Τα μυστικά για το τέλειο ξύρισμα

Τα μυστικά για το τέλειο ξύρισμα

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο ξύρισμα με απαλή επιδερμίδα και χωρίς ίχνος ερεθισμού. Απολαύστε!

Μπορεί όλοι οι άνδρες να είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία του ξυρίσματος, όμως είστε σίγουρος ότι γνωρίζετε τα πάντα με στόχο την επιτυχία του; Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές που ακολουθούν και διαπιστώστε τη διαφορά….

- Η καλύτερη στιγμή για να ξυριστείτε είναι κατά τη διάρκεια ή μετά το ντους, καθώς με το ζεστό νερό και τους υδρατμούς ανοίγουν οι πόροι και μαλακώνουν οι τρίχες. Αν δεν σας περισσεύει χρόνος για ντους, απλά βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για λίγα λεπτά πριν από το ξύρισμα.

- Αλλάζετε τακτικά ξυραφάκι ή λεπίδες στην ξυριστική μηχανή σας διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να τραυματίσετε το δέρμα σας και να δημιουργήσετε ερεθισμούς. Οι λεπίδες του ξυραφιού πρέπει να είναι αρκετά αιχμηρές.

- Ο σωστός τρόπος για να κατευθύνετε το ξυραφάκι σας είναι σύμφωνα με την κατεύθυνση της τρίχας, καθώς έτσι πετυχαίνετε μικρότερη πίεση στην τρίχα και αποφεύγετε τους τραυματισμούς.

- Ξεκινάτε πάντοτε το ξύρισμά σας από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως ο λαιμός και το κάτω μέρος από το πιγούνι.


Photo: Kevin Winter/ Getty Images/ Ideal Image


 

Χρησιμοποιείστε ιδανικά τα ξυραφάκια μιας χρήσης μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (σε ταξίδι, στο γραφείο κλπ). Ειδικά αν ξυρίζεστε κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα, η επιλογή μιας ξυριστικής μηχανής στην οποία θα αλλάζετε ξυραφάκια, αξίζει τον κόπο και το κόστος.
 
Λάδι ξυρίσματος Close Shave Oil, Neal’s Yard Men

Επιλέξτε έναν αφρό, μία κρέμα ή ένα σαπούνι ξυρίσματος - ανάλογα με το τι προτιμάτε - και απλώστε το προϊόν της επιλογής σας με απαλές κινήσεις μασάζ, αφήνοντας το 2 λεπτά ώστε να δράσουν τα μαλακτικά συστατικά του. Στην περίπτωση που τα γένια σας είναι ιδιαίτερα σκληρά, χρησιμοποιήστε ένα preshave oil πριν το ξύρισμα.
 
Αφρός ξυρίσματος κατά των ερεθισμών Foam Shaver, Biotherm Homme

Όταν περνάτε για δεύτερη φορά το ξυραφάκι από το ίδιο σημείο, απλώστε πιο πριν και πάλι αφρό, κρέμα ή σαπούνι ξυρίσματος για να προστατεύσετε το δέρμα σας.

Έλαιο περιποίησης και θρέψης Nourishing Beard Grooming Oil, Kiehl’s

Δοκιμάστε την εμπειρία του ξυρίσματος με πινέλο. Ο πλούσιος, κρεμώδης αφρός που δημιουργεί μαλακώνει τα γένια, ανασηκώνει τις τρίχες και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα κάνοντας το ξυραφάκι να γλιστρά απαλά.

Κρέμα ξυρίσματος For Men Maca Root Shave Cream, The Body Shop

Αν οι τρίχες από τα γένια σας έχουν τη τάση να γυρίζουν προς τα μέσα, υιοθετήστε την συνήθεια της απολέπισης 2 φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε ένα απλό scrub προσώπου -ακόμα καλύτερα στη διάρκεια του ντους-, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την τρίχα να βγει προς τα έξω.
 
Απολεπιστικό προϊόν με μαύρη ζάχαρη Black Sugar Perfect Essential Scrub 2x, Skinfood

Έχοντας τελειώσει με το ξύρισμα, ξεπλύνετε με κρύο νερό το πρόσωπό σας και απλώστε στη συνέχεια ένα γαλάκτωμα after shave χωρίς οινόπνευμα και με συστατικά που καταπραΰνουν την επιδερμίδα.
 
Γαλάκτωμα για μετά το ξύρισμα Καλέντουλα & Ginseng, Κορρές, στα φαρμακεία