Γνωρίστε το κλασσικό κοκτέιλ Dark n’ Stormy

Γνωρίστε το κλασσικό κοκτέιλ Dark n’ Stormy

Ο θρύλος λέει πως πήρε το όνομα του όταν ένας ναυτικός είπε ότι «μόνο ένας τρελός, ή ένας νεκρός θα έπαιρνε την απόφαση να σαλπάρει κάτω από ένα σύννεφο με αυτό το χρώμα»

Αν είστε φαν της ιστιοπλοΐας τότε θα ενημερωθήκατε για τα αποτελέσματα του σπουδαίου, 35ου America’s Cup, του σημαντικότερου ίσως ιστιοπλοϊκού event στον κόσμο, που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2017 στις Βερμούδες. Αν απλά σας αρέσει το ποτό, τότε θα γνωρίζετε το ρούμι Gosling’s, το εθνικό προϊόν των Βερμούδων, αλλά και το κοκτέιλ Dark n' Stormy που φτιάχνεται αποκλειστικά και μόνο με αυτό. Κι αν δεν το γνωρίζετε, ήρθε η ώρα να το μάθετε. 

Το νησιωτικό σύμπλεγμα λοιπόν των νήσων Βερμούδων, που έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο και για το μυθικά αινιγματικό του «Τρίγωνο», παράγει από τα τέλη του 19ου αιώνα ένα ρούμι που κατάφερε να γίνει συνώνυμο με ένα κοκτέιλ, το Dark n' Stormy. Η σύνδεση μάλιστα ήταν τόσο επιτυχημένη, που το όνομα Dark n' Stormy έγινε επίσημα trademark του Gosling’s, κάτι που ελάχιστα brand έχουν πετύχει με κοκτέιλ

Η ιστορία του ξεκινά όταν η οικογένεια Gosling δημιούργησε ένα εξαιρετικό για την εποχή ρούμι, με χαρακτηριστικό χρώμα και πλούσιο σώμα. Ο κόσμος το ζητούσε ως «old rum» (παλιό ρούμι) μέχρι και τις αρχές του επόμενου αιώνα. Πήρε το όνομά του από το μαύρο κερί (black seal) με το οποίο σφράγιζε το φελλό η οικογένεια Gosling, στα μπουκάλια που εμφιάλωνε. Στα μετέπειτα χρόνια ένα λογοπαίγνιο το έκανε γνωστό ως Gosling’s Black Seal με τη χαρακτηριστική φώκια στο μπουκάλι του.

Καθότι όμως οι Βερμούδες αποτελούσαν βρετανική αποικία, ξεκίνησε κι εκεί, με την παραίνεση των Άγγλων ναυτικών, η ζυθοποίηση, χρησιμοποιώντας όμως ως βασικό συστατικό ένα από τα εθνικά προϊόντα του νησιού, το τζίντζερ! Η παραγωγή της ginger beer ενέπνευσε το δημιουργό του κοκτέιλ που αποτελείται από αυτά τα δύο προϊόντα + λάιμ. 

Ο θρύλος λέει πως πήρε το όνομα του όταν ένας ναυτικός, σχολιάζοντας το χρώμα του, είπε ότι «μόνο ένας τρελός, ή ένας νεκρός θα έπαιρνε την απόφαση να σαλπάρει κάτω από ένα σύννεφο με αυτό το χρώμα». Το μοναδικό χρώμα του Dark (σκοτεινό) and Stormy (θυελλώδες).

Το Dark n' Stormy αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκινήσετε τις κατ’ οίκον αναμείξεις, αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύκολο ποτό, με την προϋπόθεση βέβαια να προμηθευτείτε το σωστό ρούμι. Αρκεί να προσθέσετε ποσότητα 60ml από το Gosling’s σε ψηλό ποτήρι με πάγο, να στύψετε μισό λάιμ και να απογεμίσετε με μια καλής ποιότητας ginger beer, όπως την Three Cents ginger beer

Μόνο προσοχή! Το ρούμι Gosling’s στην αυθεντική του εκδοχή εμφιαλώνεται στους 75,5% αλκοολικούς βαθμούς! Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο χαρακτηρισμός stormy του κοκτέιλ!