Η ίντριγκα ενός Quartz

Η ίντριγκα ενός Quartz

Το Quartz πλέον δεν είναι cool μόνο στο πορτοφόλι, αλλά και στον καρπό

Μέχρι σήμερα το Quartz θεωρούταν συνδεδεμένο με πιο προσιτές κι εν γένει απλούστερες ωρολογιακές προτάσεις, αυτά τα δείγματα γραφής όμως αποδεικνύουν πως ο παρεξηγημένος αυτός μηχανισμός μπορεί να είναι cool κι ιντριγκαδόρικος όχι μόνο στο πορτοφόλι, αλλά και στον καρπό. Ιδού λοιπόν οι πέντε λόγοι που θα μας κάνουν να ξαναγαπήσουμε τις πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες του κρυστάλλου στο εσωτερικό της κάσας των ρολογιών.

Οι 5 προτάσεις που σας παρουσιάζουμε εδώ, οριοθετούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η παγκόσμια επιτυχία του Quartz: Σχεδιασμός κάσας (Hamilton Ventura L), ευέλικτος χαρακτήρας και καινοτομία (Bulova Curv), τεχνολογία και φόρτιση μέσω ηλιακής ενέργειας (Tissot T-Touch Expert), ακρίβεια (Breitling Colt Skyracer) και προσιτός χαρακτήρας (Timex Intelligent Quartz).

 

Classic Item

Bulova Curv Chronograph

H Bulova έχει παρουσιάσει μία καινοτομία στο πεδίο των χρονογράφων με το Curv, το οποίο έχει κυρτή κάσα, αλλά και κυρτό μηχανισμό στο εσωτερικό της. Μπορεί να γίνεται λόγος για μηχανισμό quartz, αλλά εδώ κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί για μειωμένη ακρίβεια, αφού η συχνότητα λειτουργίας του Curv είναι τα 262 kΗz, έτσι ώστε να μπερδεύει πολλούς η κίνηση των δεικτών και να νομίζουν ότι το ρολόι έχει αυτόματο μηχανισμό. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το ότι το Curv είναι διαθέσιμο σε διάφορες παραλλαγές για να ταιριάζει σε όλα τα γούστα. Η ενδεικτική τιμή του είναι 860 ευρώ.

intl.bulova.com

Bulova Curv Chronograph
 Breitling Colt Skyracer
Editor's Pick

Breitling Colt Skyracer

H Breitling βάζει τη δική της σφραγίδα στο πεδίο των quartz ρολογιών, με το δικό της μηχανισμό SuperQuartz, ο οποίος είναι 10 φορές πιο ακριβής από τον απλό quartz, ενώ ταυτόχρονα φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από τον οργανισμό COSC, τον επίσημο φορέα πιστοποίησης χρονομέτρων της Ελβετίας, του οποίου η σφραγίδα πιστοποίησης είναι εχέγγυο καλής λειτουργίας ενός μηχανισμού. Κατά τα άλλα, το Colt Skyracer της νέας γενιάς έχει μερικά ακόμα όπλα στη φαρέτρα του, όπως είναι η κάσα με το πολύ χαμηλό βάρος της, αλλά και το λουράκι από καουτσούκ το οποίο έχει πάνω του κλίμακες για μια σειρά μετατροπών μονάδων, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως χάρακας. Η ενδεικτική τιμή πώλησής του είναι τα 2000 ευρώ.

www.breitling.com

Status Best

Hamilton Ventura L

Όταν οι λέξεις Hamilton και Ventura μπαίνουν μαζί, τότε το οπτικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και μας ταξιδεύει κατευθείαν στο 1957. Η κάσα του ρολογιού αυτού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη με το τριγωνικό σχήμα της, ενώ πλέον δεν χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό μηχανισμό Hamilton Model 500 του παλιού μοντέλου, αλλά μία μοντέρνα και πολύ πιο αξιόπιστη quartz λύση, διατηρώντας τον θρυλικό σχεδιασμό ενός ρολογιού που φορέθηκε ακόμα και από τον ίδιο τον Βασιλιά, Elvis Presley στην ταινία Blue Hawaii. Το σίγουρο είναι ότι μία τέτοια κάσα ρολογιού στο χέρι σας θα κεντρίσει τα βλέμματα. Η ενδεικτική τιμή του είναι τα 895 ευρώ.

shop.hamiltonwatch.com

Hamilton Ventura L
 Tissot T-Touch Expert Solar
Solar Power

Tissot T-Touch Expert Solar

Η σειρά T-Touch δείχνει πώς μπορεί να υλοποιηθεί η ιδέα της ηλιακής φόρτισης σε ένα σπορ quartz ρολόι με ποικίλες δυνατότητες. Είναι το ένα ρολόι με τεχνολογία αφής, το οποίο μπορεί να δείξει στην οθόνη πάνω στο καντράν μία σειρά από πληροφορίες όπως το υψόμετρο, στοιχεία πυξίδας, ατμοσφαιρική πίεση, στοιχεία χρονομέτρησης και άλλα. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, έχει αντιμαγνητικές ιδιότητες και επικάλυψη από μαύρο PVD. Η οικογένεια Tissot T-Touch Expert Solar είναι μία σπουδή για το πώς μπορεί να εμπλακεί η ελβετική ωρολογοποιία στο θέμα Quartz και από το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε ότι αυτό γίνεται με απόλυτη επιτυχία. H ενδεικτική τιμή πώλησης του ρολογιού είναι τα 985 ευρώ.

www.tissotwatches.com

Best Buy

Timex Intelligent Quartz

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι quartz σημαίνει απλότητα και προσιτός χαρακτήρας, κάτι που σέβεται η Timex και το αποδεικνύει με την Intelligent σειρά με τις flyback ενδείξεις στο καντράν. Οι επιλογές στην οικογένεια Intelligent Quartz της Timex είναι πολλές αναφορικά με τις λειτουργίες των μοντέλων, καθώς εδώ θα μπορεί να βρει κανείς χρονογράφους, yacht racers και chrono racers, μεταξύ άλλων. Μεγάλο πλεονέκτημα εδώ αποτελεί η τιμή των ρολογιών που ξεκινούν κάτω από τα 200 ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 350 ευρώ ανάλογα με τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό. 

global.timex.com 

Timex Intelligent Quartz