Προλαβαίνεις ακόμη να πας στη Ταϊλάνδη

Προλαβαίνεις ακόμη να πας στη Ταϊλάνδη

Πότε και πώς να αποφύγεις την εποχή των μουσώνων, από την Μπανγκόκ μέχρι τις παραλίες και από το Koh Samui έως το Koh Lanta

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς την Ταϊλάνδη, εξαρτάται από του που ακριβώς θέλεις να πας. Τα νησιά στη μία πλευρά της χώρας έχουν μια ελαφρώς διαφορετική εποχή βροχών σε σχέση με εκείνα που βρίσκονται από την άλλη. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η διαφοροποίηση σε συμφέρει, αφού επεκτείνει την ξηρή και ηλιόλουστη εποχή τής Ταϊλάνδης. Έτσι, αν το ένα μέρος είναι βροχερό και γκρίζο, το άλλο είναι πολύ πιθανό να λούζεται στον ήλιο

Γενικά, η εποχή από το Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο είναι η καλύτερη για να πας στην Ταϊλάνδη, παρόλο που όπως και με κάθε τροπικό προορισμό, μια σύντομη και σχεδόν γελοία ορμητική έκρηξη βροχής είναι απρόβλεπτα προβλέψιμη, ακόμη και τις πιο ηλιόλουστες ημέρες.

Προλαβαίνεις ακόμη να πας στη Ταϊλάνδη

Τα νησιά  που βρίσκονται στον Κόλπο της Ταϊλάνδης – Koh Samui, Koh Phangan και Koh Tao – τείνουν να έχουν λιγότερες βροχές από ό,τι η υπόλοιπη χώρα (ακόμη και σε περίοδο μουσώνων) και είναι στην καλύτερη στιγμή τους από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου

Ο Φεβρουάριος είναι ο ξηρότερος μήνας, ένας από τους πιο ηλιόλουστους και η θερμοκρασίες αυτό που πρέπει. Και ο Μάρτιος όμως παραμένει ηλιόλουστος και ξηρός.

Προλαβαίνεις ακόμη να πας στη Ταϊλάνδη

Στη δυτική ακτή της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν – όπου θα βρεις τα νησιά του Πουκέτ, του Krabi, του Koh Lanta και του Koh Phi Phi – η βέλτιστη εποχή για διακοπές στις παραλίες είναι λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Τότε η μέγιστη ηλιοφάνεια και οι ελάχιστες βροχοπτώσεις συνδυάζονται για να δημιουργήσουν το καλύτερο κλίμα για διακοπές στην ακτή.

Προλαβαίνεις ακόμη να πας στη Ταϊλάνδη

Η Μπανγκόκ, εν τω μεταξύ, είναι σχεδόν υγρή σχεδόν όλη την ώρα (τα επίπεδα υγρασίας κυμαίνονται από το «υψηλό» έως το «ακραίο» καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου), αλλά οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφτείς τη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος, όπου η θερμοκρασία είναι στους 32ºC κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και στους 20ºC τη νύχτα. 

Μην πλησιάσεις την Μπανγκόκ τους μήνες Απρίλιο και Σεπτέμβριο. Ο Απρίλιος είναι αφόρητα ζεστός και υγρός, το ίδιο και ο Σεπτέμβριος.

Προλαβαίνεις ακόμη να πας στη Ταϊλάνδη

Το Τσιάνγκ Μάι και η όμορφη μικρή πόλη Πάι, στο ψυχρότερο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης, έχουν πολύ πιο ευχάριστο κλίμα από την Μπανγκόκ και το νότο. Εκεί μπορείς να πας από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο για υπέροχες ηλιόλουστες μέρες (περίπου 29ºC) και δροσερές βραδιές (η θερμοκρασία πέφτει στους 13ºC και ακόμη χαμηλότερα στα ορεινά, γι 'αυτό πάρε και μερικά ζεστά ρούχα αν σκέφτεσαι περάσεις από εκεί).

Η εποχή για να μην πας στην Ταϊλάνδη είναι η εποχή των βροχών, δηλαδή από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και οι μουσώνες φθάνουν από όλες τις κατευθύνσεις.

Προλαβαίνεις ακόμη να πας στη Ταϊλάνδη