Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Η ναυαρχίδα της Audi είναι συγχρόνως και το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της

Αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά γενιά του Audi A8, η οποία καλείται να αντιπαρατεθεί στους κατά τόπους εμπορικούς στίβους τής υφηλίου με τη νέα Σειρά 7 της BMW και φυσικά με τη Mercedes S-Class. 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πρόκειται για το πιο προηγμένο σε επίπεδο τεχνολογίας μοντέλο της γκάμας και συγχρόνως το πρώτο που είναι έτοιμο να υποδεχτεί την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η οποία στα προσεχή χρόνια θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 

Αιχμή του δόρατος στον τομέα αυτό αποτελεί το σύστημα Traffic Jam Pilot, το οποίο είναι το πρώτο του είδους που προσφέρεται σε μοντέλο ευρείας παραγωγής. Με την αρωγή μιας πλειάδας αισθητήρων, καμερών και σκάνερ που σε αριθμό φτάνουν τους 41 (!), αναλαμβάνει την επιτάχυνση, την κίνηση, το στρίψιμο αλλά και την επιβράδυνση του οχήματος σε συνθήκες «βραδύνουσας κυκλοφορίας» και σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 60 χλμ./ώρα, καθώς και σε σε αυτοκινητόδρομους όπου υπάρχει σαφής διαχωρισμός των δύο κατευθύνσεων. Έτσι ο οδηγός δεν χρειάζεται να ελέγχει ο ίδιος το αυτοκίνητο καθώς μπορεί να απομακρύνει πλήρως τα χέρια του από το τιμόνι, επικεντρώνοντας την προσοχή του σε μια διαφορετική, ψυχαγωγικού περιεχομένου δραστηριότητα που υποστηρίζεται από το ίδιο το αυτοκίνητο, όπως η παρακολούθηση της ενσωματωμένης τηλεόρασης!

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Επιπρόσθετα, η λειτουργία αυτόνομης στάθμευσης Al remote parking pilot με την οποία υποστηρίζεται το νέο Audi A8 αποτελεί ακόμα μία σημαντική καινοτομία, καθώς  μπορεί να κατευθύνει αυτόνομα το όχημα προς και από ένα χώρο στάθμευσης ή ένα γκαράζ, τη στιγμή που ο ελιγμός παρακολουθείται από τον οδηγό, ο οποίος δεν χρειάζεται καν να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου.

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σύστημα Predictive Convenient Starting, το οποίο συνεργάζεται με τη λειτουργία start & stop και τις εμπρός κάμερες του οχήματος. Εδώ, όταν το προπορευόμενο αυτοκίνητο ξεκινήσει μετά από στάση, αυτό γίνεται αντιληπτό από τους αισθητήρες του οχήματος δίνοντας εντολή εκκίνησης του κινητήρα, ακόμα και στην περίπτωση που ο οδηγός συνεχίζει να πατά το πεντάλ του φρένου.

Ακόμα μια σημαντική τεχνολογική κατάκτηση του νέου Audi A8 είναι και η ενεργή ανάρτηση Al Active Chassis με την οποία θα εφοδιάζεται. Πρόκειται για μια ηλεκτρομηχανική διάταξη, η οποία αποτελεί μέρος ενός συστήματος που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 Volt. Με την αρωγή της εμπρόσθιας κάμερας του οχήματος, ο δρόμος «σκανάρεται» 18 φορές το δευτερόλεπτο και με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται η «ενεργή» ανάρτηση προετοιμάζει την κατάλληλη για τις περιστάσεις ρύθμιση. 

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Έτσι, η high-tech ναυαρχίδα της Audi μπορεί να περνά τις λακκούβες και τις ποικίλες ανωμαλίες των δρόμων με τρόπο υποδειγματικό χωρίς να ταλαιπωρεί στο παραμικρό τους επιβαίνοντες. Μάλιστα, χάρη στα προηγμένα της χαρακτηριστικά, η απόσβεση σε κάθε τροχό είναι διαφορετική από τους υπόλοιπους, μιας και κάθε ένας συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Επιπρόσθετα, η ενεργή ανάρτηση Al Active Chassis προσφέρει πολλά και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, μιας και το λογισμικό που την ελέγχει μπορεί να διαγνώσει το επικείμενο συμβάν ανυψώνοντας την πλευρά του οχήματος η οποία θα έρθει σε επαφή με ένα κινούμενο ή μη αντικείμενο. Στις πλευρικές δε συγκρούσεις, η ανάρτηση ανυψώνει κατά 80 χλστ. την πλευρά του οχήματος που πρόκειται να έρθει σε επαφή μέσα σε χρόνο μισού δευτερολέπτου.

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Το νέο Audi A8 έχει μήκος 5,112 μ., πλάτος σχεδόν 2 μ. και ύψος 1,47 μ. πατώντας πάνω σε μια τροποποιημένη εκδοχή του αλουμινένιου δαπέδου MLB του γερμανικού Ομίλου. Για όσους αναζητούν κάτι ακόμα πιο μεγάλο και επιβλητικό, η εταιρεία προσφέρει και την έκδοση L, η οποία διαφοροποιείται χάρη στο μεγαλύτερο κατά 130 χλστ. μεταξόνιο της, κάτι που εκτοξεύει το συνολικό μήκος της κατασκευής στα 5,3 μ. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το 58% των επιμέρους τμημάτων της βασικής δομής του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ενώ εκτεταμένη είναι και η χρήση μαγνησίου, ατσαλιού υψηλής αντοχής αλλά και ανθρακονημάτων.

Σχεδιαστικά, το Audi A8 δεν καινοτομεί, υιοθετώντας μολαταύτα αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Prologue. Στο εσωτερικό όμως οι Γερμανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σοβαρή και δίχως περιττά κουμπιά καμπίνα, στην οποία κυριαρχούν δύο οθόνες αφής που έχουν διάμετρο 10,1 και 8,6 ίντσες. Φυσικά, το «παρών» δίνει και η νεότερη γενιά του πολύ – συστήματος επικοινωνίας, διασύνδεσης και ψυχαγωγίας, MMI.

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το νέο Audi A8 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την πετρελαιοκίνητη 3.0 TDI V6 και την 3.0 TSI V6, που αντίστοιχα αποδίδουν 286 και 340 ίππους, ενώ το ως άνω ζεύγος θα συμπληρωθεί από τις αρχές του 2018 από έναν 8κύλινδρο 4λιτρο TDI κινητήρα, που θα αποδίδει 435 ίππους, καθώς και από ένα βενζινοκίνητο, με ίδιο αριθμό κυλίνδρων και χωρητικότητα, που με τη σειρά του θα παράγει 460 ίππους. Αργότερα, θα προστεθεί μια ακόμα έκδοση, η οποία θα κινείται από έναν 6λιτρο W12 κινητήρα.

Το νέο Audi A8 υποδέχεται την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Στο μέλλον, η γερμανική εταιρεία θα «αθροίσει» στη γκάμα του Α8 και μια υβριδική έκδοση, την Le – tron, η οποία θα κινείται από τον 3λιτρο TSI σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά 450 ίππους. Και αυτή, όπως και όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις, θα είναι τετρακίνητες συνεργαζόμενες με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.