Η τρίτη γενιά της Porsche Cayenne

Η τρίτη γενιά της Porsche Cayenne

Με επίκεντρο την όμορφη Κρήτη πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne στην οποία παραβρέθηκε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου.

Κάτω από ιδανικές συνθήκες και με άφθονο ελληνικό χρώμα στην φθινοπωρινή για την περίσταση Κρήτη και την όμορφη πόλη του Αγ. Νικολάου, καλεσμένοι της γερμανικής εταιρείας είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη και… γεμάτη γεύση από την τρίτη γενιά της Porsche Cayenne, ενός αυτοκινήτου που από το 2002 μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πάνω από 760.000 αγοραστών ανά τον κόσμο. Τι το διαφορετικό φέρνει σήμερα η νέα Cayenne στον «καθημερινό» καταναλωτή που θα την επιλέξει; Σίγουρα, όχι κάτι το ριζοσπαστικά νέο σε επίπεδο σχεδίασης, μιας και οι Γερμανοί στιλίστες συνειδητά δεν θέλησαν να διαφοροποιήσουν το γνώριμο και επιτυχημένο αισθητικό DNA της προκατόχου της.

Η τρίτη γενιά της Porsche Cayenne

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα Cayenne είναι μακρύτερη κατά 63 χλστ. (το μεταξόνιό της παραμένει στα 2,895 μ.), χαμηλότερη κατά 9 χλστ. και πλατύτερη κατά 44 χλστ. Σημαντική είναι η αύξηση σε σχέση με το παρελθόν σε ότι αφορά στο χώρο φόρτωσης, που πλέον έχει χωρητικότητα 770 λίτρα, τιμή αυξημένη κατά 100 λίτρα σε σχέση με την Cayenne II.

Η τρίτη γενιά της Porsche Cayenne

Στον αντίποδα, η νέα Cayenne φέρνει μαζί της ένα νέο, αλουμινένιο δάπεδο, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι το χαμηλότερο βάρος, επιλογή που δημιουργεί την απαραίτητη σπορτίφ νότα. Και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς πίσω από το πηδάλιο της.

Η τρίτη γενιά της Porsche Cayenne

Είτε πρόκειται για τις εκδόσεις με του «απλούς»  V6 κινητήρες βενζίνης των 340 και 440 ίππων, είτε για την κορυφαία με το διακριτικό «Turbo» στο πίσω μέρος με τα εκπληκτικά, σχεδόν αγωνιστικά φρένα, των 550 ίππων. Σε όλες τις περιπτώσεις, πρόκειται ένα αυτοκίνητο που δύσκολα θα βρει αντίπαλο στο δρόμο, μιας και οι δημιουργοί του κατάφεραν να ενσωματώσουν σε αυτό στοιχεία που συναντά κανείς σήμερα τόσο στη μικρότερη Macan όσο και στο 4θυρη Panamera. Κρύβει το βάρος της με χαρακτηριστική μαεστρία και είναι η ακρίβεια του τιμονιού που καμουφλάρει το μεγέθός της στον ανοιχτό δρόμο, στο ταξίδι, ακόμα και στο μαλακό πατημένο χώμα.

Η τρίτη γενιά της Porsche Cayenne

Για την κορυφαία έκδοση Turbo, τι να σχολιάσεις. Ο εκπληκτικός 4λιτρος V8 bi-turbo κινητήρας των Γερμανών, ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και ροπή 770 Nm, έχει άφθονα αποθέματα, καταπληκτικό ήχο και συνδυάζεται ιδανικά με το γνωστό 8τάχυτο Tiptronic S αυτόματο κιβώτιο της Porsche εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,1 δλ. ή και 3,9 δλ. με τη βοήθεια του Sport Chrono Pachage. Προαιρετικά, η νέα Cayenne Turbo μπορεί να εφοδιαστεί με σύστημα τετραδιεύθυνσης, καθώς και με τα Dynamic Chassis Control και Torque Vectoring Plus.