Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Premium Iγκλού για premium χειμερινές διακοπές!

Η περίοδος πριν και μετά τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που θέλεις ν' ακουμπήσεις χιόνι, να νιώσεις κρύο και να κουκουλωθείς κάτω από ζεστά σκεπάσματα. Έχεις επιλέξει πολλές φορές ν' αποδράσεις από την ομολογουμένως ζεστή χώρα μας, με σκοπό να βρεθείς σ' έναν πιο βόρειο προορισμό και να ζήσεις την ατμόσφαιρα τους σε όλο της το μεγαλείο.


Ισως να σου ακούγεται εξωπραγματικό το να κοιμάσαι σ' ένα σπίτι φτιαγμένο από πάγο, ωστόσο η travel blogger Miruna Corneanu έψαξε και βρήκε τις εταιρείες που θα μπορέσουν να σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, πασπαλισμένες με άφθονο χιόνι.

Iglu Dorf
Η Γερμανική εταιρεία Iglu Dorf είναι το πρώτο όνομα στην κατασκευή Ιγκλού. Τα επτά στο σύνολο χωριά της, εκτείνονται από τις Άλπεις μέχρι τα Πυρηναία όρη, ενώ τα παγωμένα καταλύματα της κατασκευάζονται εκ νέου κάθε χρόνο, ώστε να σου προσφέρουν απίστευτες εμπειρίες ύπνου. Μεταξύ των ανέσεων που μπορούν να σου προσφέρουν, ξεχωρίζουν τα παγωμένα πάρκα και οι σάουνες που βυθίζονται στο χιόνι. 

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Village Igloo Blacksheep, France
Στα 2.118 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και με θέα το Mont Blanc, τα Village Igloo Blacksheep είναι ιδανικά για ρομαντικές βραδιές, ενώ αν τυχόν δεν αντέχεις το κρύο, η εταιρεία σου δίνει τη δυνατότητα να κοιμηθείς σε ζεστό ιγκλού.   

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Igloo Village Bayerwald, Germany
Βαθιά μέσα στο μαγευτικό Βαυαρικό δάσος, βρίσκεται το Igloo Village Bayerwald το οποίο λειτουργεί από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και αρχές Μαρτίου. Τα καταλύματα τους είναι πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών ιγκλού και είναι σίγουρο πως στο γερμανικό κρατίδιο θα νιώσεις σαν πραγματικός Εσκιμώος, βολτάροντας με παπούτσια χιονιού και κάνοντας νυχτερινούς περιπάτους με φακούς.   

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Alpeniglu Village, Tyrol
To Alpeniglu Village διαθέτει δεκαοκτώ ιγκλού σκαλισμένα εξ' ολοκλήρου από πάγο, ενώ αν ανήκεις στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του, μπορείς να κλείσεις μία από τις υπερλούξ V.I.P. Σουίτες, την οποία μπορείς και να διακοσμήσεις μόνος σου ώστε να ταιριάζει στην αισθητική του ρομαντισμού σου. Το βράδυ μπορείς να πάρεις την καλή σου και να επισκεφτείτε την έκθεση από γλυπτά πάγου, να πιείτε ζεστό κρασί μέσα στο παγωμένο μπαρ και εάν τυχόν μεθύσετε πολύ, μπορείτε και να παντρευτείτε στην επίσης παγωμένη εκκλησία του.  

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Igloo Village in Kuhtai, Austria
Στην κορυφή του υψηλότερου αυστριακού υψόμετρου, το Igloo Village in Kuhtai απέχει μόλις σαράντα πέντε λεπτά από το Ίνσμπουργκ και διαθέτει δώδεκα prive σουίτες και μια μεγάλη αίθουσα για λουκούλλεια dinner και αξημέρωτα parties. 
Αν βαρεθείς να σκεπάζεσαι με τα θερμικά sleeping bag, μπορείς να παρακολουθήσεις ποικίλες performance από καλλιτέχνες πάγου, να πας βόλτα με έλκηθρο ή απλά να κάνεις ski και snowboard.  

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Eskimo Village, Slovenia
Το Eskimo Village βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο της Σλοβενίας, τα κρεβάτια του είναι σκαλισμένα από πάγο και όταν πεινάσεις θα έχεις στο τραπέζι σου φοντύ με τυριά και σοκολάτες.  

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Kakslauttanen, Finnish Lapland
Ίσως το πιο εντυπωσιακό χωριό, το complex του Kakslauttanen βρίσκεται σε μια απομονωμένη γωνία της Λαπωνίας, ακριβώς πάνω απ' τον Αρκτικό κύκλο. Καμπίνες λουξ, σάουνες καπνού και αν είσαι ατρόμητος, κολύμπι στον πάγο. Μην ανησυχείς όμως, αφού το βράδυ θα κοιμηθείς ζεστά στα γυάλινα ιγκλού και θα νανουριστείς γλυκά από τα Northern Lights.

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Schneedorf Igloo Village, Austria
Σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στις οροσειρές των Άλπεων, το Schneedorf Igloo Village πέρα από όλες τις ανέσεις που θα σου προσφέρει, θα σου δώσει και τη δυνατότητα να χτίσεις το δικό σου ιγκλού.

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο

Golden Crown Levi Igloos, Finland
Δέκα χιλιόμετρα μακριά απ' το μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο της Φιλανδίας, το Golden Crown Levi Igloos μοιάζει αποκομμένο από τον πολιτισμό. Premium επιλογές και ιγκλού με γυάλινη οροφή  για να χαζέψεις το σαγηνευτικό φαινόμενο Aurora Borealis.  

Ζήσε τις γιορτές σκεπασμένος με πάγο