Πέντε ρολόγια επιβίωσης για ακραίες συνθήκες

Πέντε ρολόγια επιβίωσης για ακραίες συνθήκες

Τα φοράς στον καρπό και δεν φοβάσαι τίποτα

Οι φίλοι της περιπέτειας θεωρούν -και δικαίως!- ότι ένα από τα πιο χρήσιμα gadgets που μπορούν να έχουν μαζί τους δεν είναι ένας ελβετικός σουγιάς που μπορεί να κουβαλούν μαζί τους στην τσέπη, αλλά το ελβετικό, ή άλλης προέλευσης, ρολόι που φορούν στο χέρι τους. Υπάρχει μία ολόκληρη κατηγορία ρολογιών που μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικοί σύντροφοι σε outdoor εξορμήσεις, με μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας για αυτά που θα μπορέσουν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους ακόμη κι αν τη μέρα της Αποκάλυψης, εμείς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τα τελευταία μας ραντεβού. Τουλάχιστον, με ένα από αυτά στο χέρι μας, θα ξέρουμε και πότε είναι η ώρα να πανικοβληθούμε!

Citizen Nighthawk

Τα ρολόγια επιβίωσης της Citizen έχουν στο εσωτερικό τους ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά που μπορείς να παίξεις σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα ένα χολιγουντιανό σενάριο Αποκάλυψης: έχει τον τίτλο Eco-Drive, και αφορά στον μηχανισμό του ρολογιού που του επιτρέπει να φορτίζει την μπαταρία του είτε με το φυσικό φως του Ήλιου, είτε με εκείνο από μία τεχνητή πηγή. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως -ό,τι και αν συμβεί- το ρολόι σου θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά κάτω από όλες τις συνθήκες. Ακόμη κι άμα τα κατάλοιπα πυρηνικού ολοκαυτώματος, κρύψουν για πάντα απ' τον ουρανό τον ήλιο...

us.citizenwatch.com

Citizen Nighthawk
Breitling Emergency

Breitling Emergency

To Breitling Emergency είναι ένα μοναδικό ρολόι από όλες τις απόψεις, με το Personal Locator Beacon να μπορεί να στείλει μήνυμα SOS, εάν βρεθείς σε κάποια σοβαρή κατάσταση ανάγκης. Το μήνυμα αυτό μπορεί να ληφθεί από τα διασωστικά συνεργεία που θα έρθουν να σε βρουν όπου και αν βρίσκεσαι, αφού μπορεί να εντοπιστεί και να μεταφέρει επακριβώς τη θέση σου σε πραγματικό χρόνο. Ο μηχανισμός του είναι SuperQuartz, που σημαίνει ότι προσφέρει τη δεκαπλάσια ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου από ένα απλό Quartz, ενώ διατίθεται και με κάσα από μαύρο τιτάνιο.  

www.breitling.com

Casio G-Rescue GW7900B-1

Θα ήταν τουλάχιστον αστείο να κάνουμε μία τέτοια αναφορά και να μην συμπεριλάβουμε ένα Casio G-Shock στη λίστα μας. Το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομά του, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο σε ακραίες συνθήκες κινδύνου. Δεν είναι μόνο η αντοχή που εγγυάται το όνομα G-Shock, αλλά και το γεγονός ότι εδώ έχουμε παροχή ενέργειας από τον Ήλιο, ενώ για τη ρύθμιση της ώρας του αντλεί δεδομένα από τα σήματα που λαμβάνει από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα, για μοναδική ακρίβεια. Επιπλέον, παρέχει και αναλυτικές πληροφορίες παλίρροιας και φάσεων της Σελήνης, σε περίπτωση που βρεθείς ναυαγός σε κάποια παραλία. Απ' την οποία, βέβαια, πολύ πιθανά να μην έχεις κανένα λόγο να θες να φύγεις.

www.casio.com

 Casio G-Rescue GW7900B-1
Suunto Traverse Alpha

Suunto Traverse Alpha

Εκτός από τη στιβαρή κατασκευή του, το Suunto Traverse Alpha καταφέρνει να δείχνει με ακρίβεια τη γεωγραφική σου θέση με τη βοήθεια του GPS ή του συστήματος GLONASS, ενώ μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σου μέσα από το Suunto Movescount. Ένα από τα στοιχεία επιβίωσης που αξίζει να αναφερθούν για το Traverse Alpha είναι ότι διαθέτει ειδικά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν στο κυνήγι και το ψάρεμα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάς ότι εάν βρεθείς σε κάποια ανάγκη, θα πρέπει να βρεις τροφή με τον παραδοσιακό τρόπο.  

www.suunto.com

Victorinox I.N.O.X. Paracord

Για να σπάσει η κάσα του απόλυτου εργαλείου επιβίωσης της Victorinox θα πρέπει να εφαρμόσεις πάνω της δύναμη 250 κιλών, επομένως δικαιούται να δηλώνει άθραυστη. Ένα από τα άλλα ισχυρά στοιχεία του Victorinox I.N.O.X. Paracord είναι το λουράκι του, το οποίο μπορεί να σε κάνει τον μεγαλύτερο μικρό πρόσκοπο που γνώρισες ποτέ, αφού μπορεί να σε βοηθήσει να ανάψεις φωτιά, ή να ψαρέψεις, σε περίπτωση που βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα και πρέπει να βρεις τροφή. Ταυτόχρονα, η στεφάνη του λειτουργεί και ως πυξίδα, για να μη χάνεις ποτέ τον προσανατολισμό σου. Το οποίο μπορεί να σου χρειαστεί και στα δρομάκια της Φιλοθέης, για παράδειγμα.

www.victorinox.com

 Victorinox I.N.O.X. Paracord