5 τρόποι για να χωρίσεις ειρηνικά

5 τρόποι για να χωρίσεις ειρηνικά

Η διέξοδος δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά σίγουρα είναι καλύτερη λύση από το να καταλήξετε να μισείτε ο ένας τον άλλον

Προγραμμάτισε τη διάσπαση με τον σωστό τρόπο. Εκτός αν κάποιος από τους δυο σας απάτησε τον άλλον, το πιο πιθανό ότι και οι δύο συνεισφέρατε στα καλά και κακά τμήματα της σχέσης. Συνεπώς ο χωρισμός σας δεν χρειάζεται να είναι bloody. Και ενώ κάθε σχέση είναι διαφορετική, ιδιαίτερη και δεν μοιάζει με καμία άλλη (λέμε τώρα), υπάρχουν μερικές γενικές κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει πάντα να έχεις κατά νου.

1. Κάν' το αυτοπροσώπως 
Εντάξει, εάν βρίσκεστε σε μεγάλη απόσταση και δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά ένα αεροπορικό εισιτήριο για να σπάσεις τη σχέση τα πράγματα, θα χρειαστεί να φτάσεις στο τηλέφωνο, στο Skype ή στο FaceTime.

2. Δείξε εκτίμησή και σεβασμό στη σχέση που τελειώνει
Ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο τελειώνεις τη σχέση σας, θα υπάρχουν πάντα κάποια πράγματα που θα εκτιμάς σε εκείνη, αλλιώς δεν θα είχες ποτέ εμπλακεί. Συνεπώς να είσαι ώριμος και προσεκτικός και να μειώσεις όσο μπορείς τη στεναχώρια και για τους δυο σας.

3. Ανταλλάξτε ζωές με ηρεμία 
Εάν βγαίνατε μόνο για μερικές εβδομάδες ή μήνες, είναι αρκετά απλό να πάρεις πίσω το πουλόβερ που άφησες, ή να της δώσεις τα σκουλαρίκια που είχε αφήσει στο κομοδίνο. Αν όμως έχεις περάσει περισσότερο χρόνο μαζί της και ειδικά αν είχες μετακομίσει μαζί της, τα πράγματα θα γίνουν σίγουρα πιο δύσκολα και συνεπώς θα πρέπει να υπολογίσεις σωστά τα logistics του χωρισμού. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής αμάχων λοιπόν, δείξε της ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνη, αλλά και για τα υπάρχοντα της.

4. Απορρόφησε το θυμό της 
Εάν η διάλυση είναι φιλική και αμοιβαία, μια χαρά. Αν όμως αντιμετωπίσεις ένα κατακλυσμό από δάκρυα και θυμό, προσπάθησε να καταλάβεις τα πράγματα από τη δική της άποψή , διατηρώντας όμως παράλληλα ισχυρές τις δικές σου πεποιθήσεις και όρια. Η ταλαιπωρία της δεν είναι λόγος να αλλάξεις γνώμη, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τη συμπονέσεις. Απέφυγε το σαρκασμό και την κακία, μην σηκώσεις τη φωνή σου και πρόσφερε της έναν ώμο για να κλάψει. Εν ολίγοις να είσαι κύριος.

5. Μην κοιμηθείς μαζί της
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντισταθείς στην επιθυμία να κοιμηθείς μαζί της μετά το χωρισμό σας. Μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό, αφού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και για στους δυο σας. Αφού αποφάσισες να φύγεις, άσε την να κάνει κι εκείνη το ίδιο.