BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

Η νέα Χ3 βάζει πλώρη για την κορυφή

Την είδαμε για πρώτη φορά «εντός έδρας» στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Έκτοτε, η νέα BMW X3 έχει καταφέρει να στοιχειώσει τα όνειρα όλων των οπαδών των Sport Utility Vehicles – και κυρίως του ομοεθνούς ανταγωνισμού της, που στην είδηση και μόνο της έλευσης της στις διεθνείς αγορές, άρχισαν να ανησυχούν. 

Και όχι άδικα, μιας και η νέα Χ3, όσο ίδια κι αν δείχνει σε σχέση με την προκάτοχό της, είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο. Πιο προηγμένο τεχνολογικά και πιο ικανό σε κάθε είδους επιφάνεια. Και, φυσικά, ακόμα πιο λουσάτο.  

BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

Εξωτερικά δεν έχουν γίνει ριζοσπαστικές αλλαγές, μιας και η BMW φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να εξελίσσει την εμφάνιση τής X3, χωρίς να ξενίζει. Παρ’ ότι παραμένει το ίδιο αναγνωρίσιμη με πριν, δεν μπερδεύεις τη νέα με την παλιά και αρκεί ένα βλέμμα στο εμπρός της μέρος, ώστε να εντοπίσεις με μιας, τις κυριότερες διαφορές σε σχέση με το «άλλοτε». Εκεί δηλαδή όπου στο προηγούμενο μοντέλο τα μακρόστενα φώτα ακουμπούσαν στην μάσκα, τώρα πια έχουν μία απόσταση ανάμεσα τους. Η γενικότερη εικόνα ακολουθεί τα πρότυπα της «μικρής» Χ1, ενώ ο όγκος και οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητα.

Το εσωτερικό ήταν ένα σημείο όπου η προηγούμενη Χ3 έδειχνε ότι υστερούσε έναντι του ανταγωνισμού. Όχι φυσικά σε ποιοτικό ή εργονομικό επίπεδο, αλλά σε ό,τι είχε να κάνει με το ντιζάιν και τα τεχνολογικά καλούδια.

BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

Οποιαδήποτε όμως έκδοση κι αν οδηγήσεις, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τα νέα στάνταρντ που θέτει η Χ3. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων (με μια τεράστια γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων συνδεσιμότητας) με αναγνώριση χειρονομιών τής δίνουν αυτόν τον τεχνολογικό χαρακτήρα, στον οποίον βασίστηκαν ορισμένοι ανταγωνιστές προκειμένου να κερδίσουν έδαφος. 

Την ίδια στιγμή η καμπίνα, χάρη στην επιμήκυνση του μεταξονίου κατά 5 εκ., προσφέρει πλέον άφθονους χώρους, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ ξεκινάει από τα 550 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φθάσει έως τα 1.600 λίτρα. Στον ειδικό χώρο κάτω από το δάπεδο μπορεί να τοποθετηθεί το κάλυμμα τού χώρου αποσκευών. Η πλάτη του πίσω καθίσματος διαιρείται σε αναλογία 40:20:40 και η λειτουργία της ανάκλησης μπορεί να γίνει και από διακόπτες στο εσωτερικό του πορτ μπαγκάζ.

BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

Λιγότερη ανάγκη για αναβάθμιση είχε η Χ3 στα μηχανικά της μέρη. Ωστόσο δεν θα μπορούσαν να μη γίνουν οι ανάλογες αναβαθμίσεις, ξεκινώντας από το βάρος, το οποίο έχει μειωθεί κατά 55 κιλά. Η κατανομή του βάρους έχει διατηρηθεί στο ιδανικό 50:50, ενώ υπάρχει πλέον και ένας «συγκυβερνήτης». 

Ο CoPilot της BMW είναι η ονομασία που δίνει η εταιρεία στο σύνολο των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, υποβοήθησης του οδηγού και ημιαυτόνομης οδήγησης (ανάλογα με τον εξοπλισμό, προσφέρονται προσαρμοζόμενο cruise control, διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας με ενεργή υποβοήθηση τιμονιού και Traffic Jam Assistant).

BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

Σε ό,τι αφορά την γκάμα των εκδόσεων, το στοιχείο που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι πλέον ουσιαστικά όλες οι Χ3 είναι αυτόματες και τετρακίνητες (μία δικίνητη παραλλαγή της x20i δεν προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά). Η βενζινοκίνητη γκάμα ξεκινάει από τον 2λιτρο 4κύλινδρο με απόδοση 184 και 252 ίππων, ενώ στην κορυφή πλέον βρίσκεται ο 3λιτρος 6κύλινδρος των 360 ίππων. Αντίστοιχα, στους ντίζελ συναντάμε τον 2λιτρο των 190 ίππων και τον 3λιτρο των 265 ίππων.

BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχει εκπροσώπηση της M Performance στην Χ3, μέσω της M40i των 360 ίππων. Με τη σφιχτότερη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, την τετρακίνηση με την εντονότερη πισωκίνητη κατανομή της ροπής, αλλά και την «Μ» εξάτμιση να δηλώνει ευθύς εξαρχής τις προσθέσεις της, η M40i έρχεται να απαντήσει στις σπορτίφ προκλήσεις του ανταγωνισμού. Οι στενοί επαρχιακοί δρόμοι δεν την προβληματίζουν, με την ανάρτηση να διατηρεί πάντοτε τον απόλυτο έλεγχο του αμαξώματος. Το τιμόνι χαρίζει εξαιρετική κατευθυντικότητα, ενώ ο συνδυασμός του κινητήρα με το σπορ Steptronic των 8 σχέσεων είναι υπεράνω κριτικής. Μπορεί βέβαια να αναρωτιέσαι κάποια στιγμή γιατί ένα θεωρητικά off-road όχημα πρέπει να ψηλώσει, να βαρύνει (ξεπερνά τα 1.800 κιλά) και να φορέσει τροχούς 20 ή 21 ιντσών προκειμένου να χαρίσει οδηγική ευχαρίστηση, αλλά αυτά είναι αναπόφευκτα σημεία των καιρών που συνεπάγεται η καταιγίδα των SUV.

BMW X3: Το σκληρό διαμάντι των Βαυαρών

Στη χώρα μας έχει ξεκινήσει η διάθεση της νέας BMW X3 στις ακόλουθες τιμές: 

X3 xDrive 20i (2.0 184ps) € 58.130,00

X3 xDrive 30i (2.0 252ps) € 69.120,00 

X3 Μ40i (3.0 360ps) € 88.830,00

X3 xDrive 20d (2.0 190ps) € 59.900,00 

X3 xDrive 30d (3.0 265ps) € 72.980,00