Το game της ζωής σου

Το game της ζωής σου

Τα μεγάλα personal brands δεν εργάζονται. Παίζουν.

Κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει σπουδαία φήμη, όνομα και επιτυχία αν δεν αντιληφθεί την έννοια του Παιχνιδιού. Οι παίκτες χωρίζονται σε κατηγορίες: έχουμε αυτούς που παίζουν για να κερδίσουν, αυτούς που παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού, αυτούς που παίζουν εγκεφαλικά παιχνίδια, αυτούς που παίζουν σε ομάδα, αυτούς που παίζουν για να μάθουν, αυτούς που παίζουν για να γνωρίσουν κόσμο.

Whatever. Το βασικό είναι ότι ξέρουν τη δύναμη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι προϋποθέτει χαρά. No joy, no game. Από κάπου μέσα στο παιχνίδι αντλούν χαρά. Όταν η δουλειά τους γίνεται παιχνίδι, γίνεται χαρά και σταματά να είναι δουλειά. Απογειώνεται σε μια πίστα (παιχνιδιού εννοείται). Έτσι αλλάζουν πίστα εύκολα και γρήγορα. 

Τα σπουδαία personal brands παίζουν το παιχνίδι της ζωής τους κάθε μέρα. Πώς λέμε: «παίξε την μπάλα της ζωής σου;» Κάτι τέτοιο. Όταν θα έρθει μια αναποδιά, μια δύσκολη συνάντηση, ένας δυσαρεστημένος πελάτης, μια ατυχία δε βγαίνουν από το mode του game. Χάνουν μια ζωή αλλά συνεχίζουν για να ξαναπάρουν το bonus. Γι’ αυτό το λόγο η καριέρα των σπουδαίων personal brands είναι γεμάτη αποτυχίες

Απλώς, για να καταφέρεις να γίνεις εξαιρετικός στο παιχνίδι της καριέρας, πρέπει αυτό το παιχνίδι να το παίζεις 1ον  συγκεντρωμένα και 2ον με επίγνωση του ότι είναι παιχνίδι.  Την στιγμή που θα χάσεις την πειθαρχία σου και που θα ξεχάσεις ότι είναι παιχνίδι και θα το πάρεις «σοβαρά», game over. Aυτοί που δεν παίζουν, είναι θεατές. By default , είναι αυτοί που παρακολουθούν αυτούς που παίζουν. 

Αν δεν παίζεις, brand δε γίνεσαι. Βρες ποιο είναι το παιχνίδι σου.  Και μετά παίξε σοβαρά και με επίγνωση ότι παίζεις. Με γνώση ότι το παιχνίδι είναι χαρά και ότι θα πρέπει να χαίρεσαι κι εσύ αλλά και οι άλλοι που παίζουν μαζί σου. Αλλιώς δεν είναι παιχνίδι. Παίζε συνέχεια, πέρνα τις πίστες και πριν το καταλάβεις you will raise to the top of your game. Ακούραστα και αβίαστα γιατί όπως και να το κάνουμε, το παιχνίδι δεν κουράζει. Σε τρέφει και σε αναζωογονεί

Play your way up, αυτό είναι.