8 απλά κόλπα για να περιποιηθείς σωστά τo μούσι σου

8 απλά κόλπα για να περιποιηθείς σωστά τo μούσι σου

MAN OF STATUS TEAM
ΓΡΑΦΕΙ Η MAN OF STATUS TEAM

Η περιποίηση της δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη

Αυτά είναι τα οκτώ εύκολα trick που θα κάνουν τα μούσια σου να φαίνονται λαμπερά και γεμάτα:

1. Να είσαι υπομονετικός
Μια πραγματικά επική γενειάδα είναι το προϊόν αυτοσυγκράτησης. Όταν αρχίζεις να την καλλιεργείς για πρώτη φορά, πρέπει να αντισταθείς στην επιθυμία να κόψεις ή να εφαρμόσεις κάποιο στυλ. Άφησε την ανέγγιχτη για τις πρώτες 4 – 6 εβδομάδες και αυτό θα επιτρέψει στις τρίχες σου να αναπτυχθούν ομοιόμορφα (μερικές αναπτύσσονται ταχύτερα από άλλες) και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις αργότερα ένα στυλ που να ταιριάζει στο μήκος και το πάχος της.

2. Ταίριαξε το μούσι σου με το σχήμα του προσώπου σου
Όπως κάθε άγριο ζώο, μια γενειάδα πρέπει να είναι σε αρμονία με το περιβάλλον της. Μετά το πρώτο μήνα ανάπτυξης θα μπορείς να επιλέξεις ένα τελικό στυλ που θα συμπληρώνει το σχήμα του προσώπου σου και τότε το μούσι σου θα μοιάζει καλύτερο και το ίδιο και εσύ.

3. Μάθε πώς και πότε να τριμάρεις
Το κλάδεμα είναι απαραίτητο για ένα σωστά περιποιημένο μούσι – ακόμα κι αν σκοπεύεις να το μακρύνεις κι άλλο. Επένδυσε σε ένα ποιοτικό trimmer και βρες τη σωστή τεχνική που θα ταιριάζει στο γενικό σου πλάνο.

4. Καθάριζε το τακτικά
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, όταν τα παγιδευμένα τρόφιμα και τα κύτταρα του δέρματος μπορούν να ξηράνουν το δέρμα σου. Καθάριζε τα γένια σου αρκετές φορές κάθε εβδομάδα με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό και στη συνέχεια στέγνωνε το απαλά. Ένα υπερβολικό σκούπισμα μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα και κατεστραμμένα άκρα.

8 απλά κόλπα για να περιποιηθείς σωστά τo μούσι σου

5. Αγάπησε το λάδι για τα μούσια σου
Το είπαμε πριν και θα το πούμε ξανά: Τίποτα δεν προσφέρει καλύτερα σε μια γενειάδα όπως η τακτική χρήση λαδιού γενειάδας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε και όλα θα κάνουν τις τρίχες σου να γίνουν πιο μαλακές και πιο λαμπερές.

6. Μάθε να «εκπαιδεύεις» το μούσι σου
Μια τακτική περιποίηση θα διατηρήσει το σχήμα που έχεις επιλέξει, αλλά ένα καθημερινό χτένισμα θα τα διατηρήσει δυναμικά και θα τα εκπαιδεύσει να μακραίνουν προς τα κάτω.

7. Μην ξεχνάς το μουστάκι
Εκτός αν έχεις επιλέξει ένα chinstrap – και πραγματικά ελπίζουμε να μην το έχεις κάνει – όταν μεγαλώνεις μια επική γενειάδα, ταυτόχρονα μεγαλώνει και το μουστάκι σου. Για να το κρατήσεις καθαρό, κόψε την περιοχή γύρω από το χείλος σου και την περιοχή κάτω από τη μύτη σου με ένα ειδικό ψαλίδι περιποίησης και άπλωσε και κάποιο ειδικό κερί. 

8. Να μην ξεχνάς να ρίχνεις «καύσιμα»
Δεν μπορείς να κατασκευάσεις ένα σπίτι χωρίς τούβλα και το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά του προσώπου. Η γενειάδα σου είναι φτιαγμένη από πρωτεΐνες και λίπη, αλλά εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τις βιταμίνες Β5, Β3 και Β9. Αυτό σημαίνει άπαχο κρέας, καρύδια, κρόκους αυγών, γάλα, και πολλή πρασινάδα. Αν είσαι σοβαρά αφοσιωμένος, μπορείς επίσης να ολοκληρώσεις τη διατροφή σου με ένα ειδικό συμπλήρωμα.