Το Soundtrack του Νοέμβρη

Το Soundtrack του Νοέμβρη

«Ο ουρανός του Νοέμβρη είναι ψυχρός και σκοτεινός, τα φύλλα του κόκκινα και καυτά» - Walter Scott

Έντεκα tracks για τους έντεκα διαφορετικούς εαυτούς που μπορεί να σου βγάλει ο Νοέμβρης. Έντεκα tracks για να επιλέξεις το soundtrack του μήνα που έχει τραγουδηθεί πιο πολύ απ’ τους άλλους έντεκα μαζί. 

1. Sandy Denny – Late November
Δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά είτε πιάσουν τα κρύα, είτε συνεχιστεί για λίγο ακόμη η ζέστη, εσύ θα βρεις τον τρόπο να ενσωματωθείς. Η σαγήνη και η αντιφατικότητα του μήνα είναι μέσα σου, είσαι ο Νοέμβρης ο ίδιος. 

2. SZA – Sweet November
Ο δικός σου Νοέμβρης είναι πιο κόκκινος και απ’ τα φύλλα του και μάλλον θα τον διανύσεις στο πιο cool μπαρ της πόλης, πίνοντας το πιο παλαιωμένο κρασί της κάβας. Είσαι αδιαμφισβήτητα ο πιο ερωτικός του Νοέμβρη.

3. Tom Waits – November
Κλείσε αμέσως εισιτήρια για Παρίσι και Μονμάρτη. Είτε με παρέα είτε μόνος, αυτός είναι ο τόπος σου. Ηγέτης στο μυαλό, ποιητής στην καρδιά, ο μποέμης του Νοέμβρη. 

4. Kenny Garrett – November 15
Εσύ καλύτερα να συνεχίσεις με ανταπόκριση για Νέα Υόρκη και να βρεθείς πρώτο τραπέζι στο jazz καταγώγι της πόλης. Δεν είσαι απ’ αυτούς που απολαμβάνουν το Νοέμβρη, ο Νοέμβρης απολαμβάνει εσένα. Ο know how του Νοέμβρη. 

5. Doyle Bramhall II – November From Rich Man 
Γενικότερα τη βρίσκεις με το ν’ αναπολείς το παρελθόν κι αυτός ο μήνας σου πάει γάντι, ότι πρέπει για να καθίσεις σπίτι και να ξεσκονίσεις δίσκους και αναμνήσεις. Ο νοσταλγικός του Νοέμβρη.

6. Guns n’ Roses – November Rain 
Σκληρός και αισθηματίας ταυτόχρονα. Ο μήνας σου ξεκινάει με πιάνα και βιολιά που κοιμίζουν μικρά μωρά και τελειώνει με κιθάρες και φωνητικά που ξεχαρβαλώνουν ενισχυτές. Ο κλασσικός του Νοέμβρη.

7. Max Richter – November
Έχεις τις παράνοιές σου και σου αρέσουν κιόλας. Τον περίμενες καιρό αυτόν τον μήνα, αφού σε είχε κουράσει η φασαρία της άνοιξης, του καλοκαιριού και του πρώιμου φθινοπώρου. Τώρα κάνει κρύο και όλοι θέλουν να κάθονται σπίτι, το καλύτερο σου, ο μοναχικός του Νοέμβρη. 

8. Azure Ray – November 
Τι κι αν βρέχει, τι κι αν δεν βρέχει, για εσένα βρέχει όλη την ώρα και περιέργως τα φύλλα στον πεζόδρομο παραμένουν και στεγνά. Ο ερωτευμένος με τον έρωτα, ο ρομαντικός του Νοέμβρη.

9. Gorillaz – November has come
Δεν έχεις ανάγκη τίποτα, αν δεν καταφέρεις κάτι με τη διαύγεια σου, θα το πετύχεις με την αυτοπεποίθηση σου. Το γνώριζες πως θα ερχόταν κι αυτός ο μήνας και θα τον καβαλήσεις σαν να ήταν κυμματάκι στη Βουλιαγμένης. Ο σέρφερ του Νοέμβρη.

10. Drake – November 18th 
Στην ιδια κατηγορία ανήκεις κι εσύ, μόνο που γνωρίζεις πως τίποτα πραγματικά ενδιαφέρον δεν συνέβη κάτω από το φως της ημέρας. Όταν έρθει το σκοτάδι, ξέρεις να το ακολουθήσεις. Ο looking for trouble του Νοέμβρη. 

11. Say Hi – November Was White, December Was Grey
Είσαι απ’ αυτούς που σκέφτεσαι ήδη κάτι άλλο και το τι συμβαίνει γύρω σου δεν έχει ιδιαίτερη σχέση μ’ αυτό που εξελίσσεται στο κεφάλι σου. Εσύ είσαι ο Δεκέμβρης του Νοέμβρη.