5 ατμοσφαιρικά tunes για το ξεκίνημα της εβδομάδας

5 ατμοσφαιρικά tunes για το ξεκίνημα της εβδομάδας

Μια λίστα για να φτάσεις αλώβητος στη δουλειά

Το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο θα σου μείνει αξέχαστο, όμως τώρα πρέπει να συγκεντρωθείς, η εβδομάδα που ξεκινάει είναι δύσκολη και τα πρώτα εμπόδια έχουν εμφανιστεί ήδη στον ορίζοντα της Λεωφόρου Κηφισίας.

1. Bicep – Glue (Album: Bicep – 2017)
Τ’ αυτοκίνητα μπροστά σου είναι σχεδόν ακινητοποιημένα, κοιτάζεις το ρολόι σου κι αισθάνεσαι τον εκνευρισμό να παραμονεύει σε κάθε λωρίδα. Πάρε μια ανάσα, πάτα το play και κάνε μια βουτιά σ’ ένα σύμπαν ηρεμίας και εγρήγορσης. Ξεκίνα με τ’ ολοκαίνουργιο single του ντουέτου απ’ το Μπέλφαστ, τα λουπαρισμένα break θα σε ξυπνήσουν καλύτερα κι από καφεΐνη, ενώ η φωνή με το ανεξάντλητο reverb θα κρατήσει την παλάμη σου μακριά απ’ την κόρνα.   

 

2. Martin Roth – An Analogue Guy In A Digital World (Digital Track – 2016)
Η χιλιοπεντακοσάρα μηχανή προσπαθεί να σε προσπεράσει σαν σκουτεράκι στην Αντίπαρο, ο τυπάς με το κράνος φτάνει δίπλα απ’ το παράθυρο σου και σου επικοινωνεί πως δεν χωράει μαρσάροντας με λύσσα. Μην τον αφήσεις να σε παρασύρει, στρίψε το τιμόνι σου ελαφρά προς τα δεξιά και πες του και καλημέρα. Το καθηλωτικό single του Martin Roth με το off tempo πιάνο, σου εκμυστηρεύεται τον τρόπο να χειριστείς τα προβλήματα που θα προκύψουν μέσα στην ημέρα.

  
3. Moderat – Rusty Nails (Album: Moderat – 2009)
Έχεις ήδη διανύσει τα μισά της διαδρομής, τώρα πρέπει ν’ ανεβάσεις λίγο στροφές κι επειδή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει στο φανάρι για Μαρούσι, όλα πρέπει να συμβούν μέσα στο μυαλό σου. Οι Moderat και το Rusty Nails θα σου δώσουν το σωστό tempo για την επερχόμενη σούπερ παραγωγική εβδομάδα. 

4. M83 feat. Susanne Sundfør  – Oblivion (Album: Oblivion O.S.T. – 2013)
Όπου να ‘ναι φτάνεις στο γραφείο, μην χάσεις τώρα την ψυχραιμία σου έστω κι αν το ταξί μπροστά έχει σταματήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά χωρίς να βγάλει αλάρμ. Το εμβληματικό soundtrack με την υπογραφή του M83 θα σε ταξιδέψει για λίγο σ’ αστερισμούς κι εξωπλανήτες, θα σιγοτραγουδήσεις ταυτόχρονα με τη Susan και για λίγο θα γίνεις ένας Tom Cruise που σώζει την ανθρωπότητα από την οδήγηση των ταξιτζήδων.

5. Röyksopp & Robyn – Monument | The Inevitable End Version (Album: Do it Again – 2014)
Χαιρέτησες τους φύλακες στην πύλη και πάρκαρες στη θέση που γράφει τ’ όνομα σου. Σβήσε τη μηχανή και μείνε για λίγο ακόμη εδώ, οι αναλογικές συνθάτες μπασογραμμές του Μonument θα σ’ αναζωογονήσουν σαν να έπινες ενεργειακό αναψυκτικό και η φωνή της Robyn θα σου υπενθυμίσει πως η δουλειά σου σήμερα θ’ αναφέρεται ως μνημειώδης στους διαδρόμους της εταιρείας.