Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο

Απομάκρυνε τη βαφή μαλλιών και ακολούθησε αυτές τις επτά «ασημένιες αλεπούδες»

Ο κ. Andy Warhol παρατήρησε στο βιβλίο του, το 1975, τη «Φιλοσοφία του Andy Warhol» ότι: «Όταν έχετε γκρίζα μαλλιά, κάθε κίνηση που κάνετε μοιάζει νέα και πικρή». Είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αλλά όχι μία με την οποία πολλοί άνθρωποι θα ταυτιστούν. Μέχρι πρόσφατα, η «γκρίζα» εμφάνιση θεωρούταν αναγκαίο κακό, ένα αναπόφευκτο σημάδι γήρανσης. Πρόσφατα όμως αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει.

Οι κ. Zayn Malik και Lucky Blue Smith έχουν εκδηλώσει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των νέων – τόσο ανδρών όσο και γυναικών – να βάφουν τα μαλλιά τους γκρι. (Το 2015, η Amazon ανέφερε μια άνοδο τής τάξης 80% στις πωλήσεις γκρι βαφής μαλλιών) Οι ασημένιες αλεπούδες όπως οι κύριοι George Clooney και Jeff Goldblum έχουν από καιρό καταλάβει ότι είναι καλύτερο ν' αγκαλιάζουν τα γκρίζα μαλλιά παρά να προσπαθούν να τα καλύψουν. Είτε ξεκινάει από τους κροτάφους είτε από το πάνω μέρος των μαλλιών, το γκριζάρισμα λειτουργεί όπως το αλάτι και το πιπέρι, προσδίδοντας αμέσως ένα βαθμό πολυπλοκότητας, gravitas και χαρακτήρα. Επιπλέον, δείχνει έναν άνθρωπο με ελκυστική ποσότητα αυτοπεποίθησης και ειλικρίνειας παρά με μια μη – ελκυστική ποσότητα ματαιοδοξίας.

Στους 7 άνδρες που ακολουθούν, λάμπει ένα ασημένιο φως σε επτά αποχρώσεις τού γκρι, που καθώς ωριμάζουν, τους κάνει να φαίνονται όλο και καλύτεροι.

 

VIGGO MORTENSEN

Οι περισσότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ είναι ματαιόδοξοι. Φυσικά, αφού το πρόσωπό και η σωματική τους διάπλαση είναι κομμάτι τής δουλειάς τους. Ο κ. Mortensen, ο οποίος συνάντησε τη φήμη  αργότερα στη ζωή του είναι άντι - ματαιόδοξος. Δεν ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως να φωτογραφηθεί, αλλά όταν το κάνει το κάνει με μία προϋπόθεση: χωρίς ρετουσάρισμα. Δεν αφαιρεί ούτε την αιχμηρή ουλή πάνω από το άνω χείλος του, ούτε μαλακώνει τη δυσκαμψία των χαρακτηριστικών του. Είναι ένας πολύγλωσσος (μιλάει 8 γλώσσες), ένας ποιητής, ένας φωτογράφος και ζωγράφος, ένας Δανός μετανάστης που μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και τώρα ζει μεγάλο κομμάτι τής ζωής του στη Μαδρίτη. Οδηγεί ένα κακοποιημένο, vintage pick-up φορτηγό (που καθορίζει τον εαυτό του) γύρω από το Idaho, ενώ γι' αυτόν κυκλοφορούν ιστορίες ότι περπατούσε ξυπόλητος στη Νέα Ζηλανδία, όταν γύριζε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Φαίνεται σαν να είναι χονδροειδής και καλυμμένος από γρανίτη και συνοψίζει τη στάση του έτσι: «Δεν είμαι αυτός που εμπλέκεται στην προσωπική περιποίηση, αλλά προσπαθώ να μην προσβάλω τους ανθρώπους». Εμείς μπορούμε να καταλάβουμε με ασφάλεια πως οι αρετουσάριστοι κανόνες του, επεκτείνονται και στα ασημένια μαλλιά του.

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο

Photo: REUTERS/Mike Blake


BARACK OBAMA

Μέσα σε έξι εβδομάδες από την παραμονή του στο Λευκό Οίκο, τα media άρχισαν να παρατηρούν ότι οι τρίχες του Αμερικανού προέδρου γίνονταν ολοένα και πιο γρήγορα γκρίζες. Ο μετασχηματισμός ήταν τόσο άμεσος, που υπήρξαν μερικοί που υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος σκόπευε σκόπιμα στο γκρι, προκειμένου ν' αποκτήσει μεγαλύτερο σεβασμό ως πολιτικός. Άλλοι αναρωτήθηκαν αν οι πιέσεις του να οδηγεί τον «ελεύθερο κόσμο» είχαν γρήγορα ασημένια επίδραση πάνω του. «Όταν μπήκα στο γραφείο, δεν είχα γκρίζα μαλλιά και τώρα έχω πολλά» είπε. «Δεν βάφω τα μαλλιά μου, αλλά πολλοί συνάδελφοί μου ηγέτες κάνουν. Δεν θα πω ποιος» Σε μια άλλη περίσταση, παραδέχθηκε τη δέσμευσή του για το έργο του: «Κάθε γκρίζα τρίχα μου άξιζε τον κόπο».

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο

Photo: Manuel Balce Ceneta/AP


JOSÉ MOURINHO

Όταν ο αυτοαποκαλούμενος ως «Number One» αναγγέλθηκε για πρώτη φορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έφερε κάτι από την rat-a-tat rhetoric του κ. Muhammad Ali γι' αυτόν που έκανε τους ανθρώπους να ακούμε. Αλλά έφερε επίσης  και μια αναμφισβήτητα όμορφη ασημένια αλεπού που έκανε τους ανθρώπους να δουν – ακόμα κι αυτούς που δεν έβλεπαν ποδόσφαιρο. Ήταν νέος, όμως τα γκρίζα μαλλιά τού έδωσαν τα απαραίτητα συστατικά για να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ήταν ένας από τους πρώτους super star προπονητές με κομψά πανωφόρια και στιλάτα κασκόλ, όταν οι περισσότεροι συνάδελφοι του ντυνόντουσαν με αθλητικές φόρμες. Ο κ. José Mourinho, τώρα manager της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ένας από τους πλέον ζωηρούς χαρακτήρες τού αθλήματος κι όσο τα τρόπαια του πολλαπλασιάζονται, τόσο περισσότερο αυτό συσσωρεύεται στα μαλλιά του. Είτε τον αγαπάς είτε τον αντιπαθείς, πρέπει να παραδεχθείς ότι του ταιριάζουν.

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο

Photo: Twitter/Manchester United


JOAQUIN PHOENIX

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Joaquin Phoenix δεν υπήρξε ποτέ ένα αψεγάδιαστο μοντέλο όταν επρόκειτο για τη γενική συμπεριφορά και τη δημόσια εμφάνισή του. Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο κάνει, με τα ανυπότακτα μαλλιά του και το γκρινιάρικο ύφος του. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της περιβόητης εμφάνισής του στο Late Show με τον David Letterman, κατά τη διάρκεια τού οποίου εμφανίστηκε αδιάφορος πίσω από τα σκοτεινά γυαλιά του, οδήγησε τον κ. Letterman να φέρει τέλος στη φάρσα χρησιμοποιώντας την ατάκα: «Λυπάμαι που δεν μπορέσατε να είστε εδώ απόψε». Η βραδιά μάλιστα ενέπνευσε τον τίτλο τού επόμενου mockumentary του κ. Phoenix «Είμαι ακόμη εδώ», για το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν «σε χαρακτήρα» ενώ ήταν στον Letterman. Ο κ. Φοίνιξ είναι ακόμα εδώ και τώρα είναι πιο ηλικιωμένος, ίσως λίγο πιο σοφός, και διαθέτει μια πονηρή κομψότητα στα μαλλιά του.

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο

Photo: Anthony Harvey/FilmMagic


CHRIS PINE

Υπάρχουν τόσοι πολλοί αληθινοί ήρωες δράσης τού Χόλιγουντ, που ονομάζονται Chris και έχουν παρόμοια ηλικία και τείνουν πραγματικά να προκαλούν σύγχυση. Ο κ. Chris Pine άδραξε πρόσφατα την ευκαιρία να διακρίνει τον εαυτό του απ' αυτό το πακέτο με ένα εξαιρετικό γκριζάρισμα. «Απολαμβάνω τη διαδικασία γήρανσης, τα γκρίζα μαλλιά και τις ρυτίδες», είπε πέρυσι. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι λιγότερο ελκυστικό από έναν άνδρα που βάφει τα πράγματα στο πρόσωπό του, οπότε θα προσπαθήσω, όσο καιρό μπορώ να γερνάω όπως οι πρόγονοι μου. Ο πατέρας μου άρχισε να γκριζάρει όταν ήταν στα τριάντα του, όπως και ο παππούς μου, οπότε δεν έχω σκοπό θέλω να μοιάζω αιώνια νέος».

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο


VINCENT CASSEL

«Κάθε φορά που κάνω μια ταινία, τα μαλλιά μου γίνονται λίγο πιο λευκά», είπε μια φορά. Ο κ. Cassel είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος ηθοποιός της Γαλλίας, η απάντηση της γενιάς του στον κ. Alain Delon, ενώ είναι γνωστός για τους ρόλους του στο La Haine, στο Mesrine καθώς και στο Black Swan. Για πολύ καιρό ήταν το 1/2 από το πιο λαμπερό ζεύγος διασημοτήτων της Ευρώπης – αυτός και η κα Monica Bellucci (διαζευγμένοι το 2013 μετά από 14 χρόνια γάμου). Αυτός είναι ο ορισμός τού louche και ο ίδιος απλά φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δροσερός και γεμάτος καθώς γερνάει

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο


MARK RUFFALO

Ο κ. Mark Ruffalo έχει ένα χαλαρό ευγενικό πρόσωπο, ο τρόπος και η φωνή του είναι χαλαρωτικά και γοητευτικά, αρσενικά χωρίς να είναι macho, λίγο τσαλακωμένα αλλά αγορίστικα. Έφυγε κάποια στιγμή μετά από τη μυστηριώδη δολοφονία του αδελφού του (και ακόμα αδιευκρίνιστη), μετέφερε την οικογένειά του στο Upstate της Νέας Υόρκης και έγινε πολιτικός ακτιβιστής. «Όλοι νόμιζαν ότι ήμουν τρελός, ίσως ήμουν λίγο τρελός», είπε. Από τότε που επέστρεψε στη σκηνοθεσία, έχει απολαύσει τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, φλερτάροντας μεταξύ των ισχυρών ταινιών indie και των παραδοσιακών blockbuster. Με τα χτενισμένα μαλλιά και τη γκρίζα γενειάδα, μοιάζει ακριβώς με το είδος τού τύπου που θέλεις να μοιραστείς μια μπύρα.

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο


Το προϊόν που θα εκτοξεύσει το «ασημένιο» σου look: 

Σαμπουάν Silver Charge Shampoo που επαναφέρει τη φυσική λάμψη των γκρι μαλλιών και μειώνει τα κίτρινα, Redken for Men, αποκλειστικά στα κομμωτήρια.

Το γκρίζο (μαλλί) είναι το νέο μαύρο