Το ρολόι του Elvis βγαίνει σε δημοπρασία

Το ρολόι του Elvis βγαίνει σε δημοπρασία

Είναι ένα Omega από λευκόχρυσο, με 44 μπριγιάν στη στεφάνη (πόσο Elvis…).

Το ρολόι του Elvis βγαίνει σε δημοπρασία

Τα Χριστούγεννα του 1960 ήταν μια σημαντική ημερομηνία στην καριέρα του Elvis Presley, καθώς οι πωλήσεις των δίσκων του έφτασαν τα 75 εκατομμύρια. Για να γιορτάσει το ευτυχές γεγονός, η RCA, η δισκογραφική του εταιρεία, οργάνωσε μία τελετή στο Μέμφις («Elvis Presley Day» την ονόμασε ο τότε κυβερνήτης του Τενεσί, Buford Ellington), στα πλαίσια της οποίας ο σταρ δέχθηκε μια αναμνηστική πλακέτα (που ακόμη κρέμεται πάνω σε κάποιο τοίχο στη Graceland) και ένα ρολόι: Ένα Omega από λευκόχρυσο, με 44 μπριγιάν στη στεφάνη, το οποίο είχε αγοραστεί τότε από το Tiffany & Co (γι’ αυτό και η συγκεκριμένη υπογραφή βρίσκεται ακριβώς κάτω από το logo της Omega, πάνω στο καντράν). Στην πίσω όψη της κάσας, βρίσκονται χαραγμένα τα παρακάτω: «To Elvis, 75 Million Records, RCA Victor, 12-25-60».

Το ρολόι του Elvis βγαίνει σε δημοπρασία


Είναι γνωστό ότι ο Elvis συχνά χάριζε ή αντάλλασσε τα ρολόγια του. Το συγκεκριμένο ρολόι κατέληξε κάποια στιγμή, στο Λας Βέγκας, στα χέρια ενός φαν. Ο «βασιλιάς» του το έδωσε παίρνοντας σε αντάλλαγμα το δικό του ρολόι, ένα Hamilton, επίσης διακοσμημένο με διαμάντια. Ο φαν αυτός ήταν ο θείος του σημερινού ιδιοκτήτη, ο οποίος αποφάσισε να  διαθέσει το ιστορικής σημασίας timepiece στον πλειοδότη μέσω μιας δημοπρασίας που θα διεξαχθεί από τον οίκο Phillips αυτόν τον Μάιο, στη Γενεύη. (Για την ιστορία, ο οίκος Phillips ήταν και αυτός που διέθεσε τον περασμένο Οκτώβριο το Rolex Daytona του Paul Newman, το οποίο πωλήθηκε για 17,7 εκατομμύρια δολάρια).
Εκτός από την πολυτελή όψη, το Omega του Elvis διαθέτει την καλίμπρα 510 της Omega και επίσης είναι σφραγισμένο με τον κωδικό «OXG», τον κωδικό της Omega για τις εξαγωγές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο τυχερός που θα το αποκτήσει θα πάρει μαζί κι ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας από το Elvis Presley Museum, καθώς και το βιβλίο Elvis του Dave Marsh, που περιλαμβάνει φωτογραφίες του Presley στις οποίες φορά το συγκεκριμένο timepiece.

Το ρολόι του Elvis βγαίνει σε δημοπρασία
Αν κρίνουμε από το παρελθόν, το ρολόι θα τα πάει καλά στη δημοπρασία. Το 2014, ένα άλλο Omega του «βασιλιά», το Black Dial Constellation Calendar σχεδόν διπλασίασε την τιμή εκκίνησής του – και δεν ήταν καν ένα ρολόι-ορόσημο, όπως αυτό.