5 συμβουλές για να ενισχύσεις τη προπόνηση σου

5 συμβουλές για να ενισχύσεις τη προπόνηση σου

MAN OF STATUS TEAM
ΓΡΑΦΕΙ Η MAN OF STATUS TEAM

Εάν θέλεις πραγματικά να χτίσεις μύες, να χάσεις λίπος, να ενισχύσεις την ενέργεια και να βελτιώσεις τη λίμπιντο σου το 2018, πρέπει να αφήσεις τις ορμόνες σου να κάνουν τη σκληρή δουλειά. Διάβασε πώς...

1. Συντόμευσε τους χρόνους σου

Τα βάρη δημιουργούν μύες. Αλλά εάν σηκώνεις για περισσότερο από 20 λεπτά, αλλάζεις σε καταβολική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου είναι πλημμυρισμένο με τις ορμόνες του άγχους – αδρεναλίνη και κορτιζόλη – και αντί να καταναλώνουν λίπος, το αποθηκεύουν.

2. Ξεκουράσου λίγο αν δεν θες να σκοτώσεις τη libido σου

Εάν ασκείσαι για πολύ ώρα, η ανυψωμένη κορτιζόλη που παράγεις θα ανυψώσει με τη σειρά της τη σφαιρίνη που δεσμεύει τη σεξουαλική σου ορμόνη (SHBG) και σου αφήνει ως κατάλοιπα, χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει και τη λίμπιντο σου.

3. Το HIIT θα αυξήσει τις υγιείς σου ορμόνες

Μετά από 15 λεπτά άσκησης υψηλής έντασης (HIIT), σταμάτα. Για δύο ώρες το σώμα σου θα επιταχύνει την παραγωγή ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH). Αυτή η κύρια ορμόνη ενθαρρύνει μια γρήγορη ανάκαμψη, ενώ προωθεί επίσης και την κυτταρική αναγέννηση, η οποία κρατά το δέρμα, τους μύες και τα όργανα, φρέσκα.

4. Σταμάτα να τρως γλυκά και θα σταματήσει και η απελευθέρωση της ινσουλίνης

Απέφυγε τα γλυκά πρωτεϊνικά επιδόρπια. Οποιοδήποτε είδος ζάχαρης - από πρωτεϊνικό ποτό, από κρέας, από οτιδήποτε - θα σε κάνει να απελευθερώσεις την ινσουλίνη, η οποία επιβραδύνει δραματικά ή και σταματά την παραγωγή HGH. Μπορείς ωστόσο να πάρεις καθαρά αμινοξέα για να βοηθήσεις τους μύες σου να ξαναχτιστούν.

5. Βάλε στη ζωή σου την καζεΐνη

Δύο ώρες μετά την άσκηση σου, η παραγωγή HGH θα έχει κορυφωθεί. Τώρα μπορείς να φας. Μια δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες και ζάχαρη βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης, ενώ και η πρωτεΐνη είναι σημαντική. Ήρθε όμως η ώρα να ανακαλύψεις την καζεΐνη.