Σε δημοπρασία τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Beatles

Σε δημοπρασία τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Beatles

Η προσωπική Aston Martin DB5 του Paul McCartney και το εμβληματικό Mini Cooper S του Ringo Starr βγαίνουν στο σφυρί.

Στις 2 Δεκεμβρίου ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Bonhams βγάζει στο σφυρί δυο μοναδικά αυτοκίνητα: την ασημί Aston Martin DB5 του Paul McCartney, την οποία o 75χρονος πλέον δημιουργός από το Liverpool της Μ. Βρετανίας απέκτησε λίγο μετά την ηχογράφηση του διάσημου τραγουδιού Hard Day’s Night, αλλά και το μοναδικό -στην κυριολεξία!- Mini Cooper S του Ringo Starr

Σε δημοπρασία τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Beatles

Η βρετανίδα καλλονή που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσω της κινηματογραφικής οθόνης με την αρωγή του διάσημου «007», ήταν αρχικά βαμμένη στο εμβληματικό Sierra Blue χρώμα όταν ο Paul McCartney την παρέλαβε καινούργια από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Aston Martin. Έχοντας όλα αυτά τα χρόνια περάσει από αρκετά χέρια ιδιοκτητών, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός στη Γηραιά Αλβιόνα παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Chris Evans, πλέον κοσμείται από ένα απαστράπτον ασημί χρώμα, σε συνδυασμό με κόκκινες επενδύσεις στο εσωτερικό και έναν αναβαθμισμένο για την περίσταση, σε κυβισμό και απόδοση, κινητήρα 4,2 λίτρων. Σύμφωνα με τον οίκο Bonhams, η συλλεκτική αυτή DB5 είναι πλήρως ανακατασκευασμένη. Brand new δηλαδή. Στο κοντέρ της δε, αναγράφονται αυτή τη στιγμή μόλις 4.200 χλμ. και αυτός είναι σίγουρα ένας ακόμη λόγος ώστε το τετράτροχο αυτό διαμάντι της Aston Martin να δημοπρατηθεί σε λίγες μέρες από σήμερα σε τιμή που θα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 1,4 έως και 1,7 εκ. ευρώ. 

Σε δημοπρασία τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Beatles

Σε δημοπρασία τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Beatles

Το Mini Cooper S του Ringo Starr –κατά κόσμον Richard Starkey- είναι μια πραγματικά μοναδική κατασκευή, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη πίσω πόρτα από τα Mini της εποχής εκείνης, σε συνδυασμό με έναν ειδικά διαμορφωμένο σε σχήμα χώρο φόρτωσης. Ο λόγος; Για να χωρούν πιο άνετα τα ντραμς του Βρετανού σταρ! Το αυτοκίνητο δώρισε στο διάσημο ντράμερ ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Brian Epstein, το 1967. Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται να χάρισε όχι ένα, αλλά τέσσερα τέτοια Mini –ένα σε κάθε μέλος των Beatles.

Σε δημοπρασία τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Beatles

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πολυτελέστατο και αν μη τι άλλο εξοπλισμένο με όλα τα στοιχεία άνεσης και χλιδής της εποχής, χάρη στην αμέριστη φροντίδα που δέχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από την εταιρεία Radford Minis. Ως εκ τούτου, δεν είναι περίεργο που διαθέτει από ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλό και δερμάτινα καθίσματα επενδεδυμένα με αλκαντάρα, έως ηλιοροφή, σπορ τιμόνι και ηχοσύστημα. Το μπορντό/κόκκινο Cooper S του Ringo Starr, το οποίο, για προφανείς λόγους, κοσμείται στο πίσω μέρος με τα φωτιστικά σώματα του VW Beetle(!), εκτιμάται ότι θα πουληθεί σε τιμή άνω των 100.000 ευρώ.