Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Με την Avocarrot να έχει εδραιωθεί ως μια απ’ τις πιο ισχυρές παίκτριες στο χώρο των mobile ads παγκοσμίως, ο συνιδρυτής της, Κωνσταντίνος Χρίστου, μιλά για την πρόκληση του να επιχειρείς στην Ελλάδα, και την γοητεία του να τα καταφέρνεις.

Σκέψου να είχες ένα μαγαζί ηλεκτρονικών ειδών δυο δρόμους πίσω από τη Σόλωνος, και να ήθελες να ξεπουλήσεις τα power banks. Αν ήμασταν στο Manhattan, πιθανά θα πλήρωνες έναν υπάλληλο να πάει να σταθεί στην κοντινότερη κεντρική οδό με μια ταμπέλα με βελάκι, κι αν είχες κάτι παραπάνω να του δώσεις, θα τον έβαζες να στριφογυρνάει και να την πετάει στον αέρα κιόλας. Το οποίο θα ήταν ένα θέαμα αρκετά φαιδρό, αλλά μπορεί να έβγαζε τα λεφτά του, αν και πιθανότατα όχι με το καλύτερο απ' τα πελατολόγια που θα μπορούσες να τραβήξεις – ιδίως αν ο υπάλληλος αποκεφάλιζε και κανέναν περαστικό, στον οίστρο των ζογκλερικών του.

Κάπως έτσι, πάντως, δουλεύουν και τα banners στην πλειονότητα των mobile apps: φαιδρά, παράταιρα και κακοζυγιασμένα σα στραβοραμμένο κοστούμι, είναι αποτελεσματικότερα στο να διώξουν τον κόσμο, παρά να τον προσελκύσουν.

Σκέψου τώρα όμως, να είχες ένα μαγαζί ηλεκτρονικών δυο δρόμους πίσω από τη Σόλωνος, και να μπορούσες, αυτοστιγμεί, να διαφημίσεις την προωθητική σου ενέργεια σε όλους τους 25άρηδες άντρες που βρίσκονται από το νούμερο 2 μέχρι το 59 του δρόμου, κρατούν ένα smartphone τεχνολογίας απ' το 2012 κι εδώθε στο χέρι, και βρίσκονται με μπαταρία λιγότερη απ' το 22%. Το θες πιο στοχευμένο ακόμα; Να γίνεται μόνο όταν έχει 23 βαθμούς Κελσίου και άνω. Έγινε! Κι αυτό χάρη στον Κωνσταντίνο Χρίστου και την Avocarrot, που ίδρυσε μαζί με τον Γιώργο Μακκούλη, τον Γιώργο Ηρακλείου και τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου.


Φωτογραφίες: Λευτέρης Σιαράπης / Fashion Editor: Βίβιαν Ρουβέλα
Ευχαριστούμε τον πολυχώρο BIOS (Πειραιώς 84, Κεραμεικός) για την φιλοξενία
Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιλέκο, πουκάμισο και παντελόνι Ted Baker (Attica The Department Store), γραβάτα Hugo (BOSS Stores)

Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Ζιβάγκο και παντελόνι Ermenegildo Zegna (Ermenegildo Zegna Boutique), παπούτσια Perla Pura (Perla Pura Boutique)

 

«Είμαστε μια πλατφόρμα που βοηθάμε δημιουργούς εφαρμογών να βγάλουν λεφτά με διαφημίσεις οι οποίες δεν είναι ενοχλητικές στους χρήστες», μου λέει, προσπαθώντας να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει η εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τρεις συμφοιτητές του από την Κύπρο ο 29χρονος που έχει ταξιδέψει μέχρι το San Francisco και πίσω. Αυτή είναι όμως μόνο η μισή δραστηριότητα της εταιρείας, που πριν από περίπου ένα χρόνο πέρασε στα χέρια της γερμανικής Glispa για 20 εκατομμύρια δολάρια.

«Από την άλλη πλευρά, η πλατφόρμα εξυπηρετεί διαφημιστές που θέλουν να αγοράσουν χώρο μέσα σε εφαρμογές», συνεχίζει: «Έχουμε ένα auction engine που λειτουργεί όπως το χρηματιστήριο, μόνο που αντί να αγοράζεις και να πουλάς μετοχές, αγοράζεις και πουλάς διαφημίσεις. Με τη μορφή του real time bidding, οι διαφημιστές μπορούν να κάνουν bidding στις τιμές που ορίζει η ζήτηση, ακριβώς με τις παραμέτρους που θέλουν: για παράδειγμα, θέλω αγόρια 18 με 25 ετών, από τις 10 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όταν έχει πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου στην τάδε οδό της Νέας Υόρκης». Ή, της Σόλωνος, αντιστοίχως.

Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Γιλέκο, πουκάμισο και παντελόνι Ted Baker (Attica The Department Store), γραβάτα Hugo (BOSS Stores)

«Το ξεκινήσαμε για δικό μας app, είδαμε ότι είχαμε στα χέρια μας κάτι πολύ δυνατό, και ασχοληθήκαμε αποκλειστικά με αυτό που έγινε τελικά η Avocarrot»

Όπως οι περισσότερες σπουδαίες ιδέες που βρίσκουν μια θέση στην αγορά τόσο ταιριαστή ώστε να αναρωτιόμαστε πώς λειτουργούσαμε χωρίς αυτές, έτσι κι η ιδέα της Avocarrot ξεκίνησε από μέσα προς τα έξω: από μια ανάγκη των ίδιων των εμπνευστών της, που αποδείχθηκε ανάγκη και ημών των υπολοίπων. «Αυτό ξεκίνησε πριν από μια πενταετία, τότε που με τους τρεις συμφοιτητές μου ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε εφαρμογές just for fun. Μία απ' αυτές, ένα fashion app, πήρε ένα βραβείο, οπότε σκεφτήκαμε "ok, πώς θα βγάλουμε λεφτά απ' αυτό; Ας βάλουμε διαφημίσεις". Βάλαμε τρεις-τέσσερις διαφημίσεις, αλλά ήταν όλες αυτά τα ενοχλητικά banners, και βλέπαμε ότι δεν δουλεύει. Οπότε λέμε "γιατί δεν φτιάχνουμε κάτι για τις δικές μας εφαρμογές, που να μπορεί να δείχνει διαφημίσεις σε λιγότερο ενοχλητική μορφή, ώστε να τις πατάνε περισσότεροι άνθρωποι και να βγάζουμε περισσότερα λεφτά;". Το κάναμε για εμάς λοιπόν, δούλεψε σε τεράστιο βαθμό -είχαμε αύξηση της τάξης των 10 με 15 φορές περισσότερων clicks-, και μετά δώσαμε την πλατφόρμα σε 2-3 άλλα app agencies στο Λονδίνο κι είδαμε ότι δούλευε και γι' αυτούς. Εκεί λοιπόν καταλάβαμε ότι είχαμε στα χέρια μας κάτι πολύ δυνατό, σταματήσαμε να ασχολούμαστε με εφαρμογές, κι ασχοληθήκαμε αποκλειστικά με την πλατφόρμα που έγινε τελικά η Avocarrot».

Τα υπόλοιπα, είναι περίπου τα συστατικά που ρίχνει το Χόλιγουντ στις συνταγές των success movies: Στους πρώτους 3 μήνες η Avocarrot μάζεψε 100 χιλιάδες λίρες ως πρώτη επένδυση, από ονόματα όπως το BBC, η Ingenius Media, η Power Media και η Unilever. Ακολούθησε ένα βραβείο από την Google, που ανέδειξε την εταιρία τους ως μια από τις 8 πιο promising start-ups παγκοσμίως εκτός Αμερικής, κι αμέσως μετά ήρθε η πρόσκληση για την Sillicon Valley στο San Francisco.

Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Σακάκι, πουκάμισο, γραβάτα, pochette και παντελόνι Massimo Dutti

Τις ημέρες τους στη Μέκκα της τεχνολογίας, ο Χρίστου τις θυμάται ως ένα αδιάκοπο session πλύσεως εγκεφάλου για το ότι  «αν θέλαμε στα σοβαρά να γίνουμε tech enterpreneurs, έπρεπε να μετακομίσουμε στο San Francisco». Το οποίο και έκαναν, απλώς με ένα εξάμηνο καθυστέρηση, μέχρι να πείσουν τους επενδυτές τους στην Αγγλία ότι θα πρέπει να αλλάξουν ήπειρο. 

«Πάμε εκεί, σηκώνουμε ακόμη μισό εκατομμύριο δολάρια σε επένδυση, μετά παίρνουμε και το πρώτο βραβείο στο μεγαλύτερο συνέδριο διαφήμισης και τεχνολογίας στον κόσμο, το ad:tech, και μετά απ' αυτό πήραμε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια επένδυση ακόμη». Από εκεί αρχίζει ένα ιλιγγιώδες ταξίδι συνεχούς ανάπτυξης για την εταιρεία, που αυξάνει διαρκώς πελατολόγιο και εισροές, και μπαίνει πια για τα καλά στο μάτι των μεγάλων παικτών: παικτών σαν την Βερολινέζικη Glispa, έναν κολοσσό της παγκόσμιας διαφημιστικής αγοράς, ο οποίος βρήκε στην start-up της τετράδας τον τρόπο για να βάλει γερά τα πόδια της στην ψηφιακή αγορά. Και πλήρωσε γι' αυτό 20 εκατομμύρια δολάρια σε cash και μετοχικό κεφάλαιο, για να κρατήσει την τετράδα των συνιδρυτών ακέραια, μαζί με την ομάδα 14 μηχανικών κι αναλυτών ατόφια.


Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Σακάκι, ζιβάγκο και παντελόνι Ermenegildo Zegna (Ermenegildo Zegna Boutique)

«Το δύσκολο είναι να λες όχι, εκεί είναι που χτίζεις τη στρατηγική σου: στα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις»

Η ακεραιότητα της ομάδας ήταν και είναι για τον Χρίστου καίριας σημασίας: «πιστεύω ότι έχω μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη αυτή τη στιγμή» σημειώνει, κι αρκεί η φλόγα στο βλέμμα του για να καταλάβεις τι εννοεί όταν λέει πως αυτό το team των αναλυτών και προγραμματιστών της Avocarrot, είναι που κρατά αδαμάντινη τη συνοχή της εταιρείας σε κρίσιμες καμπές της, και τον κάνει να πιστεύει ότι η Avocarrot έχει το σκαρί που χρειάζεται για να αντέξει τα άγρια κύματα του συνήθως φουρτουνιασμένου πελάγους της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Ο φάρος του για αυτό του το σκαρί; «Το όνειρο», απαντά, χωρίς τον ελάχιστο ενδοιασμό. «Ο στόχος, το όραμα, η αποστολή μας, αυτά είναι ο φάρος μας, κι αυτά είναι που μας λένε τι πρέπει να κάνουμε. Και κυρίως τι δεν πρέπει να κάνουμε. Αυτό είναι το δύσκολο: το να λες όχι. Εκεί χτίζεις τη στρατηγική σου, πάνω στα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις», σημειώνει.

Ποιο είναι λοιπόν το όραμα μιας εταιρείας που φαίνεται να έχει ήδη φτάσει στην κορυφή του κόσμου; «Να την κατακτήσουμε», απαντά γελώντας, κυρίως με το λογοπαίγνιο όμως, κι όχι με την πομπώδη αντήχηση που θα είχε η ατάκα αν την ξεστόμιζε κάποιος που δεν την πιστεύει βαθιά. «Είμαστε στις κορυφαίες θέσης της αγοράς μας», σημειώνει, «στους top 5 παγκοσμίως, και μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια θέλουμε να γίνουμε νούμερο ένα στον τομέα μας», καταλήγει, με την αδιαπραγμάτευτη απλότητα που θα σου εξηγούσε κάποιος πως, αν ο καφές σου δεν είναι αρκετά γλυκός, απλά συνεχίζεις να προσθέτεις ζάχαρη. «Δουλεύουμε πάνω από 5.000 εφαρμογές σε όλον τον κόσμο, ίσως και 7.000 αυτή τη στιγμή, κι έχουμε δεκάδες χιλιάδες campaigns να τρέχουν καθημερνά, ενώ σερβίρουμε πάνω από 10 δισεκατομμύρια διαφημίσεις το μήνα, και συνεχώς μεγαλώνουμε. Παράλληλα, επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας σε διαφορετικά προϊόντα για διαφορετικούς πελάτες, με περισσότερους και πιο έξυπνους τρόπους να βγάζουν χρήματα οι app developers. Και συνεχίζουμε να καινοτομούμε».


Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Σακάκι, πουκάμισο, γραβάτα και pochette όλα Massimo Dutti

«Αν κανείς ξεκινήσει στην Ελλάδα, μόνο με το ένα πόδι θα είναι εδώ. Το άλλο θα πρέπει να είναι συνεχώς κάπου αλλού, κι αυτό είναι βέβαιο»

Το ραντεβού μας το έχουμε δώσει ένα ηλιόλουστο, καλοκαιρινό (!) μεσημέρι του Οκτώβρη. Γύρω από την πλατεία στο Γκάζι τα καφέ είναι γεμάτα κόσμο, ο Κωνσταντίνος κάθεται απέναντί μου με ένα μαλακό μακό T-shirt, οι περαστικοί ψάχνουν για λίγη σκιά να περπατήσουν από κάτω, και το πιο βαρύ πράγμα που φαίνεται να φοράει κανείς τριγύρω, είναι το πουκάμισό μου με τα σηκωμένα μανίκια. «Έχει τρομερό καιρό» μου λέει, όταν τον ρωτάω για τα θετικά του να διατηρεί κανείς μια επιχείρηση με διεθνείς ορίζοντες στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι μια από τις καλύτερες πόλεις να ζεις, για χίλιους λόγους», συνεχίζει, εξιστορώντας μου πώς η Avocarrot, που ιδρύθηκε φυσικά στο Λονδίνο, μετά τη δεύτερη έδρα της στο San Francisco, μετέφερε τα κεντρικά της στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. 

«Και οι δύο πόλεις απ' όπου ξεκινήσαμε, είναι παράλογα ακριβές», εξηγεί. «Θεωρήσαμε σωστό λοιπόν, μία από τις δύο έδρες - και συγκεκριμένα αυτήν του Λονδίνου - να την μεταφέρουμε κάπου που να βγάζει περισσότερο νόημα οικονομικά. Πέρα από τους αριθμούς, βέβαια, η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος να ζει και να δημιουργεί κανείς, εμπνεόμενος όχι μόνο απ' αυτά που έχει η χώρα να προσφέρει, αλλά κι απ' αυτά που μπορεί ακόμα να κατακτήσει: τις δυνατότητες που έχει και μπορεί να αναπτύξει. Την ίδια ώρα, όμως, έχει κι ένα σωρό δυσκολίες κι εμπόδια που μπορούν όχι απλώς να αποθαρρύνουν κάποιον απ' το να δημιουργήσει, αλλά να τον πνίξουν κιόλας, αν τελικά το αποτολμήσει. Πόσο εύκολο είναι λοιπόν να λειτουργεί κανείς στην Ελλάδα του σήμερα, μια εταιρεία από τη φύση της φτιαγμένη να κοιτάζει το αύριο; «Εξαρτάται από τη φύση της εταιρείας», σημειώνει ο Χρίστου.

«Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε δουλειές με το ελληνικό δημόσιο ή ελληνικό κράτος, είμαστε πια εταιρεία καθαρά εξωστρεφής: το 99,9% των πελατών μας βρίσκεται εκτός συνόρων. Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να κινηθείς σε global επίπεδο, πρέπει να είσαι κοντά στους πελάτες, κοντά στους συνεργάτες, κοντά στους επενδυτές. Να αφουγκράζεσαι την αγορά, για να μπορείς να κινείσαι πολύ γρήγορα - κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς networking. Άρα, πρέπει να είσαι εκεί. Επομένως, αν κανείς ξεκινήσει στην Ελλάδα, μόνο με το ένα πόδι θα είναι εδώ. Το άλλο θα πρέπει να είναι συνεχώς κάπου αλλού, κι αυτό είναι βέβαιο».

Κωνσταντίνος Χρίστου: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την επανάσταση των mobile ads

Ζιβάγκο και παντελόνι Ermenegildo Zegna (Ermenegildo Zegna Boutique), παπούτσια Perla Pura (Perla Pura Boutique)

«Είναι θέμα έμπνευσης: αν κάποιος βλέπει ότι εσύ τα κατάφερες, ο άλλος τα κατάφερε, γιατί να μην τα καφέρει κι ο ίδιος στην Ελλάδα;»

Έστω και το ένα πόδι όμως, είναι μια άγκυρα ικανή να συγκρατήσει ανθρώπους απ' το να κυνηγήσουν το όνειρό τους ολοκληρωτικά εκτός συνόρων. Μπορεί όμως αυτή η κοσμοπολίτικη διακρατικότητα των start ups, να αναστρέψει το διαβόητο brain drain που αδειάζει τη χώρα από τους συνεργάτες αιχμής, απαραίτητους ώστε να αναπτυχθούν εταιρείες σαν την Avocarrot; «Δεν έχουμε τους αριθμούς για να το αντιστρέψουμε δυστυχώς: αυτοί που φεύγουν είναι πολύ περισσότερο απ' όσους μπορούμε να απορροφήσουμε. Παρ' όλα αυτά, οι start ups και οι tech companies εν γένει είναι ένα μεγάλο και δυνατό βήμα προς το να δημιουργηθούν κατάλληλες και ελκυστικές θέσεις, ώστε οι νέοι να μείνουν στη χώρα και να εξελιχθούν εδώ. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα έμπνευσης», συμπληρώνει: «Αν κάποιος βλέπει ότι εσύ τα κατάφερες, εγώ τα κατάφερα, ο άλλος τα κατάφερε, γιατί να μην τα καταφέρει κι αυτός στην Ελλάδα;». 

Μια από τις μεγάλες μάχες που χρειάστηκε να δώσει η Avocarrot με την Glispa ωστόσο, όταν έγινε η εξαγορά, ήταν αυτή για να πείσει τους Γερμανούς να κρατήσει τα γραφεία της στην Αθήνα, αντί να τα μεταφέρει στο Βερολίνο. «Ένα από τα βασικά πράγματα στα οποία σταθήκαμε, είναι ότι υπάρχουν τρομερά μυαλά εδώ, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το Silicon Valley και όλα αυτά - απλά δεν τους δίνονται οι ευκαιρίες και οι συνθήκες, οι υποδομές και το γενικότερο περιβάλλον, μέσα στα οποία να ανθίσουν. Εμείς τους δίνουμε αυτήν την δυνατότητα να αναπτυχθούν, μέσα από μια εταιρεία με παγκόσμιο εκτόπισμα, αλλά μένοντας στην Αθήνα». Μπορείς να ζητήσεις περισσότερα απ' αυτό;