Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Αφού το κάνουν όλοι οι κατασκευαστές, γιατί να μην το κάνει και η Porsche;

Η στρατηγική της δημιουργίας παραλλαγών σε μοντέλα που ήδη πρωταγωνιστούν στις κατά τόπου αγοές εμπλουτίζει τη γκάμα με εκδόσεις των οποίων η εξέλιξη στοιχίζει αναλογικά ελάχιστα, εντούτοις μπορεί να διευρύνει σημαντικά το αγοραστικό κοινό. Αυτή είναι ακριβώς και η περίπτωση της Panamera Sport Turismo, μιας shooting brake ή αν θέλετε μιας σπορ στέισον εκδοχής του «κανονικού» μοντέλου.

Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Η ιδέα μιας 4θυρης εκδοχής της 911 υπήρχε από παλιά, παρ’ όλα αυτά, όμως, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2009 για να υλοποιηθεί με τη μορφή της Panamera που κάθε άλλο παρά σόκαρε τους φανατικούς της μάρκας, έχοντας ήδη προηγηθεί η πιο τολμηρή πρόταση της Cayenne. Και ενώ η Panamera στόχευε στις ναυαρχίδες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το μακρύ της αμάξωμα τελικά υστερούσε μεν σε χώρους, ιδίως για τους αποκλειστικά δύο πίσω επιβάτες, όμως αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα, καθώς κανείς από τους ιδιοκτήτες της δε σκόπευε να μετακινηθεί από αυτή τη θέση.

Η οδηγοκεντρική λογική της δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί τη βασική φιλοσοφία και της Panamera και αυτό της εξασφάλισε ένα μοναδικό ατού έναντι του ανταγωνισμού. Τώρα η στέισον εκδοχή της δεύτερης γενιάς του μοντέλου έρχεται να προσφέρει μια παραπάνω δόση πρακτικότητας, καθώς η νέα διαμόρφωση της ουράς εξασφαλίζει αυξημένες μεταφορικές ικανότητες για το χώρο αποσκευών (+50 λίτρα), φτάνοντας τα 520 (1.390 με πεσμένα τα καθίσματα, που μπορούν να ανακληθούν σε μια αναλογία 40/20/40) ή 425/1/295 λίτρα για την υβριδική έκδοση.

Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Πιο εύκολη γίνεται και η φόρτωση των αποσκευών, καθώς το κατώφλι του πορτ μπαγκάζ χαμήλωσε κατά 68 χλστ. Οι χώροι των πίσω επιβατών δεν έχουν διαφοροποιηθεί ουσιαστικά, όμως η Sport Turismo προσφέρεται πλέον και ως 5θέσια (4+1 για την ακρίβεια), με την κεντρική κονσόλα πλέον να αφήνει ένα μικρό περιθώριο για τα πόδια του λιλιπούτειου επιβάτη που θα προσπαθήσει να βολευτεί στο κέντρο. Η 5θέσια διάταξη θα περάσει και στην «κανονική» Panamera, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Porsche, πιθανότατα από τη νέα χρονιά. Από τις τέσσερις διαθέσιμες εκδοχές (4, 4 Ε-Hybrid, 4S και Turbo) με αντίστοιχη απόδοση 330, 462, 440 και 550 ίππους, το μεγάλύτερο ενδιαφέρον για τους απανταχού οπαδούς του μοντέλου εστιάζεται στην τελευταία.

Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Πίσω από το τιμόνι της Turbo, που όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθεται με το 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας (PDK), η πρώτη αίσθηση αφορά το εντυπωσιακό επίπεδο ποιότητας και πολυτέλειας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου δεσπόζει η οθόνη αφής των 12 ιντσών, χάρη στην οποία έχει απλοποιηθεί η ογκώδης κεντρική κονσόλα από την πληθώρα διακοπτών που συναντούσαμε στην προηγούμενη γενιά. Ακόμα και τώρα, πάντως ο οδηγός σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο για να επιλέξει π.χ. τη ρύθμιση της απόσβεσης της ανάρτησης. Τουλάχιστον, τα προγράμματα οδήγησης Normal Sport, Sport Plus και Individual, επιλέγονται από ένα περιστροφικό διακόπτη πάνω στο τιμόνι.

Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Δε χρειάζονται πολλά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου για να αντιληφθείς την εντυπωσιακή δουλειά που έχει γίνει για να επιτευχθεί αυτό το τέλειο ζύγισμα ανάμεσα στην άνεση και τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της Panamera. Το τιμόνι προσφέρει εξαιρετική αίσθηση, οι μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις συρρικνώνονται καθώς αρχίζεις να ανεβάζεις ρυθμό και η ανάρτηση (διπλά ψαλίδια εμπρός, πολλαπλών συνδέσμων πίσω και αερανάρτηση 3 θαλάμων για μεγαλύτερο εύρος ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ ρύθμιση) για όλες τις εκδόσεις πλην της βασικής των 330 ίππων) λειτουργεί υποδειγματικά.

Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Οι κλίσεις του αμαξώματος περιορίζονται χάρη στις ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενες ενεργές αντιστρεπτικές που αντιδρούν πολύ πιο άμεσα σε σχέση με τις αντίστοιχες υδραυλικές. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει ο κινητήρας των 550 ίππων είναι φυσικά καταιγιστικές, με τα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,6 δλ.(!) στη λειτουργία Sport+, στην οποία φυσικά διαμορφώνεται ανάλογα και το soundtrack από την εξάτμιση, ενώ η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Porsche Panamera Sport Turismo: H αξία της διαφορετικότητας

Από εκεί και πέρα η Panamera Sport Turismo συνδυάζεται επίσης με την έξτρα 4διεύθυνση, αλλά και ένα πλήθος ηλεκτρονικών βοηθημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και κάμερα νυχτερινής όρασης, με την εικόνα να προβάλλεται στο δεξί μέρος του πίνακα οργάνων. Στη χώρα μας διατίθεται με τιμή εκκίνησης 137.600 ευρώ, 4.000 περισσότερα από την αντίστοιχη έκδοση της απλής Panamera.