Ο γύρος του κόσμου με private jet!

Ο γύρος του κόσμου με private jet!

Τα Aman Resorts προσφέρουν μια exclusive εμπειρία σε 9 μοναδικούς προορισμούς, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Tα Aman δίνουν μια νέα διάσταση στην έννοια του exclusive, επαναπροσδιορίζοντας την πολυτέλεια στην ανακάλυψη προορισμών με πλούτο πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς  -  γνωρίζοντας συναρπαστικές μητροπόλεις, απόκρημνες οροσειρές, ειδυλλιακές αμμουδιές και πνευματικούς παραδείσους σε έναν (σχεδόν) Γύρο του Κόσμου που ο Φιλέας Φογκ δε θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί. 

Ο γύρος του κόσμου με private jet!

Πριν ξεκινήσω οφείλω να εξηγηθώ. Ναι, αυτό είναι ένα ταξίδι που δεν εντάσσεται στα συνηθισμένα. Και γι αυτό γίνεται σε καθορισμένη ημερομηνία, με συγκεκριμένη διάρκεια και για 16 μόνο «επίλεκτους». Με τον τρόπο των Aman. Δεν είναι τυχαίο. Στην εποχή που διανύουμε η πολυτέλεια πλέον βρίσκεται στην εμπειρία –το exclusive design, η άνεση, το service δεν είναι στα ζητούμενα, θεωρούνται δεδομένα -συνδέεται με την ενεργοποίηση συναισθημάτων και τη βίωση μοναδικών στιγμών, τροφή στην ψυχή και το πνεύμα  που συμπυκνώνονται σε δυνατές αναμνήσεις. 

Ο γύρος του κόσμου με private jet!

Tο Private Jet Expedition που σχεδίασαν τα Aman είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση, σε ένα ταξίδι που ξεκινά στις 15 Απριλίου με σταθμούς Amanresorts σε 9 χώρες μέσα σε 22 ημέρες φορτισμένες με εμπειρίες που εναλλάσσονται διαρκώς. Το Airbus ACJ319, σχεδιασμένο για 126 επισκέπτες διαμορφώθηκε για 16, προσφέροντας την άνεση στην πτήση που θα είχες σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο - living rooms με δερμάτινα καθίσματα που ξαπλώνουν, υπνοδωμάτια και showers. 

Ο γύρος του κόσμου με private jet!

Το ταξίδι αρχίζει με τρεις βραδιές στο Τόκυο την εποχή της Sakura, όταν βάφεται σε αποχρώσεις του ροζ από την ανθοφορία των Κερασιών. Η  μύηση στην πόλη των αντιθέσεων, μένοντας στο loft αισθητικής  Aman Tokyo, στο The Otemachi Tower,  είναι μέσα από τη γαστρονομία και τις γεύσεις της, ιεροτελεστίες τσαγιού, πολεμικές τέχνες και prive επισκέψεις σε χώρους όπως οι Αυτοκρατορικοί Κήποι και το Tsukiji Fish Market.  

Ο γύρος του κόσμου με private jet!

Στη συνέχεια έρχεται η Shanghai, με την υπέροχη μίξη αρχιτεκτονικής, το shopping, την τέχνη, το glamour και τη βραδινή ζωή, με το Amanyangyun, ένα ησυχαστήριο προφυλαγμένο ανάμεσα σε ένα δάσος γιγάντιων δέντρων στις άκρες της πόλης να σε «αποτοξινώνει» από τη σαρωτική ενέργεια της.

Ο γύρος του κόσμου με private jet!

 Ακολουθούν οι ακτές του Βιετνάμ με τις πάλευκες αμμουδιές και τα γραφικά ψαροχώρια, για πνευματική ξεκούραση και αναζωογόνηση στο Amanoi, που συνεχίζει στην Ταϋλάνδη, με δυο νύχτες στο Phuket και το Amanpuri για laid back πολυτέλεια, με ήλιο, γαστρονομία και ευεξία. 

Ο γύρος του κόσμου με private jet!

Στο Bhutan, σε αυτό το μαγευτικό τόπο, όπου η ευτυχία των κατοίκων είναι μεγαλύτερη από το GDP, η ιστορία, η φυσική ομορφιά και η πνευματική γαλήνη γίνονται ένα, ενώ η εμπειρία μοιράζεται σε δύο από τα πέντε lodges του Amankora στις πεδιάδες Thimphu και Paro. Η Ινδία, με τα παλάτια, τη σαγήνη,  τα πολύχρωμα χωριά, τους κήπους και τα αρχαία μνημεία, η δική μας Ελλάδα, η Κροατία με τις μεσαιωνικές πόλεις και τις ροζ αμμουδιές ακολουθούν για να κλείσει το ταξίδι στη Βασίλισσα της Αδριατικής, στο Aman Venice. Ίσως το καλύτερο location στο Grand Canal για να απολαύσεις  της χάρες της επιστρέφοντας σε αυτό το υπέροχο παλάτσο του 16ου αιώνα, μεγαλοπρεπές και μαζί ρομαντικό, όπως και η ίδια η Βενετία. www.aman.com