5 εύκολοι τρόποι για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

5 εύκολοι τρόποι για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

MAN OF STATUS TEAM
ΓΡΑΦΕΙ Η MAN OF STATUS TEAM

Πρόσθεσε αυτές τις απλές συνήθειες στην καθημερινή σου ρουτίνα για να αυξήσεις τα καθημερινά σου επίπεδα δραστηριότητας και να «τηγανίσεις» το σωματικό σου λίπος

Μήπως αυτές τις μέρες των εορτών έχεις παραμελήσει την ρουτίνα της γυμναστικής σου και προτιμάς να κάθεσαι στον καναπέ και να καταβροχθίζεις τ' απομεινάρια της γαλοπούλας και της βασιλόπιτας; (Εντάξει ηρέμησε, συμβαίνει σε όλους μας)

 

Τώρα που σου είπαμε πως έχει συμβεί και σε εμάς, μην χαλαρώνεις όμως: Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να είναι σοβαρά επικίνδυνος για την υγεία σου και μάλιστα σε πολύ πιο σύντομο χρόνο απ' ότι πιστεύεις. Και ναι, μπορείς να ανακάμψεις λίγο πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, αλλά όλοι όσοι δουλεύουν σε γραφεία, γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να δώσεις στο σώμα σου όση άσκηση πραγματικά χρειάζεσαι.

 

Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξεις την νοοτροπία σου και να προσθέσεις στη ρουτίνα σου μερικές απλές συνήθειες που θα κάνουν τη διαφορά. Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι για να βάλεις λίγη περισσότερη άσκηση στη ζωή σου:

 

1. Κατάργησε το ασανσέρ: Την επόμενη φορά που θα πας στο γραφείο, ή κάθε φορά που τρέχεις για να προλάβεις μια συνάντηση, ανέβα από τις σκάλες. Εάν τώρα είσαι απ' αυτούς που εργάζονται στον 20ο όροφο, πάρε το ασανσέρ μέχρι τον 14ο και ανέβα με τα πόδια τους υπόλοιπους.

 

2. Άρχισε να περπατάς ενόσω βρίσκεσαι σε τηλεφωνικές συνδιασκέψεις: Μην καθίσεις απλά στο γραφείο σου, όταν μπορείς να είσαι εκτός και να κάνεις έναν ωραίο περίπατο. Βρες ένα σχετικά ήσυχο μέρος για να περπατήσεις και να συνομιλήσεις για όση ώρα θες. Χρησιμοποίησε ένα σετ μικροφώνου – ακουστικού με κουμπί εύκολης σίγασης, για ν' αποφύγεις το θόρυβο από την κυκλοφορία στους δρόμους ή τον άνεμο.

 

3. Βγες από το μετρό νωρίτερα: Αν είσαι από αυτούς που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεκίνα την απλή μέθοδό να κατεβαίνεις μία ή δύο στάσεις νωρίτερα και περπάτησε το υπόλοιπο της διαδρομής. Μπορεί και να διαπιστώσεις ότι φτάνεις στο γραφείο σου πιο γρήγορα.

 

4. Απόκτησε ένα νέο φίλο: Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι 34% πιθανότερο να πάρουν ασκούνται καθημερινά, δίχως να το αντιλαμβάνονται. Στην πραγματικότητα, ασκούνται συνολικά περισσότερο από το μέσο άνθρωπο, μόνο και μόνο με τα λεπτά που περνούν περπατώντας με τους καλύτερους φίλους τους.

 

5. Παρακολούθησε τηλεόραση ενώ κινείσαι: Ένα σταθερό ποδήλατο στο σαλόνι σου, ή ακόμα και μερικές επιτόπιες ασκήσεις, αντί να κάνεις βαθιά καθίσματα στον καναπέ, θα κάνουν τη δουλειά πολύ περισσότερο απ' όσο πιστεύεις.