Personal Branding: Όποιος δίνει τα παίρνει όλα

Personal Branding: Όποιος δίνει τα παίρνει όλα

Αν είσαι taker, είσαι μάλλον προορισμένος για την μετριότητα

Αν θέλεις να βρίσκεσαι στην κορυφή της επιτυχίας (ή στον πάτο του βαρελιού), πρέπει να είσαι Giver. Ο όρος αυτός, όπως και οι υπόλοιποι παρακάτω, ανήκει στον Adam Grant, έναν από τους νεότερους αλλά και διασημότερους καθηγητές και influencers του management στον κόσμο, ο οποίος διδάσκει στο MBA πρόγραμμα του φημισμένου Wharton Business School.

Σύμφωνα με την έρευνά του, οι άνθρωποι χωριζόμαστε σε Givers, Takers και Matchers. Αυτοί κάνουν «ό,τι γράφει στο κουτί». Οι Givers δίνουν και σκέφτονται τους άλλους - συχνά περισσότερο από τον εαυτό τους. Ταυτόχρονα, αν δεν είναι προσεκτικοί, δημιουργούν τις άριστες συνθήκες για εργασιακό burnout και για να καταλήξουν στον πάτο του βαρελιού που λέγαμε. Οι Takers, παίρνουν. Βάζουν τον εαυτό τους πάνω από όλους, αν δεν τους κάνεις προχωράνε, και το σίγουρο είναι ότι δεν «καίγονται». Και οι Matchers είναι οι «δίκαιοι» της υπόθεσης. Ισορροπίες παντού, ό,τι μου δίνεις, παίρνεις κλπ.

Αυτά εν ολίγοις.

Oι Givers δεν το πολυσκέφτονται, they just do it. Σαν τη Nike.

Μεταξύ μας, ούτε κι εγώ δεν πίστευα ότι στην κορυφή των επιτυχιών είναι Givers τύποι. Κι όμως. Αυτοί είναι ή του ύψους, ή του βάθους. Το ύψος ή το βάθος κρίνονται -κυρίως- από το αν μπορούν να βάλουν όρια στη δοτικότητά τους. Γιατί αν μπορέσουν, πάνε καρφί για την κορυφή. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι αρκετοί. Ένας από τους βασικότερους όμως, είναι η ικανότητά τους να δημιουργούν δίκτυα επαφών βασισμένα στο θεμέλιο της Προσφοράς.

Τεράστια δίκτυα έχουν και οι Takers. Απλώς, αυτοί τα αποκτούν γιατί όταν πάρουν κάτι και δεν έχει άλλο, γκρεμίζουν τις γέφυρες πίσω τους. Οπότε αναγκαστικά θα χρειαστεί να δημιουργήσουν καινούριο δίκτυο. Οι Matchers από την άλλη, πιστεύουν ότι αν δώσεις, θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις - κι αν δεν πάρεις δεν πρέπει να δώσεις. Κι έτσι το υπεραναλύουν, μπερδεύονται, και μένουν στάσιμοι μέχρι να αποφασίσουν.

Oι Givers δεν το πολυσκέφτονται, they just do it. Σαν τη Nike. Είναι πιο πολύ του “κάνε το καλό και ρίχ' το στο γιαλό”. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο γιαλός το φέρνει ξανά πίσω σε αυτούς, και πάει λέγοντας. Karma is a bitch, που λέει κι ένας φίλος μου.

Αν θες να μάθεις τι γράφει το personal brand σου σε σχέση με αυτά τα τρία, μια δοκιμή θα σε πείσει. Κι επειδή, όπως είπαμε, σε ό,τι αφορά το personal brand σημασία έχει τι λένε οι άλλοι για σένα, ρώτα και τους άλλους. O Adam Grant έχει φροντίσει για αυτό. Ως τεράστιο personal brand ο ίδιος, ξέρει από καλό branding. Στο site του θα βρεις δύο δωρεάν τεστ: ένα για να δεις εσύ τι νομίζεις ότι είσαι, κι ένα για σου πουν και οι άλλοι τη γνώμη τους. Για να σε δω τώρα…

Η Μαρίνα Βογοπούλου είναι ο 'Γιατρός της Καριέρας'. 
Σπούδασε Επικοινωνία στο Πάντειο, έκανε 2 μεταπτυχιακά σε θέματα εργασίας στην Αγγλία (Συμβουλευτική Καριέρας και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού), κι ύστερα ανακάλυψε το Personal Branding  στην Αμερική και εισήγαγε πρώτη τη μεθοδολογία αυτήν στην Ελλάδα. Ο λόγος πίσω από όλα αυτά είναι απλός: όλοι αξίζουμε μια υγιή καριέρα, ώστε να  αντλούμε ικανοποίηση από τη δουλειά μας και να προσφέρουμε στο σύνολο.
Το μότο της:  Tα “όχι” μας είναι πιο σημαντικά από τα “ναι”.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Το Personal Brand είναι για τους δυνατούς

Το Personal Brand είναι για τους δυνατούς