Η κρισιμότητα του personal branding στην εποχή των social media

Η κρισιμότητα του personal branding στην εποχή των social media

Αν ζούσες και εργαζόσουν 30 χρόνια πριν, η καθημερινότητά σου, οι επιλογές σου, οι πράξεις αλλά και οι πεποιθήσεις σου δε θα ήταν τόσο φανερές σε όλους

Έχουμε ξαναπεί και είναι γεγονός ότι το Personal Brand σου δεν αφορά εσένα, αλλά την αντίληψη που έχουν οι άλλοι για σένα και την εμπειρία που βιώνουν μαζί σου. Και φυσικά δεν μπορείς να έχεις έλεγχο πάνω σε ζητήματα αντίληψης των άλλων.

Από την άλλη μεριά όμως, αν εσύ γνωρίζεις πώς σε αντιλαμβάνονται οι γύρω σου, μπορείς να επηρεάσεις σε ένα βαθμό τα παραπάνω. Όχι να ελέγξεις, να επηρεάσεις. Τα πάντα στην καθημερινότητά σου, ο τρόπος που σκέφτεσαι, αυτά που κάνεις, αυτά που δεν κάνεις, οι επιλογές και οι μη – επιλογές σχηματοποιούν λίγο – λίγο το brand σου.

Αν ζούσες και εργαζόσουν 30 χρόνια πριν, η καθημερινότητά σου, οι επιλογές σου, οι πράξεις αλλά και οι πεποιθήσεις σου δε θα ήταν τόσο φανερές σε όλους. Σήμερα, ένα post στο LinkedIn, μια selfie, ένα check – In σε συγκεκριμένη εκδήλωση, ένα cover στο Facebook, ένα instastory, λένε για σένα πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι ή από όσα νομίζεις. Κι αν απέχεις από όλα αυτά και είσαι «σπίτι-γραφείο, γραφείο-σπίτι» χωρίς check-in, blogs, posts και τίποτα από τα παραπάνω, μην ανησυχείς. Κι αυτή η πρακτική λέει πολλά για σένα επίσης.

Τα στελέχη του σήμερα αλλά και του αύριο, πρέπει να έχουν συναίσθηση του πώς γίνεται αντιληπτό το personal brand τους, τόσο offline όσο και online. Και θα μου πείτε, «γιατί το offline είναι το ίδιο σημαντικό;» Καλή ερώτηση.

Η απάντηση είναι απλή: οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε online. Και αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε online τις offline και τις online καθημερινότητες μας. Αν εσύ λοιπόν είσαι μέρος της δικής μου offline καθημερινότητας, δεν είναι καθόλου απίθανο να σε «μεταφέρω» online χωρίς καν να το ξέρεις. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό το personal brand μας να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο συνέχεια και να είμαστε πάντα «on brand».  Να μπορεί κανείς να μας αναγνωρίζει όταν μας «συναντά» online και να μη είμαστε διαφορετικοί από την offline ζωή μας. Πράγμα που πολύ συχνά, συμβαίνει. Και ο λόγος είναι η μη αυθεντική online εικόνα μας. Το personal brand όμως δεν είναι «εικόνα», είναι «αυθεντική ταυτότητα».  Αν δεν είναι αυθεντικό, αν δεν στηρίζεται σε γερά θεμέλια, η βλάβη θα είναι μεγαλύτερη της ωφέλειας. Αν είναι αλλιώς offline και αλλιώς online θα υπάρξει πρόβλημα.

Το πρόβλημα γίνεται πιο κρίσιμο για τα ανώτατα στελέχη. Οι επαγγελματίες σε θέσεις ηγεσίας χρειάζονται να είναι ακόμα καλύτερα συντονισμένοι με το personal brand τους και μάλιστα να το ευθυγραμμίσουν με αυτό τού οργανισμού που αντιπροσωπεύουν. Πράγμα βέβαια που θα έχει γίνει αυτόματα, γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο να εργάζονται και να αντιπροσωπεύουν μια επιχείρηση που θα ήταν αξιακά κόντρα στο δικό τους personal brand. Μπορεί όμως ένα λάθος χειρισμός του δικού τους personal brand να εκθέσει την επιχείρηση.  Και είναι δική τους ευθύνη, πρώτον να γνωρίζουν ποιο είναι το personal brand τους και δεύτερον πώς θα το επικοινωνήσουν σωστά και παράλληλα με το brand της επιχείρησης. 

Πάνω από όλα, είναι δική τους ευθύνη να  δώσουν το χρόνο που απαιτείται για να το ανακαλύψουν, να το επικοινωνήσουν και να το προστατεύουν σαν ένα άυλο περιουσιακό στοιχείο τους.