Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο

Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο

Αναμονή στην πολυτέλεια

Αναμφισβήτητα η κάθε πτήση προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Το check in, η βόλτα στα εμπορικά μαγαζιά λίγο πριν την επιβίβαση και η στιγμή της απογείωσης είναι μόνο μερικές από αυτές. Υπάρχουν όμως και κάποια αεροδρόμια, στα οποία ακόμη και η καθυστέρηση αναχώρησης μπορεί να εξελιχθεί σ' εξαιρετική εμπειρία, αφού τα lounge τους είναι διαμορφωμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σε μεταμορφώνουν σε V.I.P.  

Ιδού η λίστα των έξι επίγειων παραδείσων, στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο μιας πόλης: Το αεροδρόμιο της.

 
Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge, Doha Hamad International Airport
 
Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο
Αν υπήρχαν lounges Ολυμπιακοί αγώνες, το Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge θα έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο. Η Doha είναι ένας σημαντικός σταθμός transit ανάμεσα στη Βόρεια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και τα 3.048 τετραγωνικά μέτρα του αεροδρομίου που υποδέχτηκε την πρώτη του πτήση μόλις το 2014, θυμίζουν ένα γιγαντιαίο υπερπολυτελές ξενοδοχείο και αποτελούν μια αραβική όαση για τον ταξιδιώτη. 
 
Τρόπος πρόσβασης: Business, first class και elite status με την Qatar Airways.
 
The Centurion Lounge, Hong Kong International Airport
 
Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο
Το Centurion Lounge της ασιατικής μητρόπολης έχει ακόμα τη μυρωδιά του αχρησιμοποίητου, αφού οι πόρτες του άνοιξαν μόλις τον περασμένο Οκτώβρη. Στα must do της παραμονής σου στο American Express branded αεροδρόμιο, το bar με τα premium ποτά και τη sexy διάθεση. 
 
Τρόπος πρόσβασης: American Express Platinum card και Centurion card. 
 
Delta Sky Club, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport
 
Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο

Τα Delta Sky Club μπορεί να φημίζονται για το συνωστισμό τους, ωστόσο στο Concourse 7 της Atlanta, η αεροπορική εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μοναδική φρεσκάδα. Σχεδιασμένα από το διάσημο interior designer Thom Filicia, τα υπαίθρια Sky decks του Club είναι το κατάλληλο σημείο για προπόσεις σε επερχόμενα ταξίδια και απολαυστικό plane spotting.

Τρόπος πρόσβασης: Διεθνές και διηπειρωτικό first class ticket, elite status με τη Delta airlines, American Express Platinum card και Centurion card. 

 
Air France La Premiere Lounge, Paris Charles de Gaulle Airport
 
Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο
Το εμβληματικό La Premiere Lounge της Air France στο Charles de Gaulle, διαθέτει από προσωπικούς οδηγούς που σε συνοδεύουν στο αεροσκάφος, μέχρι εδέσματα που επιμελείται ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, chef Alain Ducasse.

Τρόπος πρόσβασης: First class ticket με την Air France και την Delta Airlines, επιτόπου χρέωση 300,00 €
 
VIP Lounge, Punta Cana International Airport, Άγιος Δομίνικος
 
Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο
Το ηδονιστικό Punta Cana V.I.P. Lounge με την πισίνα που σου επιτρέπει να βλέπεις τ' αεροπλάνα να έρχονται και να φεύγουν, αποτελεί συνέπεια της σταθερής τουριστικής ανάπτυξης της χώρας και των ευνοϊκών και συνεχών ανταποκρίσεων με τις γειτονικές ΗΠΑ.

Τρόπος πρόσβασης: Εξερχόμενο business class εισιτήριο, εφόσον είστε κάτοχος του Priority Pass.
 
Ataturk airport, SkyTeam Lounge, Τουρκία 
 
Τα έξι καλύτερα lounge αεροδρομίων στον κόσμο
Δίπλα στο Gate 223, το Sky Team Lounge καλύπτει χώρο 350 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει από chill-out area, μέχρι το φημισμένο oxygen bar με τις χαλαρωτικές μασαζοκαρέκλες.

Τρόπος πρόσβασης: Elite plus, First και Business class όλων των αεροπορικών εταιρειών που είναι μέλη της Sky Team Airlines.

Cover photo: Keith Tsuji/ Getty images/ Ideal image