Αυτά είναι τα 6 βήματα για το τέλειο ξύρισμα

Αυτά είναι τα 6 βήματα για το τέλειο ξύρισμα

MAN OF STATUS TEAM
ΓΡΑΦΕΙ Η MAN OF STATUS TEAM

Να χρησιμοποιήσεις badger βούρτσα ή να γεμίσεις με αφρό τα δάκτυλα σου; Να τα πάρεις κόντρα ή θα ερεθιστεί πολύ το δέρμα σου; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να έχεις ένα απαλό και ομαλό πρόσωπο

Για τους περισσότερους από εμάς, το να μάθουμε πως να ξυριζόμαστε ήταν μια περίπτωση δοκιμής και λάθους. Οπλισμένοι με σχεδόν ακαδημαϊκές συμβουλές αλλά και πολλές εικασίες, η καθημερινή ρουτίνα των ανδρών σε όλο τον κόσμο, έγινε περισσότερο μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα αίματα, οι τρίχες και τα ενοχλητικά εξανθήματα. Πιστεύω ειλικρινά ότι η απόλυτη περιφρόνηση που έχουν περισσότεροι άνδρες για το ξύρισμα, είναι αυτό που προκάλεσε την αναβίωση της γενειάδας.

Όμως το ξύρισμα σου θα μπορούσε να γίνει ένα επιδέξιο τελετουργικό και όχι μια βιαστική υποχρέωση. Δεδομένου ότι θα ξυριστείς περίπου 20.000 φορές στη ζωή σου, ίσως αξίζει να μάθεις πώς να το κάνεις σωστά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι 16 λεπίδες για ένα βαθύ και σωστό ξύρισμα. Τα κατάλληλα προϊόντα σε συνδυασμό με την κατάλληλη τεχνική αρκούν και με την πάροδο του χρόνου θα αλλάξουν την κατάσταση του δέρματος σου.

1. Η προετοιμασία είναι το παν
Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση. Με άλλα λόγια, η σωστή προετοιμασία του δέρματος σου θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την αποφυγή των τραυματισμών. Αρχικά, φρόντισε να αφαιρέσεις όλα τα υπολείμματα του προσώπου με ένα ποιοτικό cleaner, ώστε να εξασφαλίσεις ότι το ξυράφι θα έχει μια ομαλή βόλτα στο δέρμα σου.

Αυτά είναι τα 6 βήματα για το τέλειο ξύρισμα

Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για να καθαρίσεις και να διατηρήσεις το πρόσωπό σου υγρό. Οι στεγνές τρίχες μοιάζουν τόσο σκληρές όσο ένα χάλκινο σύρμα, συνεπώς γίνονται απίστευτα πιο δύσκολες να κοπούν. Τέλος, θα επωφεληθείς απίστευτα από ένα λάδι προ – ξυρίσματος, που εφαρμόζεται κάτω από την κρέμα ξυρίσματος σαν ένα επιπλέον στρώμα μαξιλαριού.

 

2. Επέλεξε σωστά τα εργαλεία σου
Υπήρξε μια εποχή που το μάρκετινγκ μας έπεισε ότι όσο περισσότερες λεπίδες είχαμε στο ξυράφι μας, τόσο πιο πιθανό ήταν να ξυριστούμε. Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο περισσότερες λεπίδες έχει το ξυράφι σου, τόσο πιο πιθανό είναι να βλάψεις το πρόσωπό σου, ή τουλάχιστον να προκαλέσεις κάποια μορφή ερεθισμού. Με ένα ξυράφι πολλαπλών λεπίδων, ένα πέρασμα πάνω από το δέρμα σου δεν είναι πραγματικά ένα πέρασμα, είναι πολλά. Και οι πιθανότητές για εξανθήματα αυξάνονται εκθετικά.

Οι πιο γνωστές μάρκες στην αγορά έσκαψαν τον δικό τους τάφο με περιττές προσθήκες και υπερβολικές τιμές. Περιστρεφόμενες κεφαλές και αντί – κραδασμικές αναρτήσεις σε ένα κομμάτι πλαστικού που ήταν έτοιμο για υγειονομική ταφή, ήταν αρκετό για να οδηγήσει τους άνδρες πίσω στα ξυράφια του παρελθόντος. Και αυτό δεν είναι κακό. Ένα ευθύ ξυράφι θα σου προσφέρει ένα άψογο ξύρισμα, υπό τον όρο ότι θα μάθεις τη σωστή τεχνική και θα έχεις μια σταθερή λαβή. 

Αυτά είναι τα 6 βήματα για το τέλειο ξύρισμα

Σημείωση: Το βάρος μιας λαβής είναι εξαιρετικά σημαντικό επειδή θα καθορίσει την ποσότητα πίεσης που καταλήγει στο δέρμα σου. Οι φτηνές πλαστικές χειρολαβές προκαλούν πάντοτε τους άνδρες να χρησιμοποιήσουν υπερβολική δύναμη στο χέρι, ένα τεχνικό σφάλμα που θα τελειώσει με αιματοχυσία.

 

3. Δημιούργησε το προσωπικό σου Barbershop
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην μπορείς να αναδημιουργήσεις την κούρα ενός barbershop στην άνεση του σπιτιού σου. Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε μια πετσέτα, βύθισε τη σε ζεστό νερό, βάλε την στο φούρνο μικροκυμάτων, άφησε την να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ξέπλυνε με αυτήν το πρόσωπό σου.

Οι πραγματικές τρίχες στη badger βούρτσα σου, είναι πάντα προτιμότερες επειδή έχουν την ικανότητα να απορροφούν το νερό και να δημιουργούν έναν αφρό που είναι αδύνατον να πυκνώσει έτσι με άλλο τρόπο. Επιπλέον, οι πραγματικές τρίχες θα σου προσφέρουν μια ελαφριά απολέπιση και θα βοηθήσουν τις δικές σου τρίχες να σηκωθούν, καθιστώντας τις έτσι πιο εύκολες στο να κοπούν.

Αυτά είναι τα 6 βήματα για το τέλειο ξύρισμα

Οι συνθετικές τρίχες από ασβούς δεν προσφέρουν τίποτα και έχουν την τάση να ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα. Για μια ακόμη φορά, απέφυγε τα φθηνά εργαλεία εκεί έξω και σκέψου το κόστος ανά χρήση. Μια καλή βελούδινη βούρτσα θα κρατήσει για μια ζωή, υπό την προϋπόθεση ότι τη φροντίζεις σωστά.

 

4. Το μυστικό 
Προσπάθησε να ξυρίζεσαι σε γωνία 30 έως 45 μοιρών. Αυτό ακούγεται αρκετά απλό και όμως οι περισσότεροι άνδρες έχουν την τάση να αλλάζουν ασυνείδητα αυτή τη γωνία όταν ξυρίζουν την αντίθετη πλευρά του προσώπου από το χέρι που χρησιμοποιούν. 
Η μετάβαση σε τυχαίες θέσεις χρησιμοποιώντας ακανόνιστες και μη συνδεδεμένες κινήσεις θα προκαλέσει μόνο ερεθισμό. Είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσεις από το λαιμό χρησιμοποιώντας το ελεύθερο χέρι σου για να κρατάς το δέρμα τεντωμένο, ενώ γέρνεις το ξυράφι και το σέρνεις απαλά κάτω από το μάγουλό σας. Βεβαιώσου ότι ξεπλένεις τη λεπίδα μετά από κάθε πέρασμα.

Εάν ένα ή δύο περάσματα δεν καταφέρουν ένα επαρκή φινίρισμα, τότε – και μόνο τότε – μπορείς να πας ενάντια στους κόκκους του δέρματος σου. Απλά φρόντισε να καλύπτεις εκ νέου την επιφάνεια με αφρό, προτού ξυρίσεις σε διαφορετική κατεύθυνση. 

Οι δύσκολες περιοχές όπως το πηγούνι και το άνω χείλος απαιτούν ένα σταθερό χέρι και μία ...διασκεδαστική γυμναστική προσώπου. Σήκωσε τη μύτη και χρησιμοποίησε μια πιο ήπια πίεση από ό,τι στα μάγουλα. Για την περιοχή κάτω από το πηγούνι, εξασκήσου σε ένα...χαμόγελο που να διευρύνει το δέρμα και να επιτρέπει στο κάτω χείλος να καμπυλώνεται πάνω στα κάτω δόντια. Σημείωσε ότι η κατεύθυνση των κόκκων συνήθως αλλάζει από τη στιγμή που φτάνεις στην περιοχή του λαιμού, οπότε φρόντισε να προσαρμόσεις την τεχνική σου.

 

5. Φρόντισε το δέρμα σου αμέσως 
Ένα αιχμηρό κομμάτι από μέταλλο που σέρνεται στο πρόσωπο σου δεν είναι μια πράξη χωρίς κακό αποτέλεσμα. Το δέρμα στο φρεσκοκομμένο πρόσωπο σου μπορεί να φαίνεται τέλειο, όμως ένα μικροσκόπιο θα αποκαλύψει έναν ολόκληρο κόσμο ακρωτηριασμού που δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Κάθε άγγιγμα της λεπίδας δεν αφαιρεί μόνο τρίχες, ξεφλουδίζει προστατευτικά κερατινοκύτταρα (ναι, αυτό είναι το πραγματικό τους όνομα) στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Τα λιπίδια που είναι υπεύθυνα για την παγίδευση της υγρασίας εξαλείφονται επίσης. Συνοπτικά, κάθε ερεθισμός που προκαλείται από την τριβή επιδεινώνεται από το γεγονός ότι έχεις μηδενικό προστατευτικό φράγμα και το δέρμα σου χάνει την υγρασία με δραματικό ρυθμό.

Πρέπει λοιπόν να επισκευάσετε το δέρμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το ξύρισμα. Ένα προϊόν μετά την ξυρίσματος καλής ποιότητας θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και αναδόμηση του τραυματισμένου δέρματος τις επόμενες ώρες.

 

6. Η σημασία του Aftershave 
Πέταξε όλα τα αρωματισμένα aftershave που περιέχουν αλκοόλ. Ένα προϊόν που παρασκευάζεται με υπερβολικό αλκοόλ θα κάνει το λαιμό σου να μοιάζει σαν να έχει πυρποληθεί καθώς θ' απογυμνώνει το δέρμα σου από οποιαδήποτε παραμένουσα υγρασία. Το τσούξιμο και η καύση δεν είναι ποτέ καλές ενδείξεις.