Τι κρύβεται πίσω από ένα σαγηνευτικό βλέμμα

Τι κρύβεται πίσω από ένα σαγηνευτικό βλέμμα

Ένα βλέμμα μπορεί να κρύβει πολλά αλλά αποκαλύπτει και αρκετά περισσότερα... Όπως κούραση, έλλειψη ύπνου, άγχος, ολιγωρία απέναντι στον ήλιο. Μέγιστος προδότης η ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.

Ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη, η επιδερμίδα στην περιοχή γύρω από τα μάτια αποτυπώνει πρώτη από οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου τα σημάδια της κόπωσης, της αϋπνίας, της γήρανσης, της παρατεταμένης χρήσης φακών επαφής ή των πολλών ωρών παραμονής μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. O τρόπος ζωής, η διατροφή και η σωστή φροντίδα επεμβαίνουν ευεργετικά και στην περίπτωση των ματιών, αποζημιώνοντάς σας για τις προσπάθειές σας. Σε συνδυασμό με τις συμβουλές που ακολουθούν μπορείτε να κάνετε τα μάτια και την περιοχή γύρω τους να δείχνουν πιο ξεκούραστα, παρατείνοντας ταυτόχρονα τη νεανική τους εμφάνιση χωρίς «σακούλες», μαύρους κύκλους και ρυτίδες.

 

Οι μαύροι κύκλοι

Υπάρχουν οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται στο τέλος της ημέρας και οφείλονται σε αγγειακή συμφόρηση. Οι μόνιμοι μαύροι κύκλοι είναι συνήθως κληρονομικοί και δύο είναι οι αιτίες που τους προκαλούν: είτε η εμπότιση του χορίου του δέρματος με αιμοσιδηρίνη ή μελανίνη, είτε η ατροφία του υποδόριου λίπους με αποτέλεσμα να διαφαίνονται τα αγγεία του κυρίως δέρματος, προσδίδοντας στην επιδερμίδα το χρώμα τους. 
 
Κρέμα κατά των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων με κάρδαμο και πρόπολη, Apivita Men’s Care, στα φαρμακεία
Οι μαύροι κύκλοι
Το κονσίλερ

Το κονσίλερ

Tι να κάνετε: Ο υγιεινός τρόπος ζωής και οι κρέμες ματιών με συστατικά που δραστηριοποιούν τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή θα βελτιώσουν την κατάσταση, δεν θα μπορέσουν όμως να εξαφανίσουν εντελώς το πρόβλημα το οποίο οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες. Μία έξυπνη πρόταση είναι να αποκτήσετε ένα κονσίλερ σε μορφή κρέμας. Παίρνοντας μία μικρή ποσότητα θα την ανακατέψετε στην παλάμη σας με την ποσότητα της κρέμας ματιών που βάζετε συνήθως και θα απλώσετε το μίγμα στην περιοχή που έχετε τους μαύρους κύκλους. 
 
Κονσίλερ Pore Smoothing Correcteur, Shiseido Men

Πρησμένα βλέφαρα

Αν πρόκειται για το πρήξιμο που εμφανίζεται γύρω από τα μάτια όταν ξυπνάτε το πρωί, οφείλεται στη συσσώρευση υγρών στο υπόδερμα εξαιτίας της κατάκλισης. Δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα καθώς υποχωρεί προοδευτικά στην διάρκεια της μέρας με τη βοήθεια του φαινομένου της βαρύτητας.
 
Αντιρυτιδική & συσφικτική κρέμα Σφένδαμος, Κορρές, στα φαρμακεία
Πρησμένα βλέφαρα

Τι να κάνετε: Για να περιορίσετε την εμφάνιση του οιδήματος, χρησιμοποιείστε ψηλότερο μαξιλάρι από αυτό που είχατε μέχρι σήμερα ή ανασηκώστε 5-10 εκατοστά το πάνω μέρος του κρεβατιού, ώστε τα υγρά να μη παραμένουν στην περιοχή. 
 
Συσφικτικό προϊόν για τα μάτια Age Defender Eye Repair, Kiehl’s

Οι ρυτίδες στην άκρη των ματιών

Οι συσπάσεις της επιδερμίδας όταν μιλάμε, γελάμε ή …καπνίζουμε, είναι αυτές που ευθύνονται για τις ρυτίδες έκφρασης στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Ο χρόνος εμφάνισής τους ποικίλει ανάλογα με το πόσο εκφραστικό είναι ένα πρόσωπο, την έκθεσή του στον ήλιο, τις γκριμάτσες  που ακούσια γίνονται όταν δεν φοράμε γυαλιά ηλίου και θέλουμε να αποφύγουμε το υπερβολικό φως… Και όλα τα προηγούμενα σε συνδυασμό πάντα με την λέπτυνση και τη χαλάρωση του δέρματος που παρουσιάζεται με τα χρόνια στην περιοχή.
 
Αντιγηραντική φροντίδα ματιών Αnti-Age Eye Cream, Clinique for Men
  Οι ρυτίδες στην άκρη των ματιών

Τι να κάνετε: Φοράτε χειμώνα-καλοκαίρι γυαλιά ηλίου και αποφύγετε το κάπνισμα που εκτός όλων των άλλων δυσάρεστων συνεπειών του, προκαλεί τις συσπάσεις των μυών γύρω από τα μάτια στη διάρκεια του καπνίσματος, δημιουργώντας με τα χρόνια μόνιμες ρυτίδες. Η προληπτική χρήση μίας ενυδατικής κρέμας ματιών διατηρεί ελαστική την επιδερμίδα και την κάνει ανθεκτικότερη στα ίχνη του χρόνου. Όταν όμως έχουν ήδη εμφανιστεί οι πρώτες γραμμές και ρυτίδες, σκόπιμο είναι να επιλέξετε μία κρέμα ματιών με αντιρυτιδικές ιδιότητες. 
 
Αντιγηταντική φροντίδα ματιών Force Supreme Yeux, Biotherm Homme

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Πρόσωπο με προσωπικότητα σε πέντε βήματα

Πρόσωπο με προσωπικότητα σε πέντε βήματα