Οι παραστάσεις που αξίζουν την έξοδο απ’ το σπίτι

Οι παραστάσεις που αξίζουν την έξοδο απ’ το σπίτι

Κλασικό ρεπερτόριο, σύγχρονες διασκευές, κωμωδίες και πρωταγωνιστές πρώτης γραμμής, κάνουν τον Νοέμβριο να μυρίζει θεατρικό σανίδι

Δύο Ίψεν κι ένας Τσέχοφ συναντούν βαριές σκηνοθετικές υπογραφές στα αθηναϊκά θέατρα τον Νοέμβριο, με Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη Χουβαρδά και Δημήτρη Τάρλου να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη ενός μήνα που μυρίζει θέατρο την ίδια ώρα που νεότερες και καταξιωμένες πένες συναντούν πρωταγωνιστές πρώτης γραμμής.


Blockbuster
Ψέμα στο Ψέμα, του Άντονι Νίλσεν

Kαι μόνο το γεγονός ότι παιζόταν επί τρεις συνεχόμενες σεζόν με λίστες αναμονής για ένα εισιτήριο, κάνει αυτόματα την επανάληψη αυτής της μεγάλης επιτυχίας, talk of the town! Η έξυπνη κωμωδία του Άντονι Νίλσον, “Ψέμα στο ψέμα” έχει βρει την ιδανική διανομή του, με τους βιρτουόζους της κωμωδίας, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη να παραδίδουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας.
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή στο θέατρο Μουσούρη.

Οι παραστάσεις που αξίζουν την έξοδο απ’ το σπίτι


Περιορισμένες Παραστάσεις
Γλάρος, του Άντον Τσέχοφ

Ο Γιάννης Χουβαρδάς αγαπά τον Τσέχοφ, κι έπειτα από τις Τρεις Αδελφές και τον Θείο Βάνια, σκηνοθετεί ένα ακόμη σπουδαίο έργο του συγγραφέα. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστεί ως Αρκάντινα, κι ο Νίκος Κουρής υποδύεται τον Τρέπλιεφ, έναν νέο συγγραφέα που, ένα αποπνικτικό και μοιραίο καλοκαιρινό βράδυ, ανεβάζει το πρώτο του θεατρικό έργο στον κήπο του πατρικού του εξοχικού, για να εντυπωσιάσει, τους καλεσμένους της μητέρας του. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η διάσημη ντίβα του θεάτρου Αρκάντινα, της οποίας την προσοχή ελπίζει να κερδίσει, το πρόωρο και άδοξο τέλος της παράστασης όμως, θα φέρει απρόβλεπτες, κωμικές και τραγικές, συνέπειες για όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίες θα σφραγίσουν τις ζωές τους για πάντα.
Από 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Οι παραστάσεις που αξίζουν την έξοδο απ’ το σπίτι


Έργο με συμβολισμούς
Αγριόπαπια, του Ερρίκου Ίψεν

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία της Μεγάλης Χίμαιρας του Μ. Καραγάτση, για τη νέα θεατρική σεζόν ο Δημήτρης Τάρλοου επιλέγει Ίψεν, κι αυτό από μόνο του είναι λόγος να περιμένουμε με αυξημένη προσμονή τη νέα παραγωγή του θεάτρου Πορεία. Ο Γκέγκερς επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από χρόνια απουσίας, έχοντας αναπτύξει τη φιλοσοφία του για τη ζωή, που συνοψίζεται στον αγώνα για επίτευξη της αλήθειας με κάθε θυσία. Επιστρέφοντας ξανασυναντά το παιδικό του φίλο ο οποίος ζει σε μια οικογενειακή και συζυγική πλάνη. Έτσι ο Γκέγκερς βρίσκει ευεπίφορο πεδίο άσκησης της φιλοσοφίας του...
Από 22 Νοεμβρίου στο θέατρο Πορεία.

Οι παραστάσεις που αξίζουν την έξοδο απ’ το σπίτι


Κλασικό ρεπερτόριο
Πέερ Γκυντ, του Ερρίκου Ίψεν

Έργο εμβληματικό του Ερρίκου Ίψεν και από τα λιγότερο ανεβασμένα έργα στην ελληνική θεατρική σκηνή, το οποίο ο σκηνοθέτης του εμπνεύστηκε από νορβηγικά παραμύθια και θρύλους. Σκηνοθετημένο από τον πάντα ενδιαφέροντα Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος και πρωταγωνιστή, το εξαιρετικό κείμενο του Ίψεν επενδύει μουσικά ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, με πρωταγωνιστές όπως η Στεφανία Γουλιώτη, ο Ιερώνυμπος Καλετσάνος και η Γιούλικα Σκαφιδά να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.
Από 23 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο Κτίριο Τσίλλερ

Οι παραστάσεις που αξίζουν την έξοδο απ’ το σπίτι