Θέλεις να ασκείσαι περισσότερο; Βάλε ένα σκύλο στη ζωή σου

Θέλεις να ασκείσαι περισσότερο; Βάλε ένα σκύλο στη ζωή σου

Οι άνθρωποι που περνούν καθημερινά ώρες με τους γούνινους φίλους τους είναι πιο υγιείς και πιο δραστήριοι

Ναι είναι τόσο απλό: Η προσθήκη ενός κουταβιού στην οικογένεια σου (ακόμα και είστε μόνο οι δυο σας) είναι ο τέλειος τρόπος για να παραμείνεις δραστήριος, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου East Anglia στο Norwich UK.

H μελέτη περιλάμβανε πάνω από 3.000 άνδρες και γυναίκες και οι περισσότεροι συμμετέχοντες κυμαίνονταν μεταξύ 40 – 79 ετών. Τα ευρήματα όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξαρτήτως ηλικίας, σε οποιονδήποτε θέλει να πάρει το γούνινο φίλο του για μια βόλτα στο ύπαιθρο.

Οι συμμετέχοντες φορούσαν επιταχυνσιόμετρα, τα οποία μετρούσαν το χρόνο που πέρασαν «καθιστοί» και το χρόνο που ήταν «δραστήριοι». Οι άνδρες και οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα, ρωτήθηκαν για την την γυμναστική που ακολουθούσαν, την κατάσταση της υγείας τους και αν είχαν κατοικίδιο ζώο. Περίπου το 18% από αυτούς ήταν περήφανοι ιδιοκτήτες σκύλων και τα 2/3 εξ αυτών πηγαίνανε καθημερινές βόλτες με τα σκυλιά τους.

Αυτοί οι συνεπείς περιπατητές λοιπόν ήταν πιο δραστήριοι σε καθημερινή βάση. Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί ήταν μάλιστα πιο δραστήριοι στις πιο κρύες μέρες, ακόμη και σε σύγκριση με τους ανθρώπους - χωρίς σκύλους – πιο ζεστές ημέρες. Επιπλέον, οι άνθρωποι που είχαν σκυλιά επιβεβαιώθηκαν ως πιο υγιείς, κατά μέσο όρο. 

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρεις ένα τετράποδο φίλο; Αν το κάνεις όμως, να θυμάσαι πως θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος απέναντι του και εκείνος θα στο ανταποδώσει με το παραπάνω, αφού εκτός από πιο υγιή, μάλλον θα σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο. 


Φωτογραφία εξωφύλλου: Richard Biedul