετρό προτάσεων κομψότητας και φινέτσας που ακολουθεί. Καλή επιτυχία...

Best Buy

Citizen Eco Drive One

Το να καταφέρει κανείς να χωρέσει 85 διαφορετικά μέρη σε έναν μηχανισμό με συνολικό πάχος ενός χιλιοστού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά έχει και τα μεγάλα πλεονεκτήματά του, όπως το γεγονός ότι η κάσα που φιλοξενεί τον μηχανισμό αυτό δεν ξεπερνά σε πάχος τα 2.98 χιλιοστά. Και όλα αυτά σε ένα ρολόι που αντλεί την απαραίτητη ενέργεια για την κίνηση των δεικτών του από τον ήλιο. Το Citizen Eco Drive One είναι ένα ρολόι που τραβά τα βλέμματα πάνω του σαν μαγνήτης, λόγω του εξαιρετικά λεπτού προφίλ του, παρόλο που το καντράν του είναι απλό και υποστηρίζει κεντρικά την ώρα και τα λεπτά. Είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις με λουράκι και μπρασελέ. 
www.citizenwatch-global.com
Citizen Eco Drive One
Piaget Altiplano 60
Classic Choice

Piaget Altiplano 60

H κομψή οικογένεια Altiplano κλείνει φέτος τα 60 της χρόνια, αλλά καταφέρνει να παραμένει νέα και να... διατηρείται σε φόρμα, αφού το συνολικό πάχος της κάσας παραμένει στα 5,64 χιλιοστά. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον αυτόματο μηχανισμό Piaget 1200P, ο οποίος έχει πάχος 2,35 χιλιοστά. Σε γενικές γραμμές, το όνομα Piaget Altiplano είναι συνώνυμο της λεπτότητας, φέρνοντας ταυτόχρονα έναν αέρα 50s και 60s στον καρπό του χεριού σας. Τα σχέδια του καντράν μοιάζουν σαν να έχουν βγει από εκείνες τις δεκαετίες, αλλά ο μηχανισμός στο εσωτερικό του έχει αρκετή δόση νεωτερισμού, λόγω του μικρο-ρότορα που χρησιμοποιεί. Αναμφίβολα, αυτό το μοντέλο είναι ένα από τα πιο λεπτά αυτόματα ρολόγια που μπορεί να φορέσει κανείς. 
www.piaget.com
Must-have

Nomos Glashutte Minimatik

Στην καρδιά της οικογένειας Minimatik της Nomos Glashutte βρίσκεται ο μηχανισμός DUW 3001, ο οποίος δεν διακρίνεται μόνο για την ακρίβειά του στη μέτρηση του χρόνου, αλλά και για το εξαιρετικά λεπτό του μέγεθος, το οποίο δεν ξεπερνά τα 3,2 χιλιοστά σε πάχος. Είναι ένας αυτόματος μηχανισμός, ο οποίος μπορεί να χωρέσει σε πολύ λεπτές κάσες και αυτό η Nomos Glashutte το εκμεταλλεύεται δεόντως και στην εν λόγω σειρά ρολογιών, παρουσιάζοντας μια στρογγυλή κάσα διαμέτρου 35,5 χιλιοστών και πάχους 8,86 χιλιοστών. H σειρά είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές, με αντίστοιχου χρώματος λουράκι, ενώ η πίσω πλευρά της κάσας είναι διάφανη για να θαυμάζει κανείς το μηχανισμό του ρολογιού σε λειτουργία.
www.nomos-glashuette.com
Nomos Glashutte Minimatik
Bulova Curv Chronograph
Design Lovers

Bulova Curv Chronograph

Αυτό το ρολόι σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο, με τον κυρτό σχεδιασμό της κάσας του, ενώ αποτελεί μία καινοτομία στον κόσμο της ωρολογοποιίας, καθώς για πρώτη φορά βλέπουμε έναν μηχανισμό χρονογράφου με κυρτό σχήμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά μπορείς να τα έχεις στο χέρι σου σε μια τιμή που δεν ξεπερνά τα 1.100 ευρώ. Μπορεί ο μηχανισμός να είναι Quartz, αλλά εδώ προσφέρεται παροιμιώδης ακρίβεια στην μέτρηση του χρόνου, καθώς η συχνότητα στην οποία πάλλεται είναι τα 262 Khz. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές με λουράκι και μπρασελέ, ενώ όλες τους έχουν κεντρικά τις ώρες και τα λεπτά, τα δύο totalizers του χρονογράφου στο 3 και το 9 και στο 6 το υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα. 
Status Item

Zenith Elite Classic

Η κάσα του Zenith Elite Classic έχει διάμετρο 39 χιλιοστών, ενώ το πάχος της είναι 9,45 χιλιοστά. Στο εσωτερικό της φιλοξενεί τον μηχανισμό Elite 679, με αυτόματο κούρδισμα, ο οποίος έχει πάχος  3,85 χιλιοστά και αποτελείται από 126 μέρη και 27 λίθους. Λειτουργεί σε συχνότητα 4 Hz και προσφέρει power reserve 50 ωρών, μια ακόμα έκφραση των μηχανικών δυνατοτήτων ενός ρολογιού με την υπογραφή της Zenith. To ρολόι είναι μια έκφραση του κλασικού, το οποίο μπορεί να ταιριάζει σε επίσημο ντύσιμο, ενώ το λεπτό προφίλ της κάσας ασκεί τη δική του γοητεία. Κεντρικά, υποστηρίζει ώρα, λεπτά και δευτερόλεπτα, ενώ φορά δερμάτινο λουράκι σε διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις. 
www.zenith-watches.com
Zenith Elite Classic
Drive de Cartier Extra Flat
Collector's Item

Drive de Cartier Extra Flat

Δεν είναι μόνο τα 6,6 χιλιοστά του συνολικού πάχους της κάσας που κάνουν αυτό το μοντέλο της Cartier να ξεχωρίζει, αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες, όπως η οκταγωνική κορώνα και ο ροζ χρυσός 18 καρατίων της κάσας του. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί έναν εξαιρετικά λεπτό μηχανισμό, τον caliber 430 MC, ο οποίος έχει χειροκίνητο κούρδισμα και πάχος που δεν ξεπερνά τα 2,3 χιλιοστά, το οποίο και αποτελεί μια εντυπωσιακή επίδοση στον τομέα της μικρομηχανικής. Οι λατινικοί αριθμοί στο καντράν είναι ένα ακόμα στοιχείο που κάνει αυτό το μοντέλο να τραβά πάνω του τα βλέμματα, ενώ τόσο ο δείκτης των ωρών όσο και εκείνος των λεπτών είναι βαμμένοι σε έντονο μπλε χρώμα.

www.cartier.com