Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής

Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής

Η Jaguar E – Pace μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις, όπως αναφέραμε είναι δύο (250 και 300 ίπποι), με τις αντίστοιχες τιμές τους να κυμαίνονται από 52.600 έως και 85.200 ευρώ και 68.100 έως 85.900 ευρώ.O Ιαγουάρος από το Coventry της M. Βρετανίας θέλει το δικό του μερτικό στην κατηγορία των πολυτελών SUV μοντέλων. Και όπως όλα δείχνουν, έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει το στόχο του με σημείο αναφοράς τη νέα E – Pace

Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής

Μετά την F – Pace, η νέα Jaguar EPace είναι το δεύτερο κατά σειρά νέο SUV της βρετανικής εταιρείας που έρχεται στο σύγχρονο αυτοκινητικό προσκήνιο του είδους λίγους μήνες πριν το…τρίτο Sport Activity Vehicle της μάρκας: την ηλεκτρική I – Pace.

Επί της ουσίας, τόσο λόγο μεγέθους, όσο και τιμής, η «μικρή» Ε-Pace θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον το μοντέλο με τον ταχύτερο βηματισμό πωλήσεων ανά τον κόσμο στη γκάμα του βρετανού κατασκευαστή, καλούμενο ωστόσο να αντιπαρατεθεί στην εμπορική αρένα των επιμέρους αγορών με καταξιωμένα μοντέλα του είδους, όπως για παράδειγμα την Χ1 της BMW και το Q3 της επίσης γερμανικής Audi.

Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής

Δομικά, η νέα Jaguar EPace πατάει στο δάπεδο D8, το οποίο χρησιμοποιεί και το ομόσταβλο Land Rover Discovery Sport. Η δε κατασκευή του δεν θα πραγματοποιείται στη Μ. Βρετανία, αλλά στην Αυστρία, στις εγκαταστάσεις της Magna Styer. Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος της E – Pace φτάνει τα μόλις 4,345 μ., το πλάτος τα 1.984 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.681 χλστ. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 480 λίτρα, τιμή μεγαλύτερη κατά 60 λίτρα σε σχέση με το Q3, αλλά μικρότερη κατά 25 λίτρα σε σχέση με την Χ1.

Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής

Κάτω από το αλουμινένιο καπό φιλοξενούνται πέντε στο σύνολο μηχανικά σύνολα, δύο βενζίνης και τρία ντίζελ. Όλα είναι 2λιτρα και συγχρόνως όλα μέλη της γνωστής και μη εξαιρετέας πλέον οικογένειας Ingenium, που κατασκευάζονται στο Wolverhampton της Μ. Βρετανίας. Οι εκδόσεις βενζίνης αποδίδουν 250 και 300 ίππους, ενώ οι ντίζελ 150, 180 και 240 ίππους.

Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής

Σε ότι αφορά στη μετάδοση, διαθέσιμο για τον 2λιτρο ντίζελ των 150 ίππων θα είναι ένα χειροκίνητο «6άρι», ενώ όλες οι υπόλοιπες θα χρησιμοποιούν ένα αυτόματο κιβώτιο με 9 σχέσεις. Η κίνηση αποκλειστικά για την entry – level πετρελαιοκίνητη έκδοση θα περνά στους εμπρός τροχούς, με τις υπόλοιπες να είναι τετρακίνητες. Σε ότι αφορά στις αναρτήσεις, οι Βρετανοί επέλεξαν για τον εμπρός άξονα τα γνωστά γόνατα Μακφέρσον και πίσω μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων.

Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ελληνικής αντιπροσωπείας, η νέα E – Pace θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της χώρας στο τέλος της χρονιάς και συγκεκριμένα περίπου από το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου και εξής. Οι τιμές ξεκινούν για τη χειροκίνητη έκδοση ντίζελ των 150 ίππων από τα 40.900 ευρώ και καταλήγουν για την πιο πλούσια και αυτόματη, φυσικά, στα 69.400 ευρώ. Εκείνη με τους 180 ίππους έχει αφετηρία τα 46.900 ευρώ και κατάληξη τα 78.400 ευρώ, ενώ για την κορυφαία των 240 ίππων, το εύρος τιμών κυμαίνεται από τα 66.200 έως και τα 80.700 ευρώ.

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις, όπως αναφέραμε είναι δύο (250 και 300 ίπποι), με τις αντίστοιχες τιμές τους να κυμαίνονται από 52.600 έως και 85.200 ευρώ και 68.100 έως 85.900 ευρώ.

Jaguar E-Pace: Γεννημένος νικητής


Η Jaguar E – Pace μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες. Ιδού το γιατί:

Με ένα εντυπωσιακό barrel roll, η Jaguar Ε – Pace κατάφερε να κατακτήσει μια διαφορετική σε σχέση με τα συνηθισμένα διάκριση. Το όλο εγχείρημα έλαβε χώρα στο Λονδίνο με τον stunt – man Terry Grant, να φιλοξενείται πίσω από το τιμόνι μιας καθ’ όλα συμβατικής E – Pace, στην οποία είχαν «προστεθεί» για ευνόητους λόγους ένα κάθισμα αγωνιστικών προδιαγραφών καθώς και ο απαραίτητος για την ασφαλή ολοκλήρωση του εγχειρήματος κλωβός ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Jaguar, η έμπνευση προήλθε από την αντίστοιχη σκηνή που οι φίλοι του πιο διάσημου κινηματογραφικού κατασκόπου του πλανήτη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στις οθόνες τους στην ταινία «The Man with the Golden Gun». Επί του πρακτέου, οι χωμάτινες ράμπες… απογείωσης και προσγείωσης σχεδιάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την κόκκινη για την περίσταση Jaguar EPace να παίρνει φόρα προκειμένου να «πιάσει» την απαιτούμενη ταχύτητα για 160 μ.

Κατά τη διάρκεια της περιστροφής του αυτοκινήτου στον αέρα, το σώμα του Terry Grant «εισέπραξε» επιτάχυνση 5,5 G (!) με το αυτοκίνητο να «ταξιδεύει» αιωρούμενο για 15,3 μ.