Γιώργος Λιάγκας: Περισσότερο bullying από τον Λιάγκα, τρώει ο ίδιος ο Λιάγκας

Γιώργος Λιάγκας: Περισσότερο bullying από τον Λιάγκα, τρώει ο ίδιος ο Λιάγκας

Αφοπλιστικά ειλικρινής, με διάθεση επεξηγηματική και καθόλου απολογητική, ο πιο πολυσυζητημένος παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης μιλά αποκλειστικά στο MAN of STATUS

Νιώθετε δικαιωμένος με τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπή;

Τα νούμερα είναι ένας μπούσουλας για να δούμε, τι θέλει ή τι δεν θέλει ο κόσμος. Με αυτή την έννοια τα νούμερα αξιοποιούνται όταν κάτι πουλάει, ώστε να επενδύσουμε σε αυτό.

Είναι διαφορετικά τα κοινά το βράδυ από ότι το πρωί;

Το βράδυ είναι διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο κόσμος τους καλεσμένους σε σχέση με το πρωινό. Έχει τύχει να έχω καλεσμένους, που στο πρωινό δεν πήγαιναν καλά και το βράδυ έκαναν πολύ καλά νούμερα. Είναι άλλος ο τηλεθεατής του βραδινού. Αυτή η ζώνη έχει περισσότερους άντρες από γυναίκες. ;Oλες οι άλλες ζώνες έχουν κατά κόρον γυναικεία κοινά. H γυναίκα έχει την δύναμη στο τηλεκοντρόλ. Δώδεκα με μία τα ξημερώματα είναι 50-50 το κοινό και μετά είναι καθαρά ανδρική υπόθεση. Για αυτό και μπορούμε να κάνουμε πιο ανδρική πλάκα και πιο χοντροκομμένα αστεία. Είναι κάτι που θέλει το χαλαρό κοινό που παρακολουθεί εκείνη την ώρα.

Νιώθετε καλά σε αυτή την εκπομπή;

Οι συνεντεύξεις νομίζω ότι μου ταιριάζουν.

Γιώργος Λιάγκας: Περισσότερο bullying από τον Λιάγκα, τρώει ο ίδιος ο Λιάγκας

Οι καλεσμένοι που φιλοξενείτε πρέπει να μπορούν να εξελίξουν την πλάκα και το χιούμορ; Επιλέγονται με βάση αυτό;

Όχι όλοι. Στην Ελλάδα δεν έχουν συνηθίσει όλοι την λογική της βραδινής εκπομπής, όπου ένας παρουσιαστής ρωτάει τα πάντα και ένας καλεσμένος απαντά. Εξάλλου αυτό που μας μάθαιναν είναι ότι δεν υπάρχουν καλές ή κακές ερωτήσεις αλλά καλές και κακές απαντήσεις. Από την στιγμή που δεν είναι έτοιμοι οι Έλληνες επώνυμοι να απαντήσουν σε όλα, εμείς τους προστατεύουμε με μία εκπομπή γραμμένη και αν στο τέλος αισθανθούν με κάτι άσχημα και μας ζητήσουν να το βγάλουμε, το αφαιρούμε.

Εννοείτε ότι αφαιρείτε επίμαχα κομμάτια με τα οποία δεν νιώθει καλά κάποιος συνεντευξιαζόμενος;

Βεβαίως, σεβόμαστε τους καλεσμένους απόλυτα. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να βγει καλεσμένος και να γκρινιάξει ότι δεν τον σεβάστηκα. Την επόμενη ημέρα όλοι οι καλεσμένοι με παίρνουν και με ευχαριστούν για το αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να μου σχολιάσετε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΝΤ1, με την οποία καταδίκαζε στην ουσία οποιοδήποτε ρατσιστικό σχόλιο ή φασίζουσες απόψεις, στηρίζοντας ωστόσο την πολυφωνία. Μια ανακοίνωση που αφορούσε το σύνολο της επικαιρότητας εκείνη την εβδομάδα σε τηλεοπτικό και όχι μόνο επίπεδο. Νιώθετε ότι μπορεί να έχετε κάνει ρατσιστικό σχόλιο για μια ομάδα ανθρώπων ή για κάποιον συγκεκριμένα; Άθελα ή ηθελημένα;

Καταρχήν δεν θα ήθελα να σχολιάσω καμία ανακοίνωση του σταθμού, καλά κάνει και βγάζει ανακοινώσεις, τώρα στο εάν έχω κάνει κάτι τέτοιο εγώ δεν νομίζω. Αν έχετε να μου πείτε κάτι συγκεκριμένο...αν και θεωρώ ότι ο λόγος μου δεν είναι τέτοιος.

Μπορεί να έχετε υπονοήσει κάτι χωρίς απαραίτητα να το έχετε εκφράσει με κατάφαση. Ακόμα και εν είδει πλάκας.

Δεν νομίζω ότι έχω κάνει κάτι τέτοιο πάντως. Ρατσιστικά σχόλια ψάξτε σε άλλους παρουσιαστές, εάν θέλετε μπορώ να σας βοηθήσω κιόλας.

Όλο αυτή η ψευτοκόντρα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου γιατί δημιουργήθηκε;

Δεν έχω καμία κόντρα με τον Αρναούτογλου.

Αν δεν κάνω χιούμορ πρώτα από όλα με τον εαυτό μου δεν θα είμαι απέναντι στην συνείδηση μου εντάξει.

Πιστεύετε ότι το χιούμορ σας είναι ακραίο;

Είναι ακραίο. Το ίδιο ακραίο χιούμορ κάνω και με τον εαυτό μου. Ποιος άλλος παρουσιαστής βγαίνει να κράξει τόσο πολύ τον εαυτό του; Ψάχνω με τους συνεργάτες μου από τα μηνύματα ποια είναι τα πιο αρνητικά να τα διαβάσω στην εκπομπή. Ποιος άλλος το κάνει;

Αλήθεια αυτό γιατί το κάνετε; Είναι σαν να κακοποιείτε τον ίδιο σας τον εαυτό;

Όχι, γιατί όταν έρχεται εδώ ένας καλεσμένος και εγώ είμαι πιεστικός και βγαίνω και κάνω χιούμορ με όλα όσα μου κάνουν εντύπωση, εάν δεν κάνω χιούμορ πρώτα από όλα με τον εαυτό μου δεν θα είμαι απέναντι στην συνείδηση μου εντάξει. Εγώ έχω απόλυτα ήσυχη την συνείδηση μου γιατί ξέρω ότι εάν κάποιος τρώει περισσότερο bullying,εάν το θέτετε έτσι, από τον Λιάγκα είναι ο ίδιος ο Λιάγκας. Πρώτα θα κράξω τον εαυτό μου. Έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου στα βίντεο να κράζουν πρώτα εμένα και μετά τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν υπάρχει αυτή η ελευθερία τότε τι είναι δημοκρατία σε μια εκπομπή;

Γιώργος Λιάγκας: Περισσότερο bullying από τον Λιάγκα, τρώει ο ίδιος ο Λιάγκας

Αυτό όμως αφορά και πάλι δική σας επιλογή. Εσείς επιλέγετε να κάνετε πλάκα με τον εαυτό σας. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αρεστό σε όλους.

Όταν κάνω κάτι, το κάνω πρώτα στον εαυτό μου. Και εμένα με κράζουν για τα κιλά μου. Εάν μου δινόταν η ευκαιρία να ξυπνήσω το επόμενο πρωί και να είμαι 15 κιλά πιο αδύνατος θα το έκανα. Και ας με έκραζαν δεν με πειράζει. Ας έλεγαν ότι έκανα λιποαναρρόφηση, δεν θα μ' ένοιαζε. Αλλά φοβάμαι τα χειρουργεία. Ότι δεν μας αρέσει στον εαυτό μας,το αλλάζουμε δεν είναι κακό.

Ο δημοσιογράφος οφείλει να σκάψει στην ψυχή και το μυαλό του καλεσμένου και να του δώσει την δυνατότητα να βγάλει την αλήθεια του

Γράφτηκε ότι αποχώρησε μία τραγουδίστρια από την εκπομπή σας. Ισχύει; Τι ακριβώς συνέβη;

Δεν αποχώρησε ποτέ κανένας καλεσμένος από την εκπομπή. Στο συγκεκριμένο περιστατικό η κοπέλα ήταν πολύ πιεσμένη, πράγμα το οποίο μου το είπε και η ίδια κατά την διάρκεια της συνέντευξης, και αποφασίσαμε από κοινού να μην συνεχίσουμε. Όλο μάλιστα αυτό έχει αποτυπωθεί στις κάμερες. Για προφανείς λόγους δεν το παίξαμε.

Λένε ότι είστε πολύ πιεστικός στις συνεντεύξεις σας.

Ο δημοσιογράφος οφείλει να σκάψει στην ψυχή και το μυαλό του καλεσμένου και να του δώσει την δυνατότητα να βγάλει την αλήθεια του. Πολλοί σημαντικοί άνθρωποι έχουν εξομολογηθεί πολύ προσωπικές και δύσκολες στιγμές που έχουν βιώσει στην ζωή τους. Και έχουν μιλήσει χωρίς φόβο για όλα. Μάλιστα είμαι πολύ χαρούμενος που την επόμενη ημέρα όλοι ανεξαιρέτως με έχουν πάρει τηλέφωνο ή μου έχουν στείλει μήνυμα για να με ευχαριστήσουν για την υπέροχη κουβέντα που είχαμε.

 

Φιλίες στον χώρο αυτό δεν υπάρχουν

 

 

Το ραδιόφωνο αποτελεί παρελθόν για εσάς;

Όχι βέβαια! Κάνω ραδιόφωνο περισσότερα χρόνια από ότι τηλεόραση. Απλώς μετά από 2,5 πολύ όμορφα χρόνια καλής συνεργασίας με τον Λάμψη με κούρασε τόσο πολύ το πρωινό ξύπνημα που αισθάνθηκα ότι ένας κύκλος έκλεισε. Σαφώς και θα κάνω ραδιόφωνο αλλά όχι τόσο πρωί.

Θεωρείτε ότι είστε αρεστός στον τηλεοπτικό κοινό αλλά και στους εγχώριους celebrities; Διατηρείτε φιλίες με κάποιους;

Φίλοι μου είναι δύο άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο. Από τον χώρο, φίλος μου είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, με την κρίση που περάσαμε το διάστημα που φύγαμε από το Mega εγώ και η Φαίη και δεν μας ακολούθησε, και ο Θέμης Γεωργαντάς. Με αυτούς κάνω παρέα.

Άρα αντιμετωπίζετε την κάθε προσωπικότητα επαγγελματικά και μόνο.

Είναι δουλειά που καλούμαι να την κάνω με τον πιο σωστό τρόπο, φιλίες στον χώρο αυτό δεν υπάρχουν.

Χωρίζεται η επαγγελματική ζωή από την προσωπική σε αυτό το επάγγελμα;

Μετά από τόσα χρόνια τα επαγγελματικά με την προσωπική ζωή δεν έχουν καμία σχέση. Δεδομένου ότι πια δεν είμαστε μαζί με την Φαίη, αν και τότε τα ξεχωρίζαμε, στην ζωή μας δεν υπήρχε η δουλειά. Τώρα οι προτεραιότητες της ζωής μου είναι διαφορετικές. Με τεράστια διαφορά τώρα πια, προτεραιότητα μου είναι τα παιδιά μου και ο χρόνος που περνάω μαζί τους. Μετά έρχονται όλα τα άλλα.

Είμαστε πολύ κοντά στα παιδιά μας, είμαστε καλοί γονείς, είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο και σε προσωπικό επίπεδο.

 

Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα ζούσατε πάλι την ίδια ιστορία με την Φαίη;

Προφανώς! Επέλεξα μια πολύ όμορφή γυναίκα κάναμε έναν ωραίο γάμο εκείνη είναι μια εξαιρετική μάνα κάναμε μαζί δύο παιδιά και πήραμε ένα πολύ ωραίο διαζύγιο.

Είναι σημαντικό το διαζύγιο να είναι βελούδινο;

Είμαστε πολύ κοντά στα παιδιά μας, είμαστε καλοί γονείς, είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο και σε προσωπικό επίπεδο.

Πρόσφατα ρωτήσατε τον Πέτρο Κωστόπουλο, για το πως νιώθει ένας άντρας όταν η πρώην σύζυγος του προχωράει την ζωή της σε επόμενη σχέση. Το έχετε σκεφτεί και εσείς;

Την οποία απάντησα κιόλας γιατί εγώ όταν ρωτάω κάτι δύσκολο απαντάω πρώτος όπως και όταν κάνω πλάκα με κάποιον πρώτα κάνω πιο χοντρή πλάκα με τον εαυτό μου. Θεωρώ λοιπόν ότι οποιοσδήποτε χωρισμένος άντρας στην σκέψη αυτής της εξέλιξής αγχώνεται και πιέζεται. Αλλά από εκεί και πέρα έχω εμπιστοσύνη στην Φαίη όταν και εάν συμβεί αυτό ότι θα έχει κάνει μια πολύ σωστή επιλογή πρώτα από όλα για τα παιδιά γιατί, όπως είπα, είναι μια εξαιρετική μάνα. Οπότε από την μια σε αγχώνει αλλά από την άλλη σε καθησυχάζει αφού γνωρίζεις ότι ο άλλος θα χειριστεί το θέμα με προσοχή.

Πώς βλέπετε το μέλλον σας σε σχέση με την προσωπική σας ζωή;

Προς το παρόν είμαι μόνος μου.

Τι κάνει ένας άνδρας σε αυτή την ηλικία μόνος του;

Πολλά!

Γιώργος Λιάγκας: Περισσότερο bullying από τον Λιάγκα, τρώει ο ίδιος ο Λιάγκας

Εκτός από τον χρόνο που περνάτε με τα παιδιά τι άλλο κάνετε τον ελεύθερο χρόνο;

Γυμνάζομαι, παρότι δεν μου φαίνεται, παίζω τένις, κάνω μπάνιο σχεδόν κάθε μέρα χειμώνα καλοκαίρι. Δουλεύω αρκετές ώρες, βγαίνω με τους φίλους μου, διασκεδάζω.

Περνάτε καλά;

Περνάω πάρα πολύ καλά.

 Με βάση τις πιθανότητες, οι περισσότερες συγκλίνουν στο να μην ξαναπαντρευτώ.

Σας λείπει ο έγγαμος βίος;

Εάν μου έλειπε γιατί να χωρίσω;

Μπορεί να μην ήταν επιλογή σας.

Έχω πει ότι μου λείπει η ζωή με τα παιδιά σε ένα σπίτι. Αλλά το γεγονός ότι η Φαίη μένει πολύ κοντά και ότι δεν έχουμε όρους και κανόνες, μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω τα παιδιά μου συνέχεια. Από τη στιγμή λοιπόν που είναι αυτό λυμένο, όλα καλά.

Θα φτιάχνατε ξανά την ζωή σας;

Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μου.

Είναι κάτι που σκέφτεται ένας άντρας βγαίνοντας από έναν γάμο;

Δεν σκέφτομαι ότι θέλω να ξανα παντρευτώ. Με βάση τις πιθανότητες, οι περισσότερες συγκλίνουν στο να μην ξανα παντρευτώ. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Η λογική λέει ότι δεν θέλω να παντρευτώ. Ωστόσο εάν ερωτευτώ και βρω έναν άνθρωπο που νιώσω ότι μαζί του μπορώ να κάνω μια ωραία οικογένεια... δεν είμαι εναντίον της οικογένειας άλλωστε για αυτό και παντρεύτηκα.

Σε τι φάση βρίσκεστε τώρα, θέλετε να περνάτε καλά, βαριέστε εύκολα;

Δεν προλαβαίνω να βαρεθώ γιατί δουλεύω πολύ και γεμίζω τον χρόνο μου με διάφορα. Ειδικά τώρα όμως μπορώ να κάνω περισσότερα ταξίδια. Και πριν τα παιδιά κάναμε ταξίδια με την Φαίη αλλά μετά τα δύο παιδιά είναι πιο δύσκολο να φύγεις.

Γιώργος Λιάγκας: Περισσότερο bullying από τον Λιάγκα, τρώει ο ίδιος ο Λιάγκας

Εσείς και η Φαίη είστε ένα από τα ζευγάρια που διαχειρίστηκαν το διαζύγιο τους σε σχέση με τα ΜΜΕ, υποδειγματικά.

Είναι θέμα ειλικρίνειας. Γιατί έτσι είναι και η σχέση μας. Έτσι είμαστε και μεταξύ μας. Έχουμε λύσει τα πάντα με ωραίο τρόπο χωρίς αψιμαχίες παρότι κάποιοι ελάχιστοι έγραψαν ανακρίβειες. Οπότε δεν είναι ότι είναι επικοινωνιακό όλο αυτό. Έτσι νιώθουμε.

Τι δεν συγχωρείτε στον εαυτό σας;

Οτιδήποτε έχει σχέση με τα παιδιά μου.

Τι εμπεριέχει αγωνία για εσάς σε σχέση με τα παιδιά;

Να μην τους επηρεάσει ο χωρισμός, θέλω να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι. Τίποτα άλλο.

Πώς είναι η ιδανική γυναίκα για εσάς;

Αφενός μου αρέσουν οι όμορφες γυναίκες αφετέρου μου αρέσει η γυναίκα να είναι μορφωμένη, έξυπνη και καλός άνθρωπος.

Μοριακή κουζίνα ή σουβλάκι;

Σουβλάκι

Ουίσκι ή βότκα;

Βότκα

Μύκονος ή Τήνος;

Τήνος.

Τζιν η κοστούμι;

Τζίν.

Οι άνδρες κλαίνε;

Ε βεβαία κλαίνε.

Yποφέρουν πιο πολύ από τις γυναίκες;

Φυσικά και υποφέρουν πιο πολύ.

 

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

MAN of STATUS Gift List: 31 ιδανικά δώρα για τον άνδρα

MAN of STATUS Gift List: 31 ιδανικά δώρα για τον άνδρα