Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017

Κάποιες φορές η μουσική δεν «ντύνει» απλά μια ταινία. Τη στιγματίζει

Η ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου είναι στενά συνδεδεμένη με τη μουσική του. Με τα Βραβεία της Ακαδημίας (Oscar Awards) να πλησιάζουν, ας ρίζουμε μια ματιά πίσω στο 2017 κι ας αναγνωρίσουμε πως μας άφησε εξαιρετικά αριστουργήματα και εκπληκτικά ηχογραφήματα. 

1. Hans Zimmer, Benjamin Wallfisch ‎– Blade Runner 2049 (Original Motion Picture Soundtrack)

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017

Από τις ταινίες που έλαβε εξ αρχής μεγάλη δημοσιότητα. Το Blade Runner 2049 εκπλήσσει το κοινό με τις ισχυρές του εικόνες, το εξαιρετικό σενάριο και φυσικά το καθηλωτικό του O.S.T. Το «έργο» του Hans Zimmer και του Benjamin Wallfisch είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να διαχωριστεί από τις αναμνήσεις της ταινίας και αυτό αποτελεί το στόχο αλλά και την καταξίωση ενός soundtrack. Δεν έχει ανάγκη το χρόνο για να καθιερωθεί ως κλασσικό.


2. Various ‎– Baby Driver (Music From The Motion Picture)

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017

Δεν θα χρειαστεί κάποιο επιπλέον επιχείρημα. Τα τεράστια ονόματα που εμπεριέχονται στη λίστα του τα λένε όλα: The Jon Spencer Blues Explosion, The Modern Lovers, The Beach Boys, The Damned, T. Rex, Beck, Martha Reeves & The Vandellas, Blur, Barry White, Queen, Sky Ferreira. Ένα μοναδικό ταξίδι και ένα soundtrack που αποτελεί την καλύτερη επιμέλεια του έτους.


3. Various ‎– Call Me By Your Name (Original Motion Picture Soundtrack)

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017
Μία από τις πιο όμορφες ιστορίες, χρειαζόταν μια εκπληκτική μουσική για να απογειωθεί και να αποτελέσει ένα πραγματικά εκπληκτικό σύνολο. Πρωτότυπα κομμάτια από τον Sufjan Stevens που θα προκαλέσουν δάκρυα στα μάτια, νοσταλγικά νεύματα στη δεκαετία των 80's από τους The Psychedelic Furs, Franco Battiato και Ryuichi Sakamoto, ενώ για το τέλος πάρε και λίγο Johann Sebastian Bach. Κανένας καλοκαιρινός ρομαντισμός δεν είχε ποτέ του τέτοιο υπέροχο soundtrack.


4. Various ‎– The Killing Of A Sacred Deer

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017
Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το «δικό μας» παιδί. Το soundtrack του The Killing Of A Sacred Deer προσθέτει την απαραίτητη ένταση και αλλοτρίωση σε μια ιστορία που μπορεί εύκολα να καταστρέψει τα νεύρα σου. 


5. Various ‎– T2 Trainspotting (Original Motion Picture Soundtrack)

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017
Σίγουρα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεραστεί το soundtrack του πρώτου Trainspotting, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα soundtracks στην ιστορία. Τι θα μπορούσε λοιπόν να ακολουθήσει; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ένα φανταστικό soundtrack στο οποίο συμμετέχουν οι «παλιοί» Iggy Pop, The Underworld, Queen, The Clash, ακολουθούμενοι από τους «νέους» Wolf Alice, Young Fathers και Fat White Family.


6. Daniel Hart ‎– A Ghost Story

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017
Αυτό το soundtrack είναι τόσο συγκλονιστικό και τρομακτικό όσο και η ταινία. Αυτό και μόνο αρκεί. 


7. Hans Zimmer ‎– Dunkirk (Original Motion Picture Soundtrack) 

Τα 7 καλύτερα Soundtrack του 2017
Η δεύτερη φορά που εμφανίζεται το όνομα «Hans Zimmer» στη λίστα. Και ναι θα μπορούσε να εμφανιστεί και τρίτη αν ο Hans είχε ασχοληθεί και με ακόμη μία ταινία. Ακόμη ένα soundtrack λοιπόν από αυτή τη μεγαλοφυία. Το Dunkirk είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του 2017 και το soundtrack του, σαφώς ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Η μουσική είναι πάντα εκεί και ταυτόχρονα νομίζεις πως δεν υπάρχει. Ίσως αυτό το κατόρθωμα, ν' αποτελεί το ανώτερο level ενός επιτυχημένου O.S.T.


Cover Photo:  Blade Runner 2049
Πηγή: Discogs