Το μυστικό του Michael Phelps

Το μυστικό του Michael Phelps

MAN OF STATUS TEAM
ΓΡΑΦΕΙ Η MAN OF STATUS TEAM

Ο Ολυμπιονίκης Michael Phelps εξηγεί ότι το μυστικό της επιτυχίας του είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν

Ο Michael Phelps έχει περάσει αμέτρητες ώρες στην πισίνα με σκοπό να γίνει ο πιο βραβευμένος Ολυμπιονίκης στην ιστορία των αγώνων. Αυτό όμως ίσως δεν γνωρίζατε, είναι πως πέρασε επίσης αμέτρητες ώρες στο κρεβάτι. Ναι, ο Michael Phelps κοιμόταν.

Ο Phelps υποστηρίζει ότι η προπόνηση και ο ύπνος ήταν εξίσου καίριας σημασίας για να φτάσει στη στοίβα με τα 28 Ολυμπιακά μετάλλια (!).

«Σε πολύ νεαρή ηλικία έμαθα πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος.Μόνο εκεί μπορεί το σώμα σας πραγματικά να ανακάμψει»

Όταν προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κολυμπάει τρεις με πέντε ώρες για επτά ημέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας μεταξύ 70.000 και 100.000 μίλια την εβδομάδα. Για να διατηρήσει αυτό το πρόγραμμα προπόνησης, ο Phelps κοιμάται οκτώ ώρες τη νύχτα και παίρνει και ένα...2 – 3ωρο υπνάκο κάθε απόγευμα.

Ως μέρος της θεραπευτικής του αγωγής, παρακολουθεί όχι μόνο πόσο κοιμάται, αλλά και πόσο βαθιά κοιμάται. Σημειώνει την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου, αλλά και των δεδομένων, όπως για πόση ώρα έμενε σε μια κατάσταση REM.

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη προσοχή στο πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος» λέει. 

Μήπως νύσταξες;