Το Clinton εναντίον Clinton είναι το καλύτερο σήριαλ αυτή τη στιγμή!

Το Clinton εναντίον Clinton είναι το καλύτερο σήριαλ αυτή τη στιγμή!

Όταν πρόκειται για την υποψήφια Πρόεδρο των ΗΠΑ, ένα πρώην Πρόεδρο και νυν σύζυγο, και μια αποκαλυπτική αυτοβιογραφία, τότε προφανώς, δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε σχέση.

Ένας παντρεμένος άνδρας, ιδιαίτερα επιτυχημένος στη δουλειά του, έλκεται ερωτικά από μία νεαρή κοπέλα στην εταιρεία. Εκείνη έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση στο γραφείο του, τον πολιορκεί αρκετά, κι έτσι ένα βράδυ συμβαίνει το μοιραίο - ή τέλος πάντων κάτι αρκετά κοντά σε αυτό. Στην αρχή δεν γνωρίζει κανείς τίποτα. Λίγο αργότερα όμως το μαθαίνουν όλοι. Το μαθαίνει η γυναίκα του, η κόρη του, οι άνθρωποι στη δουλειά, οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους, οι γείτονες τους και πολλοί πολλοί ακόμα άγνωστοι σε αυτούς άνθρωποι. 

Μια παντρεμένη γυναίκα, ανεξάρτητη, δυναμική και με δική της καριέρα, ετοιμάζει την έκδοση της αυτοβιογραφίας της. Λίγο πριν στείλει στον εκδότη το τελικό draft, ο σύζυγός της παίρνει την πρωτοβουλία να το διαβάσει, και με ένα κόκκινο στυλό σημειώνει προσθήκες, διορθώσεις και αλλαγές, που πιστεύει ότι χρειάζονται. Όταν της το δείχνει, εκείνη, έξαλλη, αρνείται να διαβάσει έστω και μία σελίδα, κι εκείνος, χάνοντας την ψυχραιμία του, το πετάει στα σκουπίδια. 

Τι είναι αυτό που συνδέει τις δύο αυτές ιστορίες; Το ότι η πράξη ενός άνδρα προκαλεί έντονη κρίση στον γάμο του με μία γυναίκα. Σωστά, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αυτό που τις συνδέει ακόμα περισσότερο είναι ότι αφορούν το ίδιο ζευγάρι. Ο άνδρας που απάτησε τη σύζυγο του, είναι ο άνδρας που αυτοβούλως αποφάσισε να διορθώσει το βιβλίο της. Ποια από τις δύο επιλογές του, κλόνισε περισσότερο τον γάμο τους; Η εξωσυζυγική σχέση, ή πρωτοβουλία της διόρθωσης του βιβλίου;

Κι όμως. Η δεύτερη.

Το Clinton εναντίον Clinton είναι το καλύτερο σήριαλ αυτή τη στιγμή!

Photo: Drew Angerer/ Getty Images/ Ideal Image

Λίγες ημέρες πριν, ο συγγραφέας Ed Κlein, που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τους Clinton, τους Kennedy και προσφάτως με τον Trump, αποκάλυψε ότι ο Bill Clinton και η σύζυγός του Hillary έχουν, εδώ και μερικούς μήνες, διακόψει κάθε άμεση επαφή, και επικοινωνούν μόνο μέσω των δικηγόρων τους. 

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Klein, μία από τις πρώτες παρατηρήσεις του Bill Clinton αφορούσε στον τίτλο του βιβλίου. Κατά τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο τίτλος What Happened (Τι συνέβη), κάνει τους πάντες να επικεντρωθούν στην ήττα της. Ο Clinton είχε τόσες ενστάσεις με όσα διάβασε στο βιβλίο της που, πάντα σύμφωνα με τον Klein, τη συμβούλεψε να αναβάλει την κυκλοφορία του και να το ξαναγράψει, προκαλώντας έτσι την οργίλη της αντίδραση.

«Το βιβλίο έχει τελειώσει και θα δημοσιευθεί όπως ακριβώς είναι!», του φώναξε. 

Το Clinton εναντίον Clinton είναι το καλύτερο σήριαλ αυτή τη στιγμή!

Photo: Andrew Renneisen/ Getty Images/ Ideal Image

Φαίνεται ότι μέσω των παρατηρήσεων και των διορθώσεων του, ο Bill επιχείρησε να εκφράσει όλες του τις αντιρρήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε η σύζυγός του, όχι μόνο την προεκλογική της εκστρατεία αλλά και την ήττα της. Το άκρως ειρωνικό είναι ότι στο βιβλίο αυτό η Hillary αφιερώνει αρκετές σελίδες για το πώς κατάφεραν ως ζευγάρι να διαχειριστούν τον τεράστιο αντίκτυπο που έφερε τόσο στον γάμο τους, όσο και στη δημόσια εικόνα του τότε προέδρου των ΗΠΑ, η εξωσυζυγική του σχέση με την Monica Lewinsky.

Ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αυτό που τελικά θα κλονίσει τα θεμέλια μίας σχέσης, και για να το φτάσουμε στη βάση του, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έξαλλη τη γυναίκα ή την κοπέλα σου. Στην Επιστολή του προς τους Εφεσίους, ο Απόστολος Παύλος έγραφε «αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ, ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικός» -- να υποτάσσεται δηλαδή η γυναίκα στον άνδρα της, καθώς ο άνδρας είναι η κεφαλή της. Άντε να το μεταφέρεις αυτό δυο χιλιετίες αργότερα, και να το μεταφράσεις στην κυρία Κλίντον... Ούτε στη δικιά σου δεν μπορείς να το πεις! Και δικαίως...